Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 вересня 2021, 19:37
2901
5

Десна – Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи зуміє «голий ентузіазм» здолати «вгодованих» і амбітних?

| Оновлено 17 вересня 2021, 19:37
2901
5
Десна – Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У п'ятницю, 17 вересня, в Чернігові на стадіоні «ім. Гагаріна» відбудеться поєдинок 8-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому «Десна» прийматиме «Рух». Стартовий свисток пролунає о 19:30.

Десна

Не може перемогти вже три матчі поспіль. Але звинувачувати Олександра Рябоконя та його підопічних ніяк не можна - клуб переживає складну фінансову ситуацію. Про те, що бюджет «сіверян» буде істотно зменшений було відомо ще до старту сезону. Але те, що футболісти і тренерський склад не отримує зарплати вже 6 місяців, громадськість дізналася тільки після матчу з «Ворсклою».

До слова, поєдинок в Полтаві видався досить цікавим. Господарі зі старту шокували гостей двома забитими м'ячами, але до честі «Десни», команда не «викинула білий рушник», зібралася з духом і вирвала нічию - 2:2.

Нинішню «Десну» можна було б порівняти зі студентами-практикантами, для яких улюблена справа важливіша за усе на світі. Проте, у багатьох цих «студентів» вже є сім’ї, про яких також потрібно турбуватися, тож «голий ентузіазм», яким би сильним він не був, може просто-напросто зникнути. 

Особливо сумно спостерігати, коли подібний розвиток подій відбувається у самобутніх клубах з історією, власним стадіоном, вболівальниками та кваліфікованим тренером, який створив гарний колектив, здатний боротися принаймні за бронзові медалі УПЛ. 

Рух

У львів'ян з фінансовою «подушкою» все стабільно. Втім, по-іншому бути й не може у клубу, який ставить перед собою мету стати головною командою Львова. До великої мрії «жовто-чорні» йдуть повільно, але впевнено. І вже з новим «старим» тренером, Леонідом Кучуком.

Білоруський наставник відразу дав результат. Ще «не ввійшовши вдруге в ту саму річку», а тільки «стоячи на березі», Кучук привів команду до перемоги над рівненським «Вересом» - 2:1. А в наступному турі взяв очко в Ковалівці з «Колосом» - 1:1.

Такий же результат був зафіксований в матчі 6-го туру, коли на «Арену Львів» завітала «Зоря». І нічия в матчі з третьою силою УПЛ, також явний плюс для «жовто-чорних», які, схоже, тільки набирають обертів.

Втім, попри проблеми «Десни», легко у Чернігові львів'янам точно не буде, клас гравців команди Рябоконя вищий, тож  аби досягти бажаного Кучуку і КО доведеться проявити достатню витримку та характер.

Статистика зустрічей

В Українській Прем'єр-лізі клуби провели 2 матчі. В обох випадках перемагала «Десна». Робила вона це впевнено і зі смаком - спочатку 3:1 в Чернігові, а після і 4:0 у Львові.

Орієнтовні склади:

«Десна»: Мисак, Жук, Сафронов, Цимбалюк, Болбат, Домбровський, Тотовицкий, Картушов, Калитвинцев, Завійський, Безбородько

«Рух»: Паньків, Мисик, Мартинюк, Білий, Гагун, Карасюк, Кузик, Федорчук, Притула, Климчук, Борячук

Прогноз на протистояння

Незважаючи на явну перевагу «сіверян» у статистиці очних протистоянь, нинішній тонус і форма команд вже не настільки разюче відрізняються, як раніше. Ризикнемо припустити, що граючи від оборони, «Рух» вивезе з Чернігова  перемогу.

17 вересня, п'ятниця

«Десна» – «Рух»
Чернігів. Стадіон ім. Гагаріна. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі Футбол 1
ДЕСНА - РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:2


 

Максим Щербаков
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Рахім Стерлінг пробив найкращий штрафний в історії футболу
Футбол | 18 березня 2024, 13:45 2
ВІДЕО. Рахім Стерлінг пробив найкращий штрафний в історії футболу

Жахливий удар по горобцях став об'єктом тролінгу в соцмережах

Микола ШАПАРЕНКО: «У нас всі гравці в хорошому тонусі»
Футбол | 18 березня 2024, 21:30 2
Микола ШАПАРЕНКО: «У нас всі гравці в хорошому тонусі»

Хавбек збірної України – про матч із Боснією і Герцеговиною

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BEAR
Букмекеров не обманешь ))
Десна не проиграет!
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ingvar8888
РУХ Львів!...
Потрібно показати характер,і виграти цей матч!..
🇺🇦🇺🇦🇺🇦 ⚽⚽⚽ 🇺🇦🇺🇦🇺🇦