Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 липня 2021, 14:19
2363
0

МЯКУШКО: «Скучив за УПЛ. Варіант з Росією навіть не розглядаю»

Пріоритет - там, де буде цікава команда, там, де тренер буде на мене розраховувати

| Оновлено 13 липня 2021, 14:19
2363
0
МЯКУШКО: «Скучив за УПЛ. Варіант з Росією навіть не розглядаю»

Український півзахисник Сергій Мякушко після «Динамо», «Говерли», «Ворскли» і «Карпат» два сезони провів за кордоном, а нинішнє міжсезоння проводить в рідному Києві. Ми дізналися у Сергія про те, як проходить для нього літо 2021:

Сергій, після львівських «Карпат» у тебе був закордонний етап - іспанський «Алькоркон» і польський «Подбескідзе», як можеш оцінити цей етап?

Мені було цікаво. Познайомився з новою культурою. Вивчив інші мови. Добросовісно ставився до роботи, але були труднощі з адаптацією, були моменти, пов'язані з мовним бар'єром. Спочатку було важко розуміти установки тренера і їх виконувати. І в цьому плані було важкувато. Був цікавий цей новий досвід, але в футбольному плані позитиву мені це не додало - не дуже багато грав. Напевно, не склалося у мене в цих країнах, тому, можливо варто повернутися в Україну вже.

Які відмінності іспанського, польського та українського футболу?

Польський футбол, в принципі, з українським схожий. Багато боротьби на полі, та і рівень команд, і все що стосується підготовки, дуже схожі. В Іспанії дуже багато тактики, всі футболісти дуже добре підготовлені до дорослого футболу ще з дитячих шкіл. Тому вони дуже швидко схоплюють тактичні вказівки тренера. І у мене ось з цим були труднощі, якраз через мовний бар'єр не відразу виходило схоплювати установки тренера і виконувати їх. На це потрібен час і сили - я намагався, звичайно, але було важкувато.

Чим зараз займаєшся в це міжсезоння?

Зараз в це міжсезоння я в Києві, тренуюся в тренажерці, бігаю, виконую вправи, статику. Підкачаю ноги, верхньоплечеве. Граю в теніс, проводжу час з родиною, зустрічаюся з друзями. Коли був в Польщі, то мені не вистачало цього спілкування. Відпочиваю душею, але намагаюся не запускати свій організм і тримати його в тонусі. Тренування кожен день, слідкую за собою.

Як тобі виступ збірної України на Євро-2020?

Збірна побила рекорд виступів на чемпіонатах Європи, тому не можна сказати, що погано там, де б'ються рекорди. Можемо тільки похвалити, підтримати. Приємно, що дійшли до чвертьфіналу і було цікаво спостерігати за ними. Тим більше, це було свято для України, і я впевнений, що у цієї збірної велике майбутнє. Тільки подяка за той футбол, який показували.

Ти був на ефірах українських футбольних проектів, як тобі такий досвід?

Так, був на ефірах - це цікавий досвід, цікаво поспілкуватися з розумними людьми, обговорити футбол, рідну професію. І я помітив - люди, які працюють на футбольних проектах, добре знають футбольну енциклопедію, і добре знають історію футболу. І щоб там виступати, спілкуватися, потрібно добре знати історію, хронологію. А в цілому - я добре провів там час, було цікаво - я вдячний хлопцям за запрошення, та із задоволенням взяв би ще участь.

Була інформація, що у тебе були пропозиції з Росії. Чи правда?

Так, мені мій агент говорив, що є такі запрошення. Але, як я раніше сказав - хочеться вже повернутися в Україну. Скучив за всім тут, а за кордоном у мене не дуже виходить, тому варіант з Росією я навіть не розглядаю.

Які зараз у тебе пріоритети? Де плануєш продовжити кар'єру?

Пріоритет - там, де буде цікава команда, там, де тренер буде на мене розраховувати і довіряти, це для мене дуже важливо. І все-таки Україна. Скучив вже за нашими стадіонами, за українським футболом, за всією цією атмосферою. Мені завжди подобалося грати в чемпіонаті України, тому із задоволенням би повернувся в український чемпіонат.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.