Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 10 вересня 2021, 21:14
10158
3

Бій Сіренко - Устинов нагадує спробу зачепитися за ім'я. Нічого іншого

Лев Кравців - про поєдинок Владислава, навколо якого несподівано багато шуму

| Оновлено 10 вересня 2021, 21:14
10158
3
Бій Сіренко - Устинов нагадує спробу зачепитися за ім'я. Нічого іншого
Facebook. Владислав Сіренко

Владислав Сіренко все ніяк не вийде на суперника, який є не просто досить сильним, але і досить іменитим. Поєдинок з Устиновим - спроба створити таке відчуття, яке проходить, як тільки дивишся на послужний список Алєксандра.

Колись настане день, коли Сіренко вийде на бійця в самому соку. Але поєдинок з Устиновим - явно не той випадок.

Устинов занадто віковий і повільний. Сіренко зобов'язаний вигравати достроково

Алєксандр Устинов у боксі вже шістнадцять років. Про чемпіонські пояси мови не йде, але міцні і навіть імениті суперники були.

Після переходу в профі Устинов працював з українською промоутерською компанією К2 Promotions, спарингував із Володимиром Кличком і виглядав потужно. Ніколи Алєксандр не був швидким або куленепробивним. Основна його робота в рингу - йти вперед, бити і влучати. Про швидкість ударів мови не йде, але вже, якщо влучав, то встояти було складно.

Середньостатистична вага Устинова - 120 кілограм. Ще виступаючи в кікбоксингу і тайському боксі, Алєксандр був одним з найбільших бійців категорії. Навіть більшим за величезного українця Сергія Архипова або білоруса Олексія Ігнашова. Алєксандр рубався з ними з ударами ногами, але у бокс пішов тільки він.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Устинов

У рекорді Устинова досить міцних бійців. Той же Денис Бахтов або Кертон Мансвелл. Програвав Алєксандр тільки по-справжньому хорошим бійцям. Перша поразка прийшла 29 вересня 2012 року - на той момент непереможений Кубрат Пулєв добив росіянина в кінці зустрічі.

Наступного разу Устинов програв аж через п'ять років. Тоді Алєксандр наткнувся на Чарра, а потім ще на Майкла Хантера і Джозефа Джойса. І якщо турецький колишній суперник Кличка виграв рішенням суддів, то Хантер і Джойс перемогли достроково. Хантер розбив опонента у дев'ятому раунді, а більш габаритний Джойс, хоч і натикався на зустрічні удари росіянина, виграв швидко - вже у третьому раунді прийшов нокаут.

Найсумніше в Устинова - швидкість його ударів. З роками сила ударів, якщо і пішла, то не сильно, а ось зі швидкістю, якої і так не було, біда. Спочатку Олександр брав напором і темпом. Не високим, але виснажливим. Коли на тебе йде така стіна з такою кількістю ударів, встояти важко будь-якому супернику. Але коли ударів стає менше, а стіна просто йде, особливих проблем це не становить. Можна вибивати по цеглинці, поки вона не розвалиться.

Після Джойса Устинов провів ще три зустрічі. Виграв двічі, одного разу побився внічию. Причому, обидві перемоги - дострокові, але про рівень суперників говорити взагалі не хочеться. Там суцільні негативні рекорди.

Сіренко зобов'язаний бити такого суперника сильно і, бажано, не дуже довго. По-перше, Влад відчутно молодший. По-друге, з точністю у нього все відмінно. Та й просто час вже побити когось з ім'ям. Довбищенко - класний тест, який видався для Сіренка важким, але не гучне ім'я. Уафа - цікавий персонаж, але і не тест, і не ім'я на ділі. Устинов - спроба зіграти на імені, за яким спортивного вже мінімум. Навіть, якщо той сильно підготується.

Навіщо тоді Устинов Сіренку?

У Влада взагалі немає гучних імен в рекорді. І навіть середняків, яких просто знають, як Алєксандра, теж немає. Бахтов, Ді Беррардіно, Соколовські? Все це добре для розігріву, а не на четвертий рік кар'єри.

Як не крути, Алєксандра знають за межами України і найближчих країн. Він і поїздив по світу, і бився з непоганими бійцями. Тобто, це дійсно гідне ім'я. Але не треба плутати гідне ім'я і спортсмена, готового створити проблеми.

На фото з табору Устинов виглядає добре. Добре, як для 44-річного колишнього бійця. Що може росіянин показати такого, чого не бачив Сіренко? Тиск, так. Він просто по-іншому не боксує. Важкий удар. Просто фізіологічно він є важчим за всіх попередників. Відчуття бою з величезним супертяжем. Влад - великий хлопець, але Устинов розмірами з братів Кличків або тих же Джошуа і Джойса. Це зовсім інший рівень суперництва у фізичному плані.


instagram.com/vladsirenkoboxing

Чи може Устинов влучити по Сіренку? Так, Влад ніколи не бравірував захистом. Але скоріше, якщо Сіренко розгубиться, ніж через якісь тактичні вишукування. Чи може Алєксандр перебоксувати українця? Навряд чи. Він просто не б'є в такій кількості і буде програвати від раунду до раунду.

Устинов - абсолютний аутсайдер поєдинку, хороша сходинка, але безглуздий у спортивному плані опонент. Так, досвідчений. Так, великий. На цьому все. Можливо, зараз Сіренку такий і потрібен. Не виглядає Влад, як боксер, готовий йти далеко далі.

Йому поки далеко і до Йокі, і до Джойса з Дюбуа, хоча з першим Влад спарингував і не раз. Потрібно ще набратися досвіду і побоксувати побільше і частіше. А ще, не знижувати рівень. Від Устинова потрібно відштовхуватися і йти вгору навіть у разі непереконливої перемоги. Тому що чотири роки тупцювати на соколовських - цікавий, але стомлюючий захід.

Ніхто не чекає від Сіренка чемпіонства прямо зараз або в найближчому майбутньому. Більшість не чекає на нього в принципі. Але рухатися туди треба і таке ім'я, як Устинов, має стати відправною точкою за будь-якого результату.

Боксер росте від суперника до суперника, від поєдинку до поєдинку. Тому шляху назад немає. Якщо зараз це Устинов, далі повинні бути суперники такого ж або більш високого рівня. Відкат до Довбищенка і Соколовського, які хоч сильні і незручні, але далекі від топового рівня, буде вважатися поразкою.

І в іміджевому плані, і в стратегічному.

Бій Владислав Сіренко - Алєксандр Устинов відбудеться 10 вересня у Парижі на стадіоні Roland Garros. Початок бою о 20.40 за київським часом.

Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ukraine_Kiev_Fan
Начало боя в 20:40 сказано в статье. А в 20:35 Сиренко уже нокаутировал соперника в первом рраунде
Sashka
Устінов ще боксував???!!!Я думав що він років 7 тому завершив кар'єру. Ну і результат для нього відповідний.
Сміх
Устинов - білорус, який змінив громадянство.
Чар взагалі сирієць.
А так -ок.
Сіденка ведуть акуратно, щоб ніде не схопив. Ніякого росту опозиції і не видно. Виведуть, в ідеалі на чемпіона, продасть нолик - і завершить кар'єру.
Такий собі Вавжик.