Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 вересня 2021, 23:20
1918
2

Успіх у дербі. Олександрія мінімально обіграла Інгулець

Юрій Гура залишив за собою перше принципове протистояння проти Сергія Лавриненка

| Оновлено 10 вересня 2021, 23:20
1918
2
Успіх у дербі. Олександрія мінімально обіграла Інгулець
УПЛ

У цьому матчі зустрічалися команди, які займали відповідно шосту і дев'яту сходинки в турнірній таблиці. «Олександрія», всупереч прогнозам, впевнено проходить перебудову складу. Підопічні Юрія Гури програли в шести матчах тільки раз, причому поступилися «Минаю» досить неочікувано. Зате на їхньому рахунку є перемога над одним з двох наших грандів - донецьким «Шахтарем». «Інгулець» провально почав чемпіонат - з трьох поразок, проте також неочікувано відібрав очки у «Динамо» і рвонув вперед - на даний момент у команди з Петрового є серія з трьох безпрограшних матчів, в яких були набрані сім очок. Здавалося, що пауза на ігри збірних Сергієві Лавриненку була зовсім зайвою, оскільки команда набрала хід.

Тренер «Інгульця» підтвердив цю версію, виставивши в основі той же склад, що і в попередньому переможному матчі з «Маріуполем». Причому Полегенько, який в стартових матчах грав на позиції правого захисника, знову вийшов на правому фланзі атаки, а в захисті закривав позицію справа Асмелаш, якому дорогу в старт дав той-таки матч з «Динамо». Юрій Гура теж дещо здивував, вирішивши грати без номінального центрального нападника. В центр нападу тренер поставив Одарюка, а по ходу матчу туди зміщувався Сергій Гринь. Також в запасі залишився Кирило Ковалець.

Незважаючи на прогнози букмекерів, які пророкували перемогу«Олександрії», впевненіше почали гру гості. Сітало вже на 10 хвилині вибіг зліва  після закидання на побачення з Біликом, проте вирішив бити на техніку в праву «дев'ятку». Техніка підвела - м'яч полетів значно вище.

Далі гра не те що заспокоїлася - команди старалися, бігали, били здалека, проте явних гольових моментів не було. З натяжкою можна назвати таким шанс Шарая, який отримав м'яч перед воротами, але втратив мить для удару, внаслідок чого був змушений віддавати під удар Полегеньку, удар якого заблокував Дришлюк.

Господарі щось серйозне створили аж на 30 хвилині - на дальній штанзі Одарюк спробував замкнути навіс зліва Третьякова, причому момент був непоганий. Проте гравець «Олександрії» не влучив у ворота. Далі почалося ігрове домінування клубу з Кропивницького.

Через невеликий проміжок часу в центрі уваги був Мірошниченко - спершу він дуже красиво в бразильскому стилі обіграв на фланзі Опанасенка, а через хвилину вже небезпечно бив по воротах. Євген Гальчук справився з ударом. І тут же Мірошниченко навішував справа, проте його партнери завадили пробити один одному. Міг виходити на ударну позицію і Одарюк, проте йому в останній момент завадив Салем.

За три хвилини до кінця тайму Калюжний вивів на удар Гриня, проте нічого небезпечного не відбулося. «Інгулець» спробував відповісти, проте максимум, що вдалося до перерви - вдарити кілька разів здалека, причому удари всі блокувалися.

Другий тайм теж розпочався з контролю м'яча петровською командою. Проте першими створили момент господарі - після кількох рикошетів м'яч потрапив від Шарая до Одарюка, який не зумів точно пробити. А Гринь все-таки забив - Калюжний дав пас через все поле, Салем не зумів вибити, Сергій вийшов на побачення з голкіпером і пробив мимо нього. 1:0! Фанати запалили файєри на стадіоні і заспівали «Червону руту».

Могли господарі подвоювати перевагу, коли Салем сфолив перед своїм штрафним. Проте Бухал зарядив набагато вище. Трохи пізніше атака правим флангом закінчилася переведенням в центр на Ковальця, той п'ятою вивів на удар Гриня, який не змів пробити так, щоб м'яч долетів хоча б до воріт.

Трохи пізніше господарі претендували на пенальті після підкату Коробенка проти Ковальця, який з'явився на полі замість Демченка. Після перших повторів здалося, що арбітр помилився, призначивши тільки кутовий, однак інші ракурси не залишили чіткої впевненості, що все-таки сталося.

А Сітало з Коваленком втратили шанс зрівняти рахунок. Опанасенко скидав головою під удар, проте його не зміг завдати жоден з вказаних двох футболістів.

Арбітр знову не призначив пенальті, тепер вже в протилежні ворота. Причому там все було ясно - Плохотнюк прокинув повз Білика, воротар врізався в форварда. Явний пенальті, але Абдула знову не ризикнув його ставити.

До фінального свистка можна згадати ще дальній удар Ковальця (Гальчук відбив) і перспективні штрафні «Інгульця» (спершу Козак навісив замість удару, а потім після навісу Коваленка Запорожець не зумів пробити).  Цуріков у відповідь міг закривати гру після пасу Третьякова, проте не зумів влучити у ворота.

Команда Гури втримала переможний рахунок і, принаймі на добу, вийшла на друге місце в турнірній таблиці. В наступному турі «Олександрія» поїде в Київ до «Динамо», а «Інгулець» вдома спробує забрати очки в кризової ковалівської команди.

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Олександрія» – «Інгулець» - 1:0

Гринь, 53

 Ковалець, 64, Дрышлюк, 85 – Салем, 58, Козак, 84

«Олександрія»: Білик – Цуріков, Бухал, Мельник, Мірошніченко – Дришлюк, Демченко (Ковалець, 46), Калюжний (Рыбалка, 90+4) – Третьяков, Гринь (Кирюханцев, 90+3), Одарюк (Спінеллі, 74).

«Інгулець»: Гальчук – Опанасенко, Салем, Ковальов, Асмелаш – Шишка (Коваленко, 57) – Шарай (Гопей, 76), Запорожець, Коробенко, Полегенько (Козак, 57) – Сітало (Плохотнюк, 76).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 15 (4) – 8 (1)
Кутові: 4 – 3
Оффсайди: 3 – 0.

ОЛЕКСАНДРІЯ-ІНГУЛЕЦЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Події матчу

53’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Гринь (Олександрія).
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Пенальти судья не дал в ворота Александрии 100%.
Azaka
Хтось скаже, що рахунок по грі? Здається, що рахунок мав бути 5:5. Стільки моментів, так цікаво не міг відірватися від трансляції. Божевільні скорості, щикарний дриблінг, безліч моментів на будь який смак. Це все фк колхоз - фк олександрія.