Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 02 вересня 2021, 03:46
4837
5

Тренер Казахстану: «В України практично не було підготовки»

Талгат Байсуфінов розповів про нічию із «синьо-жовтими» у відборі на ЧС-2022 (2:2)

| Оновлено 02 вересня 2021, 03:46
4837
5
Тренер Казахстану: «В України практично не було підготовки»
Sports.kz. Талгат Байсуфінов

Головний тренер національної збірної Казахстану Талгат Байсуфінов прокоментував матч кваліфікації чемпіонату світу-2022 проти України (2:2).

- Чи викликала певні проблеми ваша дистанційна участь у тренувальному процесі?
- Складнощів як таких в плані перегляду відео та тренувань не було. Мені навіть було зручніше, тому що я дивився картину зверху. А ось те, що моєї присутності там не було, то якісь труднощі були. У нас була перевага в тому плані, що ми, у порівнянні зі збірною України, зібралися раніше. Дякую КФФ і ПФЛК за це. Перед грою із Північною Македонією ми мали лише два дні на підготовку, і в результаті у нас нічого не вийшло. Моя відсутність у тренувальному процесі десь зрівняла шанси зі збірною України, оскільки у них практично не було підготовки, плюс новий головний тренер. Всі моменти, звичайно, ми враховували. Вчора я був у готелі з командою, встиг провести індивідуальні бесіди. Сьогодні теж як тренер був на брівці.

Хлопці це сприймають і розуміють, ми вже з початку року з ними. Таких великих шорсткостей не було, якби не цей швидкий гол, після якого ми приходили до тями. Другий тайм був легше у тактичному плані.

- Вибір з перших хвилин на користь Шушеначева пов'язаний з його грою в єврокубках? Або були інші причини?
- По-перше, він — найкращий бомбардир серед наших казахстанських голеадорів. По-друге, ми розуміли ступінь відповідальності. Все-таки перша гра — і відразу в бій з таким серйозним суперником як Україна. Ми його підтримували всією командою, тренерським штабом, проводили індивідуальні бесіди. У деяких моментах він не зіграв так, як потрібно, але це можна пояснити. Ми привели йому такий приклад: якщо він у «Кайраті» грає із Вагнером Лавом, то тут під ним досвідчений Азат Нургалієв. Для молодого нападника це нормально.

- Вихід Зайнутдінова у другому таймі говорить про те, що він ще не готовий функціонально працювати всі 90 хвилин?
- Абсолютно вірно. Це планові заміни, щоб гру відсунути від своїх воріт. Саме в таких іграх у захисній лінії міняти щось небезпечно. Оборона починається з атаки, так що попереду за рахунок свіжих гравців ми нав'язували боротьбу.

- Що готуєте до майбутньої гри з Фінляндією?
- Ви знаєте, ми зіграли три гри: з французами і дві гри з українцями. Після березневих ігор ми сказали собі, що наше основне завдання — стабілізувати гру. Якийсь стиль взяти і намагатися грати у сучасний футбол. Ми піднімемо команду в жовту зону і вже утримуємо її, це дуже радує. Стабілізація гри в плані контролю м'яча проскакує епізодами. Командна гра більш-менш є, а індивідуальна майстерність — десь притримати, десь загострити гру — в цьому плані суперник нас перевершував.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nomad
Очень корректно и без пафоса.
Желаю им успеха в дальнейшем. Ведь в Казахстане, после казахов, русских, узбеков и уйгуров, пятые по численности - украинцы.)
Iv70
И практически и фактически.
Зачёт Талгат батькович.
Владимир Пидвирный
Збірна пожонських зірок - це зброд лісорубів, які плювати хотіли на збірну, на свій народ. Позор, від якого не відмитись. З Францією буде крапка у цьому циклі.