Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 16 вересня 2021, 18:27
2370
1

Опава – Прометей. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЛЧ ФІБА

Чемпіон України і віце-чемпіон Чехії посперечаються за вихід у фінал кваліфікаційного турніру

| Оновлено 16 вересня 2021, 18:27
2370
1
Опава – Прометей. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЛЧ ФІБА
ФБУ

Зустріч «Опава» – «Прометей» відбудеться у четвер, 16 вересня, в Болгарії. Початок поєдинку о 18.30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після розгромної перемоги над болгарським «Левські» підопічні Ронена Гінсбурга продовжують свій шлях по турнірній сітці кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів ФІБА. На півфінальній стадії відбору суперником «Прометея» буде чеська «Опава», яка стала другою в минулому чемпіонаті Чехії.

Позавчорашній чвертьфінал показав, що чемпіони України явно розраховують зіграти в груповому раунді Ліги чемпіонів ФІБА. Після невиразної першої чверті «Прометей» істотно додав у другій десятихвилинці і просто зніс свого суперника з паркету. Надалі клуб зі Слобожанського дещо зменшив оберти і став грати за рахунком, але і це не завадило «Прометею» привезти «Левські» –40 до завершення матчу. Фінальна сирена зафіксувала розгром чемпіонів Болгарії з рахунком – 96:56.

У складі чемпіонів України відмінний матч провів Шон Еванс. Американський легіонер завершив гру з показниками у 18 набраних очок і 14 підбирань, а сумарний рейтинг ефективності у бігмена склав цілих 30 балів. Не зайвим буде зауважити, що кожен з дванадцяти гравців «Прометея», заявлених на поєдинок з «Левські», зумів вразити кільце болгар і відзначитися в підсумковому протоколі.

У свою чергу, «Опава» пропускала перший раунд кваліфікації, здобувши путівку безпосередньо в півфінальний раунд відбору. Таким чином, поєдинок з українським клубом стане для неї першим на турнірі. Суперники «Прометея» в минулорічній першості Чехії фінішували на другому місці в регулярному чемпіонаті (22 перемоги і 10 поразок), а у плей-оф дісталися до фіналу, де двічі розгромно поступилися гегемону чеського баскетболу «Німбурку».

Гра з чемпіонами України стане для «Опави» і першою офіційною в цілому в нинішньому сезоні. До цього чеський клуб провів лише шість товариських поєдинків і завершив передсезонну підготовку з результатом в п'ять перемог при одній поразці.

В ростері «Опави» на кваліфікацію Ліги чемпіонів ФІБА числяться всього лише два легіонери (зі Швеції та Словаччини), тоді як інші місця в заявці займають виконавці з чеським паспортом. Особливу увагу серед суперників «Прометея» привертає до себе шведський центровий Маттіас Маркуссон. Скандинавський бігмен поповнив склад «Опави» в міжсезоння і швидко став важливою бойовою одиницею чеського клубу. Не володіючи аж надто великими баскетбольними талантами, шведський гравець завдяки своєму високому навіть за баскетбольними мірками зросту (на різних джерелах він коливається від 217 до 221 сантиметрів) несе солідну небезпеку поблизу кільця по обидва боки майданчика.

А ось справжнім лідером чеського клубу є розігруючий Якуб Ширіна. Чеський захисник виступає в складі «Опави» з 2008 року і є незамінною фігурою в своєму колективі. У минулому сезоні Ширіна з великим відривом став найрезультативнішим гравцем «Опави» (18,1 набраних очок за гру) і кращим асистентом команди (7,6 точних передач в середньому за матч) в першості Чехії.

Варто відзначити, що Якуб Ширіна виступав за збірну Чехії на Олімпіаді в Токіо під керівництвом головного тренера «Прометея» Ронена Гінсбурга. Власне, персона наставника чемпіонів України і привносить додатковий підтекст в цей матч, оскільки Ронен Гінсбург є чинним головним тренером збірної Чехії, а ще раніше шість років провів на чолі кращого клубу Чехії «Німбурка». Виходячи з цього, баскетболістам «Опави» буде дуже складно чимось здивувати тренерський штаб «Прометея».

Поєдинок проти чеського клубу однозначно буде для чемпіонів України більш складним, ніж гра проти болгар. Однак завдяки головному тренеру, та і просто більш якісному підбору виконавців фаворитом зустрічі назву «Прометей». Головне для клубу зі Слобожанського не дати розгулятися лідерам «Опави» і нав'язати опонентам свій ігровий ритм. І тоді шанувальники українського баскетболу цілком справедливо зможуть розраховувати на ще одну гру «Прометея» в рамках кваліфікаційного турніру в Болгарії.

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Primovocatus
Вся надежда на американских каменяров.)