Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 15 вересня 2021, 18:35
1467
2

Беленюку, Горуні і Коляденко відкрили зірки. Як то було

Алея зірок поповнилася трьома зірками на честь героїв 32-ї Олімпіади

| Оновлено 15 вересня 2021, 18:35
1467
2
Беленюку, Горуні і Коляденко відкрили зірки. Як то було
Фото Івана Вербицького

Сьогодні, 14 вересня, спортивна Алея зірок поруч із ТРЦ «Гуллівер» у Києві поповнилася трьома свіжими зірками на честь героїв недавньої 32-ї літньої Олімпіади. Організатори й гості свята вшановували єдиного українського олімпіоніка, борця греко-римського стилю Жана Беленюка, а також бронзових призерів – борчиню Ірину Коляденко та каратиста Станіслава Горуну. «Запалені» на їхню честь зірки – 45-та, 46-та і 47-ма за ліком.

Підтримати Ірину Коляденко прийшли мер Ірпеня Олександр Маркушин, а також її особистий тренер Володимир Яременко. Той самий, якому Ірина переподарувала квартиру, отриману за олімпійську медаль, вразивши цим вчинком всю Україну. «Мій тренер проводить зі мною по вісім місяців на рік, - каже Коляденко. – Він приділяє мені часу набагато більше, ніж власній сім’ї. Володимирові Яременку я зобов’язана всіма своїми досягненнями. Тому віддячити йому було справою честі». 

Станіслав Горуна прийшов на церемонію в компанії дружини Марічки і сина Лева. Хлопчик постійно прибігав до тата на руки, навіть коли той знаходився на сцені. Сім’я Горун тимчасово перебралася до Києва, оскільки Станіслав бере участь у телевізійному проекті «Танці з зірками».

«Зізнаюся, вже трохи важко, - ділиться враженнями каратист. – Морально й фізично. По-перше, це постійна увага. По-друге, від постійних підтримок і незвичних рухів болять руки й ноги. Виступаю на знеболювальних. Але попри це мені дуже цікаво. То неймовірний досвід і азарт. Саме ці відчуття мене тримають».

«Приїхала зі Стасом з двох причин, - каже зі свого боку дружина Марічка. – По-перше, хочеться бодай трохи побути разом. А то чоловік рідко бував удома через підготовку до Олімпіади і участь у ній. Тепер – нова подія. Я б уже не витримала такої тривалої розлуки. Тому винаймаємо у Києві квартиру і проводимо час разом. Крім того, як можна спокійно стежити на відстані за тим, що твій чоловік танцює з іншою дівчиною (сміється)? Сидячи у Львові, я б того всього не витримала. А так бачу, яка то праця, як професійно партнери одне до одного ставляться, що тренери постійно повторюють «це лише танець» і не хвилююся. Навпаки, заспокоюю родичів, свою маму, телефонуючи до Львова. «Сьогодні Стас танцюватиме румбу. Не хвилюйтеся, це нормально», - кажу».

«Я чекав провокацій», - підколюю Горуну, натякаючи на недавні скандали навколо його персони після повідомлення у «Фейсбуку» на підтримку легкоатлетки Ярослави Магучіх. «Так треба було самому влаштувати – жбурнути чимось зеленим», - віджартовується Станіслав. Насправді на жоден негатив під час події не було й натяку. Навпаки спортовці не мали відбою від постійних фото й інтерв’ю.

Серед журналістів найбільшою увагою користувався Жан Беленюк, який приїхав на подію на самокаті. «Дуже сподіваюся, що наш приклад надихне дітей, щоб вони займалися спортом. Без різниці яким – легкою атлетикою, карате, футболом чи тенісом. Про греко-римську боротьбу мовчу, бо нею мали б займатися усі», - сміється Беленюк. Зірку він іде відкривати в компанії іншої недавньої олімпійки, чемпіонки світу-2011 з потрійного стрибка, а нині колеги Жана за парламентською фракцією «Слуга народу» Ольгою Саладухою. Зірку на честь нашої знаменитої легкоатлетки відкривали значно раніше, тому відповідний досвід вона вже має.

Беленюка ж розчулив виступ знаменитої актриси Галини Яблонської. Якщо вірити «Вікіпедії», Галина Гілярівна дебютувала на сцені Вінницького державного театру в ролі Топсі в п’єсі «Хатина дяді Тома» у 1936 році, тобто коли їй було вісім років. Однак легенда української театральної сцени стверджує, що насправді дебют відбувся на два роки раніше й оскільки на сцену вона виходить досі, виходить, що тривалість виступів становить 67 років.

«Дорогі наші атлети, дякую, що прославляєте Україну в світі, - звернулася пані Яблонська до наших спортовців. – Завдяки вам підіймається наш прапор і лунає наш гімн. Але дуже прошу, щоб ви залишалися носіями нашої мови в світі. Вдома можете говорити як завгодно, але в світі популяризуйте рідну, українську мову. Хто не знає – вчіть. І приклад перед нами – Жан Беленюк. Захоплююся, наскільки досконало цей хлопець вивчив українську».

Своє захоплення нашими спортовцями висловила й колишня легкоатлетка, мама нині, на жаль, покійного футболіста Андрія Гусіна Валентина Гусіна: «Коли я бачу, що наші атлети підіймаються на світові і олімпійські п’єдестали, то розумію, що не все в Україні погано, що ми рухаємося вперед».

Взагалі, авторитетних гостей цього разу було вельми багато. То – й олімпійський чемпіон Пхьончхана-2018 Олександр Абраменко, й наш талановитий скелетоніст Владислав Гераскевич, колишній баскетболіст, а нині спортивний менеджер Юрій Шаповалов, форвард баскетбольного київського «Будівельника» Максим ПустоЗвонов, провід Федерації карате України на чолі з Іваном Дутчаком і Сергієм Левчуком, колишнім і нинішнім президентами організації.

 

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 24 квітня 2024, 15:49 1
Визначилася перша опонентка Світоліної на супертурнірі в Мадриді

На Еліну очікує непростий іспит проти найкращої іспанської тенісистки у рейтингу WTA

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Zhez53
Вообще то к 75-летию Мунтяна, могли бы и ему звезду вручить.