Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 05 жовтня 2021, 01:09
7139
29

У Динамо є шанс? Найгучніші невдачі Баварії на груповому етапі ЛЧ

Навіть у таких команд бувають не найвдаліші дні

| Оновлено 05 жовтня 2021, 01:09
7139
29
У Динамо є шанс? Найгучніші невдачі Баварії на груповому етапі ЛЧ
ФК Баварія Мюнхен

Давайте будемо чесними. З усіх противників, які могли випасти українським клубам в Лізі чемпіонів, найменше хотілося потрапити саме на «Баварію». В останні роки «рекордмайстери» набули статусу мало непереможної команди. Колективу, здатного забити навіть вісім голів «Барселоні».

Відмітна риса «Баварії» - нещадність. Якщо у неї все виходить, то зупинити її просто неможливо. Мюнхенці ніколи не стануть економити сили і жаліти противника. Вони заб'ють рівно стільки голів, скільки вийде.

Але історія нас вчить тому, що навіть у таких команд бувають не найвдаліші дні. Давайте подивимося на найгучніші невдачі мюнхенської машини на груповому етапі Ліги чемпіонів.

Сезон-1998/99

«Брондбю» - «Баварія» 2:1

Той самий сезон, коли «рекордмайстери» дісталися до фіналу Ліги чемпіонів, де в історичному матчі на останніх секундах пропустили двічі від «Манчестер Юнайтед». Перед цим «Баварія» в дуже драматичній дуелі в півфіналі вибила київське «Динамо».

Того року команда Оттмара Гітцфельда потрапила в одну групу з «Барселоною», «МЮ» і скромним датським «Брондбю». Вочевидь, в такій компанії скандинавська команда виглядала головним постачальником очок для топ-клубів.

Але в першому ж турі «Брондбю» вдалося піднести гучну сенсацію. «Баварія» звично все контролювала, а на 77-й хвилині дотиснула противника - з подачі Штефана Еффенберга зі штрафного відзначився Маркус Баббель. Здавалося, що свого мюнхенці вже не упустять, але чемпіони Данії зробили неможливе. На 87-й хвилині захисник «Баварії» Томас Гельмер зрізав м'яч у власні ворота, а через три хвилини Аллан Равн перекинув захисника і красивим ударом з-за меж штрафної зони приніс своїй команді три очки.

Щоправда, це були останні очки «Брондбю» в тій кампанії. На своєму полі «Баварія» взяла реванш 2:0, а в підсумку навіть зуміла виграти групу з 11 очками в активі. Але ту перемогу фанати «Брондбю» будуть згадувати ще дуже довго.

Сезон-2001/02

«Баварія» - «Спарта» 0:0

Матч, який став народженням легенди. Саме в той вечір в Мюнхені вся Європа вперше заговорила про талановитого чеського голкіпера на ім'я Петр Чех.

«Спарта» приїхала в гості до гіганта в 2-му турі групового етапу і несподівано зуміла вивезти з Мюнхена одне очко. «Баварія» всю гру домінувала, але Чех упіймав кураж і потягнув всі шість ударів у отвір.

В результаті чеська команда провела блискучий груповий етап і обійшла «Фейєнорд» зі «Спартаком», посівши друге місце. «Баварія», звичайно, фінішувала на вершині квартету.

Цікаво, що один з учасників тієї гри досі грає на досить пристойному рівні. Мова про прекрасно знайомого нам Томаша Хюбшмана, який навіть в 40 років виступає за «Яблонець» в чемпіонаті Чехії і Лізі конференцій. 

Сезон-2012/13

БАТЕ - «Баварія» 3:1

Як таке могло взагалі відбутися, до цих пір, напевно, не розуміють як в Мюнхені, так і в Білорусі.

На той момент БАТЕ вже не був новачком Ліги чемпіонів. Команда Віктора Гончаренка проводила свою третю кампанію на такому високому рівні. Але перемога над «Баварією» завжди буде стояти особняком в історії клубу з Борисова.

На 23-й хвилині чемпіонів Білорусі вивів вперед Олександр Павлов, який краще за всіх розібрався в карній зоні після подачі з правого флангу, а на 78-й Віталій Родіонов реалізував вихід сам на сам. У кінці Франк Рібері один м'яч відіграв, але в підсумку мюнхенці пропустили ще один від Ренана Брессана.

У домашній грі «Баварія» вже не допустила такої недооцінки і рознесла скромного суперника 4:1.

Мабуть, той вечір в Мінську - найгірший в кар'єрі Юппа Хайнкеса на чолі «Баварії». У підсумку мюнхенці виграли не тільки групу, де також були «Валенсія» з «Ліллем», а й всю Лігу чемпіонів. У фіналі «рекордмайстера» на Вемблі впоралися з «Боруссією» Д (2:1).

Сезон 2016/17

«Ростов» - «Баварія» 3:2

Найсвіжіша невдача «Баварії» в групі Ліги чемпіонів. Так, можна робити скидку на те, що мюнхенці на той момент вже забезпечили собі місце в плей-оф. Але мотивація у команди Карло Анчелотті все ж була. «Баварія» боролася за перше місце з «Атлетіко», і в підсумку програла цю боротьбу. Від того в Ростові грав досить бойовий склад з Левандовскі, Ламом, Рібері та іншими зірками.

Причому тоді «Баварії» вдалося вийти вперед завдяки класному голу Дугласа Кости, але ще до перерви Сердар Азмун прибрав на замаху Жерома Боатенга і зрівняв рахунок, а в дебюті другого тайму Дмітрій Полоз з пенальті вивів російську команду вперед. «Баварія» швидко зрівняла зусиллями Хуана Берната, але Крістіан Нобоа зі штрафного забив третій м'яч і приніс своїй команді три очки.

Ця перемога стала для Ростова першою і поки що єдиною в Лізі чемпіонів. Сподіваємося, такою вона буде і далі.

Сезон-2000/01

«Баварія» - «Хельсінгборг» 0:0

Той випадок, коли «Баварія» банально недооцінила скромну шведську команду і провела всю гру абияк. Сталося це в 5-му турі групового етапу, коли мюнхенці лідирували в групі, але ще не забезпечили собі місце в другому груповому етапі.

За всю гру «рекордмайстери» створили мінімум моментів, а в кінці гри лише геніальна гра Олівера Кана вберегла їх від поразки. Але й тієї нічиєї вистачило «Баварії» для виходу з групи, оскільки в паралельній грі «Русенборг» розгромно поступився ПСЖ з рахунком 2:7.

Ну а закінчилася та Ліга чемпіонів для «Баварії» тріумфом у фінальній серії пенальті проти «Валенсії».

Весь груповий етап сезону-2002/03

Єдиний раз за всю історію існування Ліги чемпіонів в її нинішньому форматі «Баварії» не вдалося пробитися до наступного раунду. Більш того, в сезоні-2002/03 мюнхенці не змогли зайняти навіть третє місце.

Так, потрібно робити скидку на те, що група з «Міланом», «Депортіво» і «Лансом» на той момент виглядала вкрай сильно. Але навіть рівень суперників не може служити виправданням того, що «Баварія» набрала лише два очки - дві нічиїх проти «Ланса» (1:1 і 3:3).

Справжню феєрію в тому році в складі «Депортіво» влаштував нідерландський форвард Рой Макай, який забив 9 голів за весь турнір, а в мюнхенській грі, яка завершилася перемогою іспанців 3:2, оформив хет-трик. Уже наступний сезон він почав у «Баварії», де в наслідку став легендою клубу.

Як бачите, навіть у «Баварії», яка в підсумку вигравала Лігу чемпіонів, були невдачі на групових етапах турніру. Хто знає, раптом і «Динамо» зможе піднести ще одну сенсацію.

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Реал Сосьєдад – Реал Мадрид. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 26 квітня 2024, 17:41 1
Реал Сосьєдад – Реал Мадрид. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок у Ла Лізі

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UPL
Як колись оди казав 'надія є, а шансів мало. ..'
Ну що ж, будемо вболівати. Що нам ще залишається.
Igor Krasnenko
а де поразка 2:0 від Динамо і 3:3 в плей оф ???
kadaad
Ребята вы как не садитесь, против Баварии нет никаких шансов.
cooperchack
Шансы есть у киевлян,будем бороться.Перед Шерифом болелы шахты тоже много говорили что мол «вот обязаны побеждать»,перед реалом никто особо уже не говорил что Реал накидает Шерифу,а Шериф удивил ещё раз.У всех есть шансы и ФКДК не исключение.Главное верить в свою команду и поддерживать её до конца.Удачи киевланям сегодня!
Davidson
Теоритически шанс есть,но Бавария накидает Динамо
Slavanacii
Шанси завжди є, тому віримо в хлопців.....Шериф вчора це вже довів.
Alesana
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Берест
смотря на эти рожи тупых обезьян в защите, шансов никаких не видется
Westwood.
у ворота Динамо заметит не меньше 2 мячей
Обижающийся из Бергамо
Не смешно.
Спорт.юа это единственный клуб в мире который последние 3 года всем устраивает вынос тела.
Тут только фарт или жопой или передом
Sauron
Т.е. всего 2 домашние игры за хз сколько лет
Сезон-2000/01: «Бавария» – «Хельсингборг» 0:0
Сезон-2001/02: «Бавария» – «Спарта» 0:0
---
Не густо
Юрій Ганусяк
дурень думкою багатіє
Liverpool
В нынешнем составе у Динамо только один шанс - быстрее слинять домой в кончузаспу....
--smart--Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил