Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 29 вересня 2021, 11:45
24040
305

Ефект дежавю. Шахтар з Інтером на Олімпійському знову поділили очки

Команди набрали перші пункти в турнірній таблиці

| Оновлено 29 вересня 2021, 11:45
24040
305
Ефект дежавю. Шахтар з Інтером на Олімпійському знову поділили очки
https://twitter.com/Inter/

Поразка на старті групового турніру Ліги чемпіонів від «Шерифа», звичайно ж, тепер змушує «Шахтар» шукати очки, яких не вистачає, в поєдинках з двома фаворитами групи «Інтером» і «Реалом». А, враховуючи, що гірники, схоже, набрали непогану форму, вигравши два останні матчі з великим рахунком у «Динамо» 3:0 у грі за Суперкубок України і у «Вереса» 4:1 в чемпіонаті країни, українські шанувальники футболу мали право очікувати від підопічних Роберто Де Дзербі позитивного результату на НСК «Олімпійський».

І господарі поля розпочали зустріч з хорошим настроєм. Вже на 5-й хвилині цілком міг відзначитися Манор Соломон. Він отримав м'яч на лівому фланзі поблизу штрафного майданчика суперників, трохи змістився в центр і несподівано пробив в ближній кут. М'яч зовсім трохи розминувся зі штангою.

А потім на 8-й хвилині «Шахтар» втратив свого головного забивного форварда нинішнього сезону Траоре. Нещасний випадок для буркінійця стався поблизу центру поля. В ігровому епізоді Думфріс впав на праву ногу Лассіні, да так, що довелося втручатися лікарям і вивозити Траоре з поля на спеціальному електромобілі. Дуже шкода, адже нападник гірників перебував на старті сезону у відмінному стані, а тепер може бути відлучений від футболу на багато місяців.

Замість Траоре на поле вийшов Тете. І поки «Шахтар» перебудовувався, футболісти «Інтера» на 15-й хвилині провели швидку контратаку, яку завершував ударом з-за меж штрафного майданчика Барелла. М'яч із дзвоном влучив у поперечину і вилетів в поле. Пятов провів його тільки поглядом.

Далі гра пішла на зустрічних курсах. У складі українського клубу хороші моменти для взяття воріт були у Алана Патріка, Тете, все того ж Соломона і Педріньо. У гостей дуже активними були Лаутаро Мартінес та Джеко. Але час минав, а голів не було.

До речі, саме боснієць на 34-й хвилині мав найбільш забійний момент у першому таймі, щоб вивести «Інтер» вперед. Після подачі кутового і невдалого рикошету від Майкона, Джеко опинився з м'ячем прямо перед воротами. Однак з двох метрів він пробив вище цілі. Був ще непоганий шанс відзначитися у Думфріса на 40-й хвилині, але в останній момент Соломон зняв м'яч у нього з ноги і вибив на кутовий.

Відразу після перерви на 49-й хвилині «Шахтар» провів швидку контратаку, в кінцівці якої Додо справа робив небезпечний простріл в центр воротарського майданчика, куди набігав Педріньо. Здавалося, що м'ячу вже нікуди діватися, як опинитися у воротах гостей. Однак Шкріньяр встиг підставити ногу і круглий вилетів тільки на кутовий.

Гірники продовжували багато атакувати, використовуючи обидва фланги, але до середини тайму більше подібних моментів створити не змогли. Щодо «Інтера», то тільки на 64-й хвилині після розіграшу кутового Барелла пробив здалеку вище воріт. І тут же ледь не начудив Пятов разом із захисниками. Вони стали перекочувати м'яч один одному, після чого голкіпер під пресингом несильно вибив його в поле. Гості м'яч перехопили і тут же доставили його в штрафний майданчик Лаутаро Мартінесу. Перед ним був тільки Пятов і величезні ворота. Але аргентинець, на щастя для нас, запустив м'яч у небеса.

А «Шахтар» продовжував багато атакувати, причому на відміну від Сімона Індзагі наставник гірників не поспішав із замінами. Тільки на 78-й хвилині на поле вийшли перші свіжі гравці Мудрик і Крівцов. Але забити господарям так і не вдалося.

Більш того, якби не два блискучих сейви Пятова на 87-й хвилині, італійська команда цілком могла вивезти з Києва три очки. Спершу 37-річний голкіпер гірників парирував небезпечний удар Корреа з-за меж штрафного майданчика. А після розіграшу кутового він відбив м'яч, посланий ударом головою від де Врея. Ще один момент на передостанній хвилині основного часу не використав у «Інтера» Чалханоглу, який пробив поруч зі штангою.

В підсумку, з урахуванням минулого сезону Ліги чемпіонів, «Шахтар» і «Інтер» втретє поспіль зіграли внічию 0:0. А в нинішньому турнірі групового етапу обидві команди, як і раніше, голів ще не забивали.

 Ліга чемпіонів 2021/2022. Група D. 2 тур. 

«Шахтар» (Донецьк, Україна) - «Інтер» (Мілан, Італія)- 0:0.

 Думфріс, 81.

«Шахтар»: Пятов - Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі (Кривцов, 78) - Степаненко, Майкон -  Педріньо, Алан Патрик (Марлос, 85), Соломон (Мудрик, 78) - Траоре (Тете, 14).

«Інтер»: Хандановіч - Шкріньяр, де Врей, Бастоні - Думфріс, Барелла, Брозович (Чалханоглу, 55), Весіно (Гальярдіні, 82), Дімарко (Перішич, 82) - Джеко (Корреа, 55), Л. Мартінес (А. Санчес, 72).

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія).

НСК «Олімпійський» (Київ, Україна).

ШАХТАР - ІНТЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 305
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
П'ятов просто герой!
Игорь Петров
Очень достойно сыграли, жалко что поломали Траоре, , с ним шансы победить были больше.
Болела
Шахтар росте. І Де Дзебрі росте. Очевидні зміни і у тактичному плані. Цим дітям ще рік, два. І понесеться. Дуже талановита молодь, нехай я буду суб’єктивним.
Ще б у опорну зону до/замість Степаненка, який би забирав. В ідеалі запросити б Ферну дограти роки два. В ідеалі
Досить достойно, в цілому .
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy1
Браво команда! Равный матч с чемпионом Италии. Просто пропасть в уровне игры в сравнении с прошлым годом. Напротив 2/3 второго тайма лучший клуб серии А тупо стоял автобусом.
Жаль что сломался Траоре, атаки были классные, а на острие никого. Отдельно отмечу Педриньо и Пятова. Последний в который раз прикрыл рты всем крикунам о пенсии
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Ильин
Каждое очко на вес золота, с почином. Пятов - топ!
Liverpool
Шахта МОЛОДЦЫ! Давно не видел именно футбола, а не мучений и бей беги. Немного не фартануло, но комбинации, но спортивный характер!!! Это всё делает футбол - футболом! А то что там делает динамо? ... зарабатывает очки... кому? зачем?...
Olexandr_Usyk-Kurgan
1) Из-за травмы Траоре, уверен, Шахтёр сегодня не выграл. В этом главная причина
2) Шахтёр показал что именно они команда номер 1 в Украине
3) Стиль Дзерби наконец-то начинает просматриваться и наши очень молодые игроки начинают его понимать. Дзерби очень хорошо знает итальянские команды и это было видно.
4)Приятно что Усик и Беленюк пришли сегодня на стадион поболеть за Шахтер
5) Пятов красавец в концовке!
6) В целом Шахтёр - красавцы но обидно что не выиграли. Педриньйо должен был забывать 100 процентный момент. Додо тоже.
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vytas Meskauskas
Шахтер возил не плохо интер. На данный момент Шахтер сильнее Интера. Что значит другой тренер и другая тактика. В Прошлом году Интер просто топтал Шахтер прессингом , в этом году абсолютно другая команда и Шахтер начал играть в атакующий футбол с топ командами.
Artem79
Добротно сыграли с небольшим преимуществом
rasta13
Пятов затащил Шахтер под конец 2 супер сейва. Ну а вообщем этот Интер в ЛЧ выглядит по слабее чём прошлогодний, хоть они и вылетили.
Olexandr_Usyk-Kurgan
Просматривается логика, -
....
Интер-Динамо 3:0
Шахтер-Динамо 3:0
Шахтер-Интер 0:0
......
А кто-то там говорил не ищите логику в футболе
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Olexandr_Usyk-Kurgan
Самое смешное это то как некоторые динамовцы обзывали нас фанов Шахты что мы верили в нашу команду несмотря на проигрыш Шерифу. Ещё до матча с Динамо они давали Шахте 1% в игре с Интером, а после матча с Динамо они уже давали 3%
...
*****
А наш аргумент был тот что Шахтёр лучше играет с сильными командами чем со слабыми. Но эти петухи не верили и говорили что Интер и Реал будут мстить за прошлый год и у Шахты не получиться повторить то что они сделали тогда
Bulba_sumkin
Браво Шахтер! При шикарной поддержке НСК подарил отличный футбол болельщикам Шахтера, и не хило так поджог дерьнамовским прогнозистам которые с детства за Интер (от которого месяц назад 3-0 глотали) !!! Теперь болеем за Баварию!))
pricolist
Шахтер сегодня понравился. Из минусов назву защиту, Интер имел шансы забить, от Соломона ожидаль большего и, конечно же, потеря Траоре. Так что не очень понравилось, что Де Дзерби затянул с заменами. И еще один момент, как же мне нравится игра Матвиенко, он в последних матчах топище.
euro2012_za_2012euro
Пятов - герой и звезда матча.
Серия Пятова с пропущенными голами в матчах основного раунда ЛЧ ЗАКОНЧИЛАСЬ на 27. Матче!!!
В последний раз он не пропускал в домашнем матче 1/8 финала против «Баварии» в сезоне 2014/15.
Рекордная серия в основном раунде ЛЧ принадлежит Игорь Акинфееву – 39 матчей.
axylinam
Хорошая игра и счёт по игре