Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 12 вересня 2021, 18:20
50421
47

Верняєв - про зміну громадянства: «Робіть мені всі умови або відпускайте»

Український гімнаст поставив жорсткий ультиматум

| Оновлено 12 вересня 2021, 18:20
50421
47
Верняєв - про зміну громадянства: «Робіть мені всі умови або відпускайте»
НОК України. Олег Верняєв

Дворазовий олімпійський призер зі спортивної гімнастики Олег Верняєв розповів, що не гарантує продовження виступів за Україну.
 
Перед ОІ в Токіо Верняєва дискваліфікували на чотири роки у справі із вживанням мельдонію. Український гімнаст подав апеляцію, якщо рішення залишиться незмінним, він пропустить також наступну Олімпіаду: його дискваліфікація триває до листопада 2024 року.
 
«Я поки нічого не афішую. Розбираємося, все, як кажуть, покрито туманом. Дуже багато питань, на які немає відповіді. Будемо розбиратися та дивитися. Поки що я не можу багато чого говорити. Працюємо, чекаємо, як воно все вийде. У будь-якому разі я розумію, що скасувати [рішення про дискваліфікацію] - навряд таке станеться. Але якби хоча б на рік скоротили покарання - було б класно, я б уже у листопаді [2023 року] повернувся у стрій.
 
Чи готовий представляти Україну на Олімпіаді-2024? Якщо зменшать [термін дискваліфікації]. Ну як: у нас тут паралельно йде конфлікт у збірній. І якщо мене повернуть у спорт, то, скажімо так, «сюсюкання не буде» – буде ультиматум: або я готуюся за повним карт-бланшем, мені готують усі умови, які потрібні, та прибирають усіх тих людей, які мені заважають. Або ж відпускайте мене і я йду туди, де мені буде зручно працювати. Куди? Я про це ще не думав, не шукав собі ніяких пропозицій, оскільки я ще не повернувся у спорт. Просто говорю: або я потрібен і робіть мені повні умови, або ж не потрібен і відпускайте.
 
Проблема в людях, які у нас знаходяться у залі. Які, скажімо так, самі собі створювали проблеми, а тепер кричать, що хтось їх ображав, заважав, що їм заважає молодіжна збірна та маленькі діти. Але це смішно, коли 30-річні дядьки говорять, що їм заважає дівчина-тренер або юніори по 17 років заважають тренуватися та готуватися до Олімпійських Ігор.
 
Я хочу займатися гімнастикою та виступати. І хочу робити це вдома. І розраховую, що приймуть «правильну» сторону. Мені наша молодь не заважає, я її тільки підтримую. А якщо вона комусь заважає, то вони або бояться конкуренції, або я не знаю. Я ж професійний гімнаст, у мене вже вік підходить. Залишається лише один цикл [до Парижа-2024], коли я розумію, що виграватиму медалі. Навіщо мені йти, коли я можу тут виступати? Якщо я тут не потрібен, то я піду туди, де я буду потрібен», – сказав Верняєв.

Оцініть матеріал
(328)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 47
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Rzechpospolita
Хочешь - меняй, не хочешь - не меняй!!! У процентов 70 жителей Украины проблем побольше чем у тебя...
aspol
Да ты уже намельдонился, езжай в рассею, там таких любят
Trollface
Рашка тебя заставит жрать мельдоний каждый день. У них такая спортивная программа.
13_13
чемодан-вокзал-...
hakkinen
Ключевые слова - "дайте мне..."
До побачення, чемпиён обдолбанный.
pl2012ua
Дуже добре зрозуміло, куди він зібрався. Ну і хай забирає свій шантаж і їде.
saobrx
Все условия)) да вали, Украине такие спортсмены не нужны
Trollface
Торг не пройдет. Закинулся, отдыхай.
Александр Ад
справа в тому.шо у гімнастіці оцінкі субьектівні,і спортсменам з України завжді було там важко виборювати медалі.А ежелі ти ще попався на допінгу годі і розраховувати на медаль,тому Олеже дякуємо тебе за все і заканчивай свою змагальну практіку.А еслі хошь послужиті своїй країні то їді і спробуй тренерського хлібу.
axylinam
Верняев-сбитый лётчик, пусть меняет гражданство ,всё равно ничего не выиграет
suforza1921
Умови дала тобі країна тим, що на її землі ти народився, ріс і що зараз на ній живеш і по ній ходиш. Тільки за це боротися під її стягами - честь. Не згоден, вали під всі три чорти. І не потрібно таким створювати "особливі умови", аби не було прецеденту для інших подібних "патріотів".
Владимир Копяк
И тут Остапа понесло... Вот как влияет допинг на мозги, а кто-то не верит в пагубное действие того же мельдония. Регулярное употребление таких препаратов оказывает необратимое влияние на клетки мозга, которые начинают деградировать и перестают выполнять свои функции. Так что не следует ожидать от этого допингиста, адекватные высказываний по этому поводу. Его карьере, как спортсмена, пришел конец, его даже тренером никуда не пригласят, даже в ДЮСШ - как может мошенник работать с детьми, чему он их может научть, кроме как мошенничать в спорте?
NeRoN69
Надо и себе на работе такое попробовать, может ...
Serhii
Перше що хочеться сказа справді вали і буде спокій. Як я зрозумів є певний конфлікт з федерацією і Верняєву потрібно було розкрити суть конфлікту а вже тоді ставити ультиматуми а то написав таке на загал, що ніхто нічого не зрозумів і ставить ультиматум.
І це при тому що держава, на його думку, зобов'язана його утримувати протягом чотирьох років дискваліфікації. З якою метою? Щоб він можливо виступив на ОІ-2024.
Краще ці кошти направити на молодих спортсменів в ДЮСШ, на дітей, а не спортсмену з заплямованою репутацією і цілком ймовірно без подальших перспектив
ALKOSruLKA
Кому ти вже потрібен після 2024 ?... до любителів мельдонію тебе теж навряд чи допустять - там своїх допінгістів вистачає... торгуватись міг до Токіо і до дискваліфікації... А взагалі такі спртсмени нах потрібні... Між "одягнути і нагодувати солдата" і "створити умови Верняєву" - вибір очевидний!
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Что это за бред. На двери и до свидания. Олимпийцы молча в таком дерьме тренируются а этот рот открыл.
Тем более если словили тебя то сиди тихо. Нет надо выеживаться. Этот медаль точно не принесет
Лео Леон
В этой ситуации и с таким настроем-выступай воздушным гимнастом в цирке.
turist86
Через 3 роки Верняєву буде майже 31 рік. Для гімнастики це пенсійний вік, медалі не світять. Навіщо вкладати у нього кошти?
umnuy2
Спортивный Депардье
Henriklarsson11
Если б просто сказал что вот мол есть такие вот недочеты в тренировочном процессе, это одно. Но когда начинает ультиматумы ставить, типа "а то я в другую страну свалю", сразу же хочется сказать: вперед и с песней! Даже если б он был действительно перспективный спортсмен, а не ветеран допингист