Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 14 липня 2021, 01:24
18119
26

Верняєв отримав 4 роки дискваліфікації через мельдоній

Український гімнаст детально розповів про допінг-скандал

| Оновлено 14 липня 2021, 01:24
18119
26
Верняєв отримав 4 роки дискваліфікації через мельдоній
Getty Images/Global Images Ukraine

Український гімнаст Олег Верняєв, олімпійський чемпіон 2016 року у брусах, чемпіон світу 2014 року на брусах, шестиразовий чемпіон Європи, дворазовий чемпіон Європейських ігор, повідомив, що отримав 4 роки дискваліфікації через виявлення мельдонію в крові.

«У житті трапляються такі ситуації, які немов тестують тебе на міцність. У моєму житті зараз саме така ситуація. Арбітраж GEF прийняв рішення про те, що концентрація мельдонію, яку знайшли у мене в організмі, достатня для дискваліфікації мене на 4 роки. Починаючи з листопада минулого року. Це означає, що на Олімпіаду я не поїду.

Найголовніше питання – як заборонений препарат потрапив у мій організм? Чому це сталося в період, коли не було серйозних міжнародних змагань і тренування проходили в полегшеному режимі? Чому тільки один тест дав позитивний результат, а жоден з майже десятка наступних тестів не підтвердив наявність забороненої субстанції?

Позитивний тест тільки вказує на факт наявності в організмі забороненої субстанції, але не свідчить про провину спортсмена. Якщо спортсмен впевнений, що його провини немає, він не повинен опускати руки. Арбітраж GEF прийняв рішення, яке підлягає оскарженню. Раз рішення арбітражу підлягає оскарженню, значить остаточні висновки робити рано.

Вся боротьба тільки починається, це черговий етап мого життя і, як завжди, я буду боротися до кінця і оскаржу рішення арбітражу GEF про мою дискваліфікацію в CAS. Вірю, що вища спортивна судова інстанція розставить все по своїх місцях. Дякую за підтримку всім, хто поруч зі мною в цей складний для мене період. Спорт навчив мене виходити на поміст навіть з травмою і все одно перемагати. Упевнений, що так буде і зараз», - написав Верняєв.

Нагадаємо, в січні Верняєва тимчасово відсторонили від змагань.

Оцініть матеріал
(101)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 6
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Верняєв 1993 року народження. Шкода, але мабуть це кінець кар'єри
scorpio16
Если честно бред , действительно не было серьезных соревнований чтобы употреблять допинг и почему только одна проба , обычно же смотрят пробу А и пробу Б ( возможно у гимнастов как то иначе ) . Я не удивлюсь если Лозанна станет на его сторону и суд не будет долгим, тогда это будет очередным случаем, когда устраняют конкурентов
Oleg Shcherbak
Шкода, Чудовий спортсмен але правила одні для всіх...
Обсервер Влад
Ахаха Що серед усіх видів допінгу саме мельдоній - це звичайно тролінг 80 левела
dadlismit
На Олимпиаду он уже не поедет. Зато можно поучаствовать в шоу "Танці з зірками", там как раз идет прием заявок на новый сезон
сергей богданов
Все просто Олежа, почему один а в последних нет, потому что вышел из организма, как попал у медиков ваших поинтересуйся какие биодобавки и прочее что вы ели, явно косяк и теперь поезд ушел
Alex Suz
Несолидно как-то
И,стыдно
мрнк
Этот Мельдоний - Милдронат продают без рецепта во всех аптеках Украины!
Сговор фармацетов всего мира!
Мельдо́ний, милдрона́т — метаболическое средство. По заявлениям производителя, он нормализует энергетический метаболизм клеток, подвергшихся гипоксии или ишемии, поддерживает энергетический метаболизм сердца и других органов. Для милдроната отсутствуют научные доказательства эффективности.
firstromario
Дивна відповідь. Про якихось теоретичних людей... Ніякої конкретики. Я по суті і Ястремській не вірив, але тут ще більш все сумно виглядає.
OKs100
Мельдоний очень долго выводится из организма, по крайней мере несколько месяцев, а то и полгода, вспоминая случай с биатлонистокой Ольгой Абрамовой.
pl2012ua
хтось з тренерів працює на країну-агресора
Микола Унгурян
можливо що і спеціально "збили" до Оілмпіади, але навіть якщо буде апеляція то ця Олімпіада вже втрачена. а швидше всього - у разі залишення в силі вироку, - то і наступна. Тобто може йти на пенсію((((
vizuals
Мінус одне золото в України на ОЛІ. Але який сенс йому був закидатися цим лайном ,я тех не вкурюю. Та ще й задовго після того, як цей препарат вже наробив галасу. Чи не перейшов він комусь дорогу то??
Александр Шевченко
Поведение типичного нарика у Верняева. Кто в здравом уме будет сейчас принимать мельдоний, когда он запрещен на спортивном уровне? Ответ прост, тот кто не может без него жить и тренироваться, многие спортсмены с него соскочили уже, а Верняев не смог, вывод - он наркоман, который уже не может жить без мельдония, ни то что тренироваться
Владимир Копяк
Он думал,что он самый хитрый и его не поймают. Он не знает, как мельдоний попал ему в организм? Пусть проконсультируется у Ястремской, по ее версии допинг попал к ней в организм вместе со спермой ее бойфренда, так Верняев может запустить историю, что мелдоний попал к нему в организм со спермой от гея-партнера,чем не отмазка? Сейчас он включает дурака и уходит в несознанку,но такие вещи с ВАДА не проходят. Если мозгов нет,то это на всегда,увы... Надо менять профессию,но даже тренером ему нельзя работать - какой может быть авторитет у него как тренера,если он все это время дурил всех и свои победы оформлял обманывая соперников и арбитров. Одна дорога - заниматься частным извозом.
Орлов Михаил
Думав чечен , знов попався, а це наш - козачела! Значить , треба його амністувати, бо він неньку від ворогів боронить!