Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 вересня 2021, 20:54
3710
4

Матч красивих м'ячів. Львів переграв Минай в Ужгороді

Підопічні Василя Кобіна покидали межі поля під гучний свист трибун

| Оновлено 26 вересня 2021, 20:54
3710
4
Матч красивих м'ячів. Львів переграв Минай в Ужгороді
УПЛ

Порівняно з минулим туром, у якому «Минай» поступився «Ворсклі», головний тренер закарпатського клубу Василь Кобін дещо підкорегував стартовий склад своїх підопічних. Замість Горіна та дискваліфікованого Селезньова на поле вийшли Книш та Байдал. З іншого боку, наставник «Львова» Олег Дулуб після нічиєї з «Металістом 1925» вирішив зробити лише одну ротацію, випустивши на поле Ернеста замість Шини.

Вже у дебюті гри Дулубу довелося провести вимушену заміну: замість капітана «містян» Махмутовича, який отримав пошкодження, у гру вступив Зозуля. Обидві команди діяли на невисоких швидкостях, при цьому часто помиляючись при завершальних передачах. А перший удар в рамку воріт «Минаю» завершився голом. Після навісної передачі Грися м’яч від суперника потрапив до Якимця, який сходу пробив низом впритул з ближньою штангою. Для Якимця це був перший гол в УПЛ – у 34-й грі. Так перервалася безгольова серія «Львова» в чемпіонаті, яка тривала 367 (!) хвилин.

Забитий гол додав впевненості гостям, які могли згодом і подвоїти рахунок, але Кучер рятує ворота, перевівши м’яч на кутовий після удару Ернеста. Гравці «Минаю» подовгу організовували свої атаки, але до завершальних ударів справа не доходила. І лише  під кінець тайму перший удар господарів у рамку воріт виявився результативним. Байдал дальнім ударом забив красень-гол, пробивши в дальню «дев’ятку».

Під час перерви обидва тренери вирішили провести заміни гравців, причому Василь Кобін зробив одразу дві ротації. І один з джокерів матчу, Шина, також став автором красивого голу. Бразилець дальнім ударом застав зненацька воротаря і вивів свою команду вперед. Так гравці «Львова» вперше з початку чемпіонату забили в одній грі більше одного голу.

Тепер вже гравці «Минаю» активізувалися, адже теж перебувають у нижній частині турнірної таблиці. Нагоду зрівняти рахунок мав Вишневський, пробиваючи низом у ближній кут, але Ільющенков зіграв надійно. Намагався здалеку влучити у ціль і Коваленко, але пробив поруч зі штангою. Господарі поля продовжували володіти перевагою і  намагалися уникнути поразки. Пожвавлення на стадіоні в Ужгороді викликали удари Кобака та Коваленка, але м’яч продовжував пролітати мимо рамки воріт.

У підсумку, закарпатці зазнали першої домашньої поразки у цьому сезоні і далі не набирають в УПЛ очок у поєдинках зі «Львовом». Безвиграшна серія «Минаю» збільшилася в чемпіонаті до 7-ми ігор (3 нічиї та 4 поразки), що стало повторенням клубного антирекорду. «Львів» же залишив дно турнірної таблиці і здобув довгоочікувану перемогу, перервавши свій безвиграшний серіал в УПЛ, який розпочався ще 6 травня і тривав 10 ігор: 4 нічиї та 6 поразок.

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Минай» – ПФК «Львів» - 1:2

Байдал, 43 – Якимець, 21, Шина, 56

Петрусенко, 44, Хахльов, 45+2, Кулієв, 72 – Довгий, 45+2, Зозуля, 60

«Минай»: Кучер – Кулієв, Синьогуб (Матіч, 58), Гончар, Книш (Коваленко, 58) – Лиховидько (Багайоко, 46), Семенко, Петрусенко – Білоног (Кобак, 63), Хахльов (Вишневський, 46), Байдал.

ПФК «Львів»: Ільющенков – Якимець, Брікнер, Романчук, Грисьо (Бусько, 65) – Махмутович (Зозуля, 9) – Довгий, Політило (Крушинський, 78) – Чир'як – Ернест (Шина, 46), Нич (Семенів, 78).

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Удари (у площину): 7 (3) – 9 (7)
Кутові: 3 – 2
Оффсайди: 0 – 2.

МИНАЙ - ПФК ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Події матчу

56’
ГОЛ ! М'яч забив Шина (Львів).
43’
ГОЛ ! М'яч забив Антон Байдал (Минай).
21’
ГОЛ ! М'яч забив Володимир Якимець (Львів).
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Holiday
Ну и? Какая радость от ничьи с Шахтёром, когда свои железные очки опять отдают конкуренту?
PFCLviv
https://www.youtube.com/watch?v=pmoYP_QvGsM
===========================================
Молодці, що переграли контрабанду! Але потрібне підсилення і робота з психологією!
Дуже гарні і видовищні всі голи...
Тільки Львів, тільки львів"яни !