Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 вересня 2021, 20:39
29271
0

Екс-тренер Усика: «Джошуа не знав, що йому робити»

Дмитро Сосновський пояснив, за рахунок чого його колишньому підопічному вдалося побити британця

| Оновлено 26 вересня 2021, 20:39
29271
0
Екс-тренер Усика: «Джошуа не знав, що йому робити»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній головний тренер національної збірної України, заслужений тренер України Дмитро Сосновський, який опікувався Олександром Усиком протягом восьми років на аматорському ринзі, поділився враженнями про перемогу Олександра над британцем Ентоні Джошуа.

«Я б сказав, що у перших двох раундах вони все ж придивлялися один до одного, щоб переконатися, чи відповідає дійсності зібраний банк даних.

Саша робив наголос на веденні бою на середній дистанції, атакуючи переважно серіями, що стосується Ентоні, то він робив ставку на нокаутуючий удар і тому прагнув нав'язати ближній бій, де розраховував придушити опонента своєю міццю. Все ж таки не будемо забувати, що Джошуа давно виступає серед супертяжів, тоді як Усик порівняно недавно перейшов у найважчу вагу. Та й в Лондоні впадало в очі, що українець легший за свого візаві.

Важливо, що саме він задав ритм, нагнітав темп, що свідчило про його відмінну фізичну підготовку. Думаю, що з п'ятого раунду вже почала позначатися перевага українця, завдяки більш швидкому пересуванню по рингу, він краще мислив, іноді складалося враження, що Джошуа просто не знає, що йому робити. Тут два варіанти: або британець психологічно підсів, усвідомивши, що його надії на нокаутуючий удар не збуваються, або був шокований швидкісною роботою рук і ніг українця. Також важливо, що Усик не тільки диктував свої умови, але передбачав, що буде далі. Це свідчить про те, що він дуже чітко взаємодіяв зі своїм тренерським штабом, який, образно кажучи, тримав руку на пульсі. Судіть самі. У сьомому раунді Усик просто «проспав» 2-3 бокових удари Джошуа справа, але встояв, хоча йому було непросто. Під час паузи були внесені корективи, і у восьмому раунді Саша вже був готовий зустріти у всеозброєнні атаки британця з його улюбленої позиції», — вважає Сосновський.

Усик переміг Джошуа одностайним рішенням суддів, завоювавши титули чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBF і IBO, якими володів британець.

Оцініть матеріал
(324)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гол Кімміха. Баварія мінімально перемогла Арсенал і вийшла у півфінал ЛЧ
Футбол | 17 квітня 2024, 23:59 11
Гол Кімміха. Баварія мінімально перемогла Арсенал і вийшла у півфінал ЛЧ

Мюнхенська команда впевнено вкотре пройшла «канонірів»

Нокауту не буде. Чжан Чжілей зробив прогноз на бій Ф'юрі – Усик
Бокс | 17 квітня 2024, 16:03 0
Нокауту не буде. Чжан Чжілей зробив прогноз на бій Ф'юрі – Усик

Китайський боксер ставить на британця, але залишає невеликі шанси українцю

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.