Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 15 вересня 2021, 18:34
11382
9

«Шериф програє всі матчі? Та й хрін із ним!»

В Молдові чекають старту команди Юрія Вернидуба у груповому етапі Ліги чемпіонів

| Оновлено 15 вересня 2021, 18:34
11382
9
«Шериф програє всі матчі? Та й хрін із ним!»
ФК Шериф

Час прийшов — донецький «Шахтар» готується до старту в груповому турнірі Ліги чемпіонів. У поєдинку 1-го туру «гірники» на виїзді зіграють з тираспольським «Шерифом», який очолює відомий український тренер Юрій Вернидуб.

«Шахтар» вилетів до столиці Молдови Кишинева, звідки команда вирушила у столицю невизнаної Придністровської Молдавської Республіки Тирасполь, вдень у вівторок, 14 вересня. При цьому передматчева прес-конференція наставника «гірників» Роберто Де Дзербі, так само, як і тренування команди, пройшла в Києві.

У кишиневському аеропорту «Шахтар» зустрічали декілька фанатів. Футболісти «гірників», включаючи Михайла Мудрика, не відмовили уболівальникам в автографах. Особливо виділявся дядько, який взяв із собою великий постер «Шахтаря», нехай і не зовсім новий — «гірники» на ньому ще у своїй старій формі.

В цілому очікування від виступу «Шерифа» у Лізі чемпіонів серед молдовських любителів футболу більш ніж стримані. Всі розуміють, що грати на такому рівні «Шерифу» буде дуже складно, незважаючи на весь героїзм команди у кваліфікації. Але підопічні Вернидуба — вже переможці за фактом свого виходу до групової стадії турніру.

«Шериф» може і повинен насолоджуватися своєю присутністю в еліті європейського футболу, тому що він вже виконав завдання-максимум і застрибнув туди, про що можна було тільки мріяти. Уболівальники побачать топ-клуби, футболісти зіграють проти світових зірок. Програють усі матчі? Ще й крупно? Може так, а може й ні. Та й хрін із ним! Це ніяк не зменшить відчуття свята і причетності до великого», — вважає засновник великого порталу Moldfootball.com Лаврентій Аніщенко.

Щоправда, знайти свіжу спортивну пресу в Кишиневі у день матчу — завдання з двома зірочками. Її просто практично немає, продавці лише знизують плечима і зводять очі до неба. На щастя, нестачі у спортивних інтернет-виданнях в Молдові не спостерігається.

Ставлення до невизнаної Придністровської Молдавської Республіки у Кишиневі, на перший погляд, насторожене. «Навіщо вам туди їхати? Там — СРСР, там немає жодного будинку вище трьох поверхів. Я сам там був один раз, і мені вистачило, хоча у мене там родичі», — щиро здивувався молодий кишиневський офіціант. «Ми їх годуємо», — додав він, маючи на увазі Придністров'я. Як би там не було, УЄФА офіційно дозволяє «Шерифу» грати в Тирасполі.

До слова, в Тирасполі чекають до 300 фанатів «Шахтаря». Уболівальникам «гірників» виділять окремий сектор. Всі квитки на матч будуть іменними, для проходу на стадіон необхідно не тільки мати сам квиток, але і документ, який засвідчує особу.

Спортивний комплекс «Шериф» розрахований на 13,5 тисяч глядачів, але через коронавірусні обмеження він буде заповнений максимум наполовину.

«На що я готовий, якщо команда вийде з групи? Поголитися наголо? У мене і так волосся мало. Голити нема чого. Можу точно сказати, що на груповому етапі зміню спортивний костюм на класичний. Потрібно солідно виглядати. Але це не буде стримувати мене в емоціях. Якщо будемо вигравати у «Шахтаря», то я не пошкодую свій новий костюм. Зроблю підкат не замислюючись», — поділився очікуваннями від виступу своєї команди у Лізі чемпіонів головний тренер «Шерифа» Юрій Вернидуб, який багато разів зустрічався із «Шахтарем» в бутність наставником луганської «Зорі».

«Рядові правоохоронці, групи швидкого реагування, пожежники і рятувальники — майже всі тираспольські силовики будуть забезпечувати охорону громадського порядку, безпеку на стадіоні і навколо нього... Будь-які протиправні дії, провокації, спроби вибігти на ігрове поле правоохоронці будуть жорстко припиняти», — попереджає портал moldova.sports.md.

Втім, будемо сподіватися, що матч «Шериф» — «Шахтар» пройде без ексцесів. На Тирасполь чекають мінімум три великих свята футболу — три домашні поєдинки Ліги чемпіонів. І команда Юрія Вернидуба їх чесно заслужила.

Михайло Шаповалов
Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bullyUA
"Зачем вам туда ехать? Там — СССР, там нет ни одного дома выше трех этажей."
---
Какой СССР? Там руины от СССРа. Такой *опы я нигде не видел.
suforza1921
- Карлсон, ты почему плачешь?
- Штанишки с пропеллером улетели(((...
- Ну так и хрен с ними!
- Так в том то же и дело...
victorpolo
ничего не имею против спорта, но позиция УЕФА - интересная... По их логике, Заря тоже может играть в Луганске, а Шахтар - в Донецке? Или как они определяют ЛНР,ДНР и Приднестровье? чем они для УЕФА отличаются?
xvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lyolik
Он Янг Бойз ушатали МЮ, вот это я понимаю. А молдаване чпокнули кротов, тоже мне сенсация.
mrhami
в конце матча мажорчики и ничьей будут рады)