Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 вересня 2021, 21:01
26120
36

Збірна українських вільних агентів

Як думаєте, на що могла б замахнутися така команда, якби грала, скажімо, в УПЛ?

| Оновлено 09 вересня 2021, 21:01
26120
36
Збірна українських вільних агентів
Instagram. Артем Мілевський

Пауза в клубному футболі на матчі національних збірних - вельми специфічний період, котрий деякі вболівальники люблять, а інші, навпаки, сумують за більш інтенсивним розкладом поєдинків. Ігри збірних на початку вересня специфічні ще й тим, що недавно відбулося закриття трансферного вікна, а тому відтепер і до початку січня клуби мають можливість посилюватися виключно вільними агентами.

Детальний аналіз ситуації показав, що нині на ринку чимало якісних українських футболістів, що мають статус вільного агента. Хтось із них просто не поспішає підшукувати новий клуб, чекаючи максимально вигідну пропозицію, інші знаходяться в роздумах з приводу доцільності продовження кар'єри через солідний за футбольними мірками вік, а хтось і просто вимушено опинився без клубу, й тепер не знає, як швидко зуміє його знайти.

Ми пропонуємо вам ознайомитися з нашою версією збірної команди, складеної виключно з українських вільних агентів, а в коментарях поділитися думкою з приводу того, яке б місце цей умовний колектив міг би зайняти в нинішньому розіграші УПЛ, якби гіпотетично приймав там участь.

Антон КАНІБОЛОЦЬКИЙ

Позиція: воротар
Вік: 33 роки
Останній клуб: «Минай»

Свого часу Антон Каніболоцький був дуже перспективним голкіпером, у зв'язку з чим досить регулярно викликався з «Дніпра» до молодіжної збірної України. З цієї ж причини на кіпера звернули увагу в «Шахтарі», де Каніболоцький провів п'ять сезонів, ставши триразовим чемпіоном України, але так і не зумівши витіснити з рамки Андрія Пятова. Покинувши стан «гірників», Антон встиг пограти в Азербайджані за «Карабах» і в Польщі за «Медзь», перш ніж повернувся в Україну й підписав контракт спершу із «Карпатами», а потім - з «Минаєм». Саме в стані команди із Закарпаття Каніболоцький провів минулий сезон, зігравши 7 поєдинків в УПЛ. З липня Антон без контракту і без клубу, але в свої 33 роки, схоже, закінчувати грати не збирається.

Богдан БУТКО

Позиція: правий захисник
Вік: 30 років
Останній клуб: «Ерзурумспор» / «Шахтар»

Вихованцю академії «Шахтаря» Богдану Бутку довгий час не вдавалося пробитися в першу команду через неможливість виграти конкуренцію у Даріо Срни. З цієї причини фулбек на правах оренди пограв за «Волинь», «Маріуполь» і «Амкар». З приходом на тренерський місток «гірників» Паулу Фонсеки Богдан почав грати за першу команду «Шахтаря», але стабільної якості на полі забезпечити не зумів. Згодом Бутко опинився спершу на лавці запасних «гірників», а потім і знову в оренді - в польському «Леху» і турецькому «Ерзурумспорі». Влітку нинішнього року Богдан повернувся з Туреччини в «Шахтар», але його контракт з віце-чемпіоном України якраз закінчився, і сторони вирішили за краще не продовжувати співпрацю. З тих пір, незважаючи на різні чутки, Бутко все ще перебуває в статусі вільного агента.

Getty Images/Global Images Ukraine

Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ

Позиція: центральний захисник
Вік: 34 роки
Останній клуб: АЕК

Чигринський був топовим українським захисником під час першого етапу виступів за «Шахтар», що, зокрема, дозволило йому за 25 мільйонів євро перебратися в «Барселону» під крило Хосепа Гвардіоли. Однак в Іспанії кар'єра у Дмитра не склалася, а після повернення в «Шахтар» захисника буквально замучили травми, оговтатися від яких і знову заграти на більш-менш високому рівні бек зумів лише після переходу в «Дніпро». Коли у «дніпрян» почалися проблеми, Чигринський віддав перевагу тому, щоб знову поїхати на Захід - на цей раз в Грецію. Там у стані АЕКа українець в 2018 році виграв чемпіонство, а влітку 2021-го не домовився про продовження контракту й пішов геть. Миготіли чутки про можливе повернення Чигринського в УПЛ, так само як і про потенційне підписання Дмитром контракту з представниками чемпіонатів Кіпру або Польщі, але поки до конкретики в цьому питанні справа так і не дійшла.

Євген ХАЧЕРІДІ

Позиція: центральний захисник
Вік: 34 роки
Останній клуб: «Динамо» Брест

Ще один топовий в минулому український центральний захисник, який нині сидить без діла. Євген Хачеріді став відомим і багатим у складі київського «Динамо», де він провів майже одинадцять років кар'єри, вигравши два «золота» чемпіонатів України. Далеко не завжди все у стані «біло-синіх» в Хачеріді складалося гладко, але в цілому його високий рівень гри сумнівам не підлягав. Влітку 2018 року Хачеріді прийняв рішення покинути «Динамо» і вільним агентом перейшов в грецький ПАОК, з яким став чемпіоном і володарем Кубка цієї країни, але через рік знову опинився без клубу. Через півроку поневірянь Євгена прихистило брестське «Динамо», але через рік шляхи-дороги футболіста і клубу розійшлися... Влітку нинішнього року Хачеріді тренувався із «Десною», але до підписання контракту справа так і не дійшла. Після цього стало відомо, що Євген відсудив у брестського «Динамо» мільйон доларів, і якщо такі гроші захиснику вдасться отримати, то не дивно, що грати за менше він особливого ентузіазму не виявляє.

Артем СУХОЦЬКИЙ

Позиція: лівий захисник
Вік: 28 років
Останній клуб: «Десна»

Вихованець «Динамо» Артем Сухоцький проявити себе зумів в рядах «Олександрії» та «Зорі», причому з останньою навіть засвітився в єврокубках, завдяки чому відбувся його перехід в словацький «Слован» за 600 тисяч євро. За кордоном Сухоцький зумів зіграти один непоганий сезон, а потім втратив місце у складі та був відданий в оренду в мінське «Динамо», а в лютому нинішнього року проданий «Десні» за 250 тисяч євро. Що правда, надовго затриматися в Чернігові Артему не вдалося: провівши 10 матчів у минулому розіграші УПЛ, він покинув команду й до сих пір підшукує собі новий колектив.

Микола МОРОЗЮК

Позиція: правий півзахисник
Вік: 33 роки
Останній клуб: «Різеспор»

Морозюка, котрий є вихованцем львівської школи футболу і академії «Динамо», у вболівальницькому середовищі прийнято недооцінювати, однак це футболіст дуже пристойного рівня. Так, Миколі не вдалося з ходу увірватися в основу «біло-синіх», але після ряду оренд, він все-таки знайшов клуб, де зумів реалізувати свій потенціал - донецький «Металург». Ймовірно, за цю команду Морозюк продовжував би виступати і далі, якби вона не виявилася розформованою. Важливо відзначати, що саме будучи гравцем «Металурга» Микола дебютував за національну збірну України, а всього в її рядах провів 13 поєдинків. З 2015 по 2019 роки Морозюк грав за «Динамо», але потім зважився знову кардинально змінити вектор своєї кар'єри, подавшись в турецький «Різеспор». Там українець відіграв останні два з половиною роки, а влітку нинішнього отримав статус вільного агента.

Руслан БАБЕНКО

Позиція: центральний півзахисник
Вік: 29 років
Останній клуб: «Олімпік»

Грати у футбол Руслан Бабенко починав в «Дніпрі», причому подавав серйозні надії, перебуваючи в академії цього клубу. Однак зробити якісний ривок вгору хавбеку довгий час не вдавалося, через що «дніпряни» почали віддавати Руслана в оренду, а незабаром й зовсім відпустили вільним агентом. У лютому 2016 року Бабенко поїхав з України, підписавши контракт з норвезьким клубом «Буде-Глімт», але через рік повернувся в УПЛ, погравши спершу за «Зорю», а потім - за «Чорноморець». Після знову відбув за кордон (на цей раз в Польщу), однак у вересні 2020-го повернувся в «Олімпік», де був важливим футболістом команди в минулому сезоні. Що правда, після того, що сталося з донецькою командою, як і багато інших футболістів, Бабенко покинув її ряди, й поки все ще не може підшукати собі новий клуб.

Сергій МЯКУШКО

Позиція: лівий півзахисник
Вік: 28 років
Останній клуб: «Подбескідзе»

Уродженець Києва та вихованець «Оболоні» Сергій Мякушко також має в своєму активі виступи за збірну України. Свою дебютну й поки єдину гру за «синьо-жовтих» хавбек провів у 2017 році, коли представляв «Карпати» і вийшов на заміну в кінцівці спарингу проти Словаччини (2:1). Саме період у львівському клубі - мабуть, найкращий у кар'єрі Сергія на цей момент. Після цього, починаючи з літа 2019-го, Мякушко виступав виключно за кордоном - в Іспанії за нижчоліговий «Алькоркон» і в Польщі за «Подбескідзе». Влітку нинішнього року Мякушко отримав статус вільного агента і, як сам футболіст розповідав в інтерв'ю Sport.ua, хотів би повернутися в УПЛ, але гідних пропозицій, вочевидь, поки так і не отримав.

Владлен ЮРЧЕНКО

Позиція: центральний атакувальний півзахисник
Вік: 27 років
Останній клуб: «Зоря»

Владлен Юрченко футбольний базис отримав в академії «Шахтаря», але влітку 2014 року виявив бажання перебратися в «Байєр», який сплатив «гірникам» за талановитого хавбека 255 тисяч євро. Юрченко мріяв розкритися в Бундеслізі, але за чотири сезони провів в турнірі лише 13 матчів і відзначився в них 1 забитим м'ячем. Після цього «Байєр» не став продовжувати контракт із Юрченком, і той на якийсь час залишився без клубу, а потім перейшов в данський «Вайле», де звернув на себе увагу луганської «Зорі». З 2019-го по літо нинішнього року Владлен грав за команду Віктора Скрипника, будучи в ній на перших ролях. Однак після завершення контракту не домовився з клубом про його продовження (ходили чутки, що Юрченку запропонували договір зі зменшенням зарплатні), й донині підшукує собі нове місце роботи. Були чутки про Туреччину і Польщу, але поки ця інформація залишається лише плітками з преси.

Артем МІЛЕВСЬКИЙ

Позиція: центральний нападник
Вік: 36 років
Останній клуб: «Минай»

Артем Мілевський був зіркою українського футболу десять років тому, але в якийсь момент надто захопився різними «принадами життя», через які нерідко сварився із керівництвом та тренерським штабом «Динамо». В результаті на початку вересня 2013 року Мілевський покинув стан «біло-синіх», відправившись щось доводити собі самому в «Газіантепспор», але й там потрапив в неприємну історію з розбитим автомобілем. Потім були «Хайдук», «Спліт», «Конкордія», «Тосно», «Динамо» Брест, «Кішварда» і знову-таки «Динамо» Брест, де Мілевський періодично вибухав, але потім знову згасав. У січні нинішнього року Артем після семи з половиною років розлуки повернувся в український футбол, ставши гравцем «Минаю», але допомогти клубу зберегти прописку в УПЛ не зміг. І хоча згодом команда із Закарпаття повернулася в еліту вітчизняного футболу, Мілевський залишився вільним агентом, але поки, незважаючи на різні домисли, офіційно про завершення кар'єри не оголошував.

Євген ПАВЛОВ

Позиція: центральний нападник
Вік: 30 років
Останній клуб: «Шахтар» Караганда

Свого часу Євгена Павлова епатажний екс-наставник «Волині» Віталій Кварцяний називав неймовірно перспективним і вірив, що форвард зможе побудувати чудову кар'єру у вітчизняних грандах та за кордоном. На жаль, але до 30 років Євген так і не зумів виправдати очікувань свого екс-наставника, хоча в цілому потенціал опинитися відмінним таргетменом у нього дійсно був пристойний. Український футбол Павлов покинув досить давно - у 2014-му, подавшись спершу в російський «Сокіл», а потім грав за «Младост» з Сербії, «Вашаш» з Угорщини, кіпрську «Доксу» та сербський «Радник». Останнім клубом Євгена Павлова до нинішнього моменту був карагандинський «Шахтар», де форвард провів три з невеликим місяці, а потім розірвав контракт з казахстанцями за взаємною згодою сторін.

Оцініть матеріал
(143)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 47
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках
Футбол | 19 квітня 2024, 10:54 7
Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках

А англійські команди вперше з 2015 року не пробилися до півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
coba777
Читаєш коменти, наче пишуть одні Мессі з Роналду. Як на мене Юрченко міг би ще пошуміти, Бутко, Чигринський і Хачеріді також могли б нашим не топам стати в пригоді. І Каніблоцький б каші не зіпсував.
Alex86 1
А где какой-то сбитый летчик тренер всего этого шапито, ну скажем миха какой или виват король?
Алексей Голяченко
Где-то рыдает один забытый футболер Алиев
Alex86 1
Хм, на что? Да ни на что.
Сбитых летчиков уже ни куда брать даже не хотят, одни имена остались и то по нашим меркам лишь.
Yura Юрий
Юрченко дурик, покайся и вернись в Зарю
andriyk2
А кто им зарплату платить будет?
Vladdal
Ой, блин... эта команда точно хорошо бы сыграла в первенстве области, где можно играть пешком и где не сильно обращают внимание на количество выпитого после игры, а иногда и перед игрой (не всех имею в виду, конечно).
Хотя кто знает, может быть сыграли бы и в первой лиге при хорошем тренере.
Дмитрий Финогенов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jovtengellium
там би печіночку перевірити,сердечко... половина би відсіялась...
DIM-C
В ожидании трансфера Селезнева
Sauron
Милевский в с этом списке явно лишний, т.к. речь о действующих футболистах.
Хач под вопросом.
sergalis
Реально норм сборная получилась) прям можно сразу команду делать, причем место 12 в упл заняли бы, если миля всех не сбухает
kaka
Большинство комментов просто тупая зависть-да бухарь знатный Миля но своего он достиг как и Чигиринский например.... потому голимо гнать на этих людей-это жлобство...
По теме вопроса-думаю при нормальном отношении их к делу и тренере которого они уважают эта команда точно бы обыграла аутсайдеров нынешней УПЛ и показывала куда более зрелищную игру
n.tkach
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Володимир Омельченко
Стаття ніачьом. Спорт.ЮЯ в своєму репертуарі. Половина не грає, половина закінчили. Міля, чегринський, хач... Ви серйозно?
rus
Ждем Юрченко в Металлист
stopor2016
"Не замахнуться ли нам на Вильяма , нашего, Шекспира ? (с)
Primovocatus
Вчера на ТВ показали как Милевский забил 4 мяча Мариуполю и 2 по 2 Спартаку М. Там парочку шикарных голов, как у грандов мировых.
JohnDoe
Мячи подавать сгодятся