Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

26 вересня 2021, 15:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Росії 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 27 вересня 2021, 09:58
6198
2

Хемілтон виграв драматичну гонку в Сочі, хоробрий Норріс, прорив Макса

Ландо Норріс ризикнув і програв в дощових умовах

| Оновлено 27 вересня 2021, 09:58
6198
2
Хемілтон виграв драматичну гонку в Сочі, хоробрий Норріс, прорив Макса
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Хемілтон, Ферстаппен, Сайнс, Ріккардо, Боттас, Алонсо, Норріс, Райкконен, Перес, Расселл

Очко за найшвидше коло: Ландо Норріс (Макларен)

Гонку Гран-прі Росії претенденти на титул починали далеко один від одного: Льюїс Хемілтон стартував 4-м, а Макс Ферстаппен останнім. Поруч з Ферстаппеном були Шарль Леклер і Валттері Боттас, яким після штрафу за заміну мотора потрібно було прориватися в топ-10. Хемілтону ж на старті потрібно було швидше пройти Ландо Норріса, Карлоса Сайнса і Джорджа Расселла, що починали гонку в топ-3 після відмінного виступу в кваліфікації.

І на старті Норріс втратив лідерство, а на 1-е місце вискочив Сайнс. Топ-3 замикав Расселл, а ось Хемілтон, діючи обережно, опустився на 6-ту позицію. Британця стримували Стролл і Ріккардо, які замикали топ-5.

Тим часом з останніх позицій проривалися Леклер, Ферстаппен і Боттас. Відзначимо, що на 6-му колі Макс обігнав Валттері і вийшов на 14-е місце. Якось Боттас не надто притримав Ферстаппена, якщо Мерседес на це сподівався.

А ось дуету лідерів вдалося відірватися. Сайнс і Норріс залишили Расселла і інших позаду, влаштувавши зарубу за лідерство! Ландо насів на свого колишнього напарника і зробив кілька цікавих спроб, однак Карлос зумів захистити свою позицію. Расселл залишався третім і явно притримував Стролла, Ріккардо і Хемілтона.

Коли здавалося, що Норріс все ж готовий відкласти розборки за лідерство на потім, Ландо пройшов Сайнса! Неймовірний британець повернув собі 1-е місце, але далі потрібно було думати про піт-стопи. Тут пілоти розділилися. Стролл, Сайнс і Расселл поїхали за новими шинами, а ось дует Макларена і Хемілтон залишилися на трасі. Як і Ферстаппен, який починав гонку на шинах хард з планом довгого першого відрізка.

Серед претендентів на перемогу останнім на піт заїхав Норріс. Ландо після зупинок всіх конкурентів був першим, але в 7-8 секундах позаду нього розташувався Хемілтон, який швидко скоротив відставання до 1-2 секунд, але наблизитися на дистанцію реальної атаки не міг. І без того цікаву ситуацію поліпшив дощ. Невеликий дощик пішов за 8 кіл до кінця, поставивши гонщиків в неприємну ситуацію. Їхати за проміжною гумою або залишатися на сліках? Норріс і Хемілтон почали помилятися і вилітати, але продовжували боротися.

Льюїсу сказали їхати за проміжною гумою, а ось Ландо відмовився від нової гуми і продовжив гонку. Хемілтон повернувся на проміжній гумі в 25 секундах позаду за 3 кола до кінця, але почав стрімко скорочувати відставання. Дощ був таким сильним, що хоробрий Норріс вилетів з траси і втратив 1-е місце. Дуже шкода молодого британця. Він ризикнув, але програв.
 

А хто піднявся на 2-е місце? Макс Ферстаппен! Пілот Ред Булла раніше за інших поміняв шини на проміжні і фінішував другим з відставанням від Хемілтона майже в хвилину. Льюїс повернув собі лідерство в загальному заліку.

У топ-3 фінішував Карлос Сайнс, а топ-5 замкнули Ріккардо і Боттас. Ось це завершення гонки!

Норріс, який заслужив перемогу або як мінімум подіум, закінчив лише 7-м. Ландо був хоробрим, але прорахувався.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 246,5
2. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 244,5
3. Валттері Боттас (Мерседес) - 151
4. Ландо Норріс (Макларен) - 138
5. Серхіо Перес (Ред Булл) - 120

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

EWC. Михальчик посів друге місце у гонці 24 години Ле-Мана
Авто/мото | 22 квітня 2024, 21:35 0
EWC. Михальчик посів друге місце у гонці 24 години Ле-Мана

Український райдер та його партнери по команді розпочали сезон з подіуму

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
scorpio16
классная гонка, интрига до последнего , Ландо рискнул- не получилось, думаю на будущее будет слушать команду, его понять можно, первая победа была очень близко и не хотел ее отдавать. Макс капец отыграть 18 позиций и потерял относительно немного, для него тоже небольшая победа сегодня
ss2000
Гонка гарна, інтрига до кінця , але на подіумє
все тє же.