Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 листопада 2022, 21:48
34989
43

Прогноз: Україна і Фінляндія наберуть однаково очок, але вище будуть наші

Оглядач Sport.ua вважає, що збірна України посяде підсумкове друге місце в групі

| Оновлено 30 листопада 2022, 21:48
34989
43
Прогноз: Україна і Фінляндія наберуть однаково очок, але вище будуть наші
УАФ

Матчі відбіркового турніру чемпіонату світу 2022 року, що проходили в нашій групі сьомого вересня, склалися якнайкраще для збірної України. І це при тому, що наша національна команда в цей день не грала. Збірна Франції без особливих проблем перемогла збірну Фінляндії, а Казахстан знову на останніх секундах матчу зумів відібрати очки у фаворита - цього разу у команди Боснії і Герцеговини.

Підсумок такий: перемога закріпила збірну Франції на першому місці (12 балів), а поразка відкинула фінів на третю позицію, тоді як Україна піднялася на другу сходинку - за рахунок кращої різниці забитих і пропущених м'ячів. Правда, у суперників рівна кількість очок - по п'ять, але у скандинавів є гра в запасі. Боснійці і казахи зберегли статус-кво: четверте і п'яте місце відповідно.

Наступний тур у групі D відбудеться в жовтні, а завершиться все в середині листопада. На мій погляд, саме останній ігровий день і дасть відповідь на всі питання в нашій складній і заплутаній групі.

Складною вона виявилася тому, що немає явного аутсайдера - казахи регулярно псують кров більш статусним опонентам. До того ж, втрачають очки всі - навіть чемпіони світу французи. Ще більше «перцю» додає той факт, що команди зіграли різну кількість поєдинків: комусь залишилося провести лише два матчі (французам), комусь - три (нам і казахам), а комусь - цілих чотири (фінам і боснійцям). Проте, давайте спробуємо зараз зробити прогноз на підсумковий розподіл сил у нашій групі.

Почнемо з найбільш простого. Навіть очевидного. Незважаючи на те, що збірна Франції на даному етапі не справляє враження непогрішимого фаворита, а її основний «діамант» Мбаппе сказав, що «ми вже не найсильніша команда в світі», навряд чи у когось можуть виникнути сумніви щодо підсумкової позиції «Ле Бльо» в групі. Зараз підопічні Дешама впевнено йдуть на першому місці, випереджаючи Україну і Фінляндію на цілих сім пунктів. Так, гіпотетично ця величезна перевага може випаруватися, якщо фіни виграють два найближчих матчі: тоді відстань між цими суперниками буде всього одне очко. Але, як було сказано вище, наша група дуже складна і заплутана, тому саме в такий розвиток ситуації насилу віриться. До того ж, є комфортна впевненість в тому, що французи свого не втратять.

Проте, давайте дивитися на турнірну ситуацію гранично об'єктивно. Отже, наступний ігровий день буде зіграний дев'ятого жовтня. Тоді зустрінуться збірні Казахстану та Боснії і Герцеговини, а в паралельному поєдинку Фінляндія прийме Україну. Франція в це ігрове вікно буде відпочивати.

Спрогнозувати результат цих матчів дуже складно. Тим більше, що є «кровний» інтерес. Проте, давайте спробуємо. На мій погляд, обидві зустрічі завершаться внічию: казахи в рідних стінах не дадуть себе переграти боснійцям, а фіни навряд чи поступляться нашій команді. Турнірне становище буде таким: Франція - 12 балів, Україна і Фінляндія - по шість, Боснія і Герцеговина та Казахстан - по чотири.


Фото - УАФ

12 жовтня - наступне випробування. У цей день чемпіони світу знову спостерігатимуть за тим, що відбувається, з боку. А спостерігати буде за чим. Казахстан буде приймати фінів, а Україна - збірну Боснії і Герцеговини. На мій погляд, цей день буде для нашої команди якщо і не вирішальним, то визначальним. Ризикну припустити, що «синьо-жовті» здобудуть першу перемогу у відборі. Ну, інакше «все пропало». В іншому поєдинку, мені здається, переможуть фіни: Казахстан навряд чи зможе двічі поспіль видавати позитивний результат. Отримаємо наступну турнірну диспозицію: Франція - всі ті ж 12 очок, Україна і Фінляндія - по дев'ять, Боснія і Герцеговина та Казахстан - по чотири.

13 листопада вже збірна України буде «над сутичкою». У цей день зіграють Франція - Казахстан і Боснія і Герцеговина - Фінляндія. Французи без особливого клопоту повинні брати свої три бали, що дозволяють достроково застовпити перше місце. А ось у другій грі дня буде справжній бій. Припустимо, що виграють балканці. За тур до фінішу команди в табелі про ранги розподіляться таким чином: Франція - 15 очок, Україна і Фінляндія - по дев'ять, Боснія і Герцеговина - сім, Казахстан - чотири.

16 листопада настане «судний день». Відразу для трьох збірних, які претендують на друге місце - України, Фінляндії та Боснії і Герцеговини. В останній день відбору зіграють Фінляндія - Франція та Боснія і Герцеговина - Україна. Фіни не програють невмотивованим гостям. Але і навряд чи виграють. Ставлю на нічию. Нічия буде і в паралельному поєдинку: наші повинні її вигризти будь-яким способом.

Остаточний підсумок наступний: Франція - 16 очок, Україна - 10 очок, Фінляндія - 10 очок, Боснія і Герцеговина - вісім очок, Казахстан - чотири. Наша команда фінішує на другому місці завдяки кращій різниці забитих-пропущених м'ячів.

Цілком можливо, що життя підкоригує набрану кількість балів у деяких команд. Однак, на мій погляд, на підсумковому розташуванні колективів це не позначиться: наша збірна все одно повинна фінішувати другою.

Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(167)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 16 квітня 2024, 08:01 2
Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

Реал та ПСВ гарантували собі участь у головному клубному єврокубку наступного сезону

Реал знайшов воротаря, який буде конкурувати з Луніним за місце у старті
Футбол | 16 квітня 2024, 10:16 3
Реал знайшов воротаря, який буде конкурувати з Луніним за місце у старті

Філіп Йоргенсен може перейти в «королівський клуб»

Коментарі 43
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Дмитрий Рыженко
Странно, что вы ставите финов выше боснийцев. Фины дома выдали равный матч с казахами. А Босния , как и наша сборная, упустила кучу моментов и дала казахам сыграть с ними в ничью. Босния , как и мы, выдала конкурентный матч с Францией, в то время когда Финляндия была разбита в одну калитку, не нанеся в створ чемпионов ни одного удара
Андрій Некрасов
Слишком много допущений... все может быть и скорее всего будет не так.
dudigo78
Скоріш за все французи злиють останню гру. Тут треба вигравати всі три матчі що залишились
Turnok
Надо не прогнозы делать, а выходить и побеждать финнов. Неужели мы слабее их?
Андрій Бабущак
Ахаха.... Тут одну гру важко спрогназувати, а він 8 прогнозує. Хто б сказав, що за перші 5 турів наші все в нічию зіграють? до одного місця цей прогноз!
Alex86 1
С нашими делать прогноз дело неблагодарное, думали кумыс 1ОО % бахнем, в итоге 2 очка всего, опасались шо жабоеды нас бахнут и тут 2 очка аж и тд и тп, боснию с финами шапками уж никак не закидаем это уже тоже очевидно
Vbolivalnyk-Peter
З таким самим успіхом можна писати, що Україна захоче нарешті здобути перемогу (а у них і варіантів якби і небагато) і нарешті вже у Фінляндії переможуть. На куражі винесуть Боснію, накооотившии їм в Україні як Сербам 5 голів, а в Сараєво задовольнятися мінімальною перемогою. (І того 14 очок з різницею +7). Казахи після нічиїх з Україною та Боснією захочуть і в грі з Чемпіонами світу відзначитися. Впруться і здобудуть нічию, А Фіни не програють Франції в останньому турі. І того Франція 14 очок (різниця + 5. Ми перші, Французи 2-гі. Чим не розклад?
Aratt
Не нужно этих допущений. Нужно выиграть две игры из трех, в том числе: одну у финнов и будет все в порядке
umnuy2
Фиг с ним со вторым местом,но как дальше проходить два соперника в плей офф,там же не финов не боснийцев не будет.
Конечно мало мест от Европы на ЧМ,это надо давно менять.Африка и Азия лузеры должны потесниться
Webracer
Дурня, а не прогноз!
SrnaNeSriPodNogi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nick07
головне щоб цю статтю не прчитав тренерський штаб, а грали лише на перемогу наступні матчі
gajvir
Розклади можуть бути різними , але ясно одне - тільки перемога на фінами, в іншому випадку - тільки теоретичні шанси, а нескінченно надіятись на удачу - та то таке.
Local78
Все рішається на полі, хватить цих припущень, з ними були б вже на першому місці, а по факту безкомпромісна боротьба за друге...
KIEv
Вигравати то для слабаків. Цікаво було б одними нічиїми спочатку друге місце взяти, а потім і плей-офф пройти. Оце клас)) тільки правда нервів нам буде це богато коштувати
Vladdal
Пардон, даже не дочитал. Уверен, сам прогнозист будет в ноябре, а может и раньше, ржать от своих прогнозов.
Алекс Морган
Скорее всего это последний отбор Казахстана в УЕФА, со следующего отбора Азия делегирует аж 8 или 9 команд на ЧМ, так что есть все шансы отобраться
dikcher
Размышления ни о чем. Пальцем в небо.
garik_trinity
Вот нафига трындеть раньше времени? Зачем наступать на те же грабли постоянно? Я бы этим обозревателям рты заклеил и руки бы связал до конца отбора.
tima fialko
Нажаль це українці своїми п"ятьма нічиїми зробили групу "непередбачуваною".Що ж тепер гадати-може вийти що завгодно