Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 29 сiчня 2022, 05:23
20785
0

Топ-10 переходів останнього дня трансферного вікна

Sport.ua - про трансфери, які ви в останній день літа могли пропустити

| Оновлено 29 сiчня 2022, 05:23
20785
0
Топ-10 переходів останнього дня трансферного вікна
Getty Images/Global Images Ukraine. Антуан Грізманн

Нинішнє трансферне вікно в Європі вийшло неймовірно насиченим - прогнози з приводу того, що клуби будуть менш активні на ринку через наслідки коронавірусу, не виправдалися. Опівночі 31 серпня трансферне вікно в більшості топових європейських чемпіонатів закрилося. Останній день вийшов під стать всьому літньому ринку - божевільно насиченим.

Для українських любителів футболу важливими новинами стали переходи Миколи Кухаревича в оренду в бельгійський «Левен», і відхід з «Динамо» Жерсона Родрігеша - він, по суті, прийшов якраз на місце Кухаревича в «Труа». А ось Владислав Супряга піти в Серію А так і не встиг - «Спеція» запізнилася з оформленням документів по його трансферу всього на 15 хвилин.

Вашій увазі топ-10 найбільш важливих трансферів 31 серпня в загальноєвропейських масштабах:

10 місце. Такехіро Томіясу (Японія)

Звідки: «Болонья»
Куди: «Арсенал» Лондон
На яких умовах: трансфер, 18,6 мільйона євро

За два роки в складі «Болоньї» Такехіро Томіясу домігся дуже помітного прогресу. Його трансферна вартість виросла більш ніж вдвічі (з 9 до 20 мільйонів євро), а сам 23-річний японський захисник став об'єктом інтересу багатьох італійських топ-клубів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перейти в один з грандів Серії А Томіясу так і не вдалося. Однак в останній день літнього вікна його трансфер зумів провернути «Арсенал». Команда Мікеля Артети жахливо розпочала нинішній сезон, і було абсолютно очевидно, що вона потребує посилення. Чи стане Томіясу твердим гравцем основи в «Арсеналі» - сказати складно, але, з огляду на його універсалізм (японець може зіграти не тільки в центрі захисту, але і на правому фланзі і навіть на позиції опорного півзахисника), ігрової практики у нього точно буде достатньо.

9 місце. Нуну Мендеш (Португалія)

Звідки: «Спортинг»
Куди: ПСЖ
На яких умовах: оренда (7 мільйонів євро) з правом викупу за 40 мільйонів євро

ПСЖ став головним ньюсмейкером нинішнього трансферного вікна. І поки весь футбольний світ думав, що про кращий склад, ніж у парижан, вже годі й мріяти, в останній день трансферного вікна вони провернули ще одну дорогу угоду.

Getty Images/Global Images Ukraine

В оренду з правом викупу за 40 мільйонів євро був узятий лівий захисник лісабонського «Спортинга» Нуну Мендеш. Трансфер явно «на виріст» - відразу виграти конкуренцію у Лейвена Курзава та Хуана Берната буде непросто. Однак зараз обидва конкуренти 19-річного португальця по позиції травмовані, так що йому і карти в руки. У минулому сезоні Мендеш закріпився в статусі основного в «Спортингу» і дебютував за збірну Португалії. Їздив тінейджер і на Євро-2020, але жодного матчу на турнірі не зіграв.

8 місце. Емерсон Ройал (Бразилія)

Звідки: «Барселона»
Куди: «Тоттенхем»
На яких умовах: трансфер, 25 мільйонів євро

Важке фінансове становище «Барселони» ні для кого не секрет, і в останній день трансферного вікна каталонці всіляко намагалися його виправити - продавали гравців, розвантажували зарплатну відомість. Зокрема, в «Тоттенхем» був проданий правий захисник Емерсон Ройал.

«Барселона» підписала його ще в січні 2019 року, проте відразу на тоді ще 20-річного юніора всерйоз не розраховувала, віддавши його в оренду в «Бетіс», де він і провів останні два з половиною роки. Там Емерсон виглядав непогано, але в плани тренерів «Барселони» не входив: його постійно намагалися включити в якісь угоди - наприклад, пропонували «Інтеру» рік тому, щоб знизити вартість Лаутаро Мартінеса.

Дебютував за «Барселону» Емерсон лише на початку нинішнього сезону, однак надовго затриматися в каталонському клубі 22-річному бразильцеві не судилося. Надійшла вигідна пропозиція від «Тоттенхема», відмовитися від якої при нинішньому фінансовому становищі «Барси» було важко - не так важливим він був для команди Рональда Кумана. На правому фланзі захисту «Тоттенхема» Емерсону доведеться конкурувати з Меттом Догерті - суперник, який бразильцеві цілком під силу.

7 місце. Нікола Влашич (Хорватія)

Звідки: ЦСКА Москва
Куди: «Вест Хем»
На яких умовах: трансфер, 30 мільйонів євро

Три роки тому Нікола Влашич переходив в ЦСКА після невдалої спроби закріпитися в АПЛ в складі «Евертона». У Москві хорватський атакуючий хавбек зумів розкритися у всій красі і стати лідером команди. Поступово ставало зрозуміло, що рівень РПЛ і ЦСКА зокрема Влашич переріс, хорват втрачав мотивацію, його рівень гри падав.

Getty Images/Global Images Ukraine

У ЦСКА розуміли, що якщо не продати хавбека цього літа, то його трансферна вартість може почати падати. Однак заробити за Влашича стільки, скільки хотілося б, «армійцям» виявилося непросто. Довгий час вони вели переговори з «Міланом», проте «россонері» пропонували оренди з правом викупу і розстрочки - ЦСКА такі варіанти не влаштовували.

На щастя для москвичів, в останній день трансферного вікна Ніколу, молодшого брата знаменитої легкоатлетки Бланки Влашич, таки вдалося продати за живі гроші в «Вест Хем». Хорват отримує другий шанс проявити себе в АПЛ, ЦСКА - такі бажані 30 мільйонів євро, а Андрій Ярмоленко - потенційного конкурента за місце в складі.

6 місце. Ілаіш Моріба (Гвінея)

Звідки: «Барселона»
Куди: «РБ Лейпциг»
На яких умовах: трансфер, 16 мільйонів євро

Про те, що в академії «Барселони» з'явився новий вундеркінд-півзахисник по імені Ілаіш Моріба, активно почали говорити ще кілька років тому. А вже в минулому сезоні Рональд Куман почав активно підпускати чергове дарування з Ла Масіі до першої команди - 1 гол і 3 асисти в 14 матчах Ла Ліги.

Однак фінансові проблеми «Барселони» змусили клуб продати 18-річного тінейджера. З пошуком покупців проблем не виникло - спочатку на горизонті з'явився «Тоттенхем», але в підсумку випередити «Шпор» зумів «РБ Лейпциг». У німецькому клубі прекрасно вміють працювати з молодими талантами, і прямо зараз потребують заміну Марселю Забітцеру, який пішов у «Баварію». У Моріби є прекрасні шанси заграти в Бундеслізі відразу.

5 місце. Мойзе Кін (Італія)

Звідки: «Евертон»
Куди: «Ювентус»
На яких умовах: 2-річна оренда (7 мільйонів євро) з обов'язковим викупом (28+3 мільйони)

Відхід Кріштіану Роналду поставив «Ювентус» перед необхідністю шукати посилення в лінію атаки. Як і раніше з вибором головного тренера, в Турині вирішили, що все нове - це добре забуте старе, і повернули в клуб Мойзе Кіна. Варіант ризикований, але потенціал у 21-річного італійця дуже великий.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після відходу з «Ювентуса» два роки тому Кін не зміг проявити себе в складі «Ірисок», після чого був відправлений в оренду в ПСЖ. Там гравець, навіть незважаючи на дуже серйозну конкуренцію в лінії атаки, провів дуже гідний сезон - 19 голів в 45 матчах у всіх турнірах.

Проте, викуп Кіна на постійній основі в плани ПСЖ не входив, після чого агент форварда, Міно Райола, активно намагався знайти йому новий клуб. Послуги Кіна пропонувалися «Інтеру» після відходу Ромелу Лукаку, але у чемпіонів Італії були інші плани. І тут дуже до речі підвернувся варіант з поверненням в «Ювентус».

4 місце. Люк Де Йонг (Нідерланди)

Звідки: «Севілья»
Куди: «Барселона»
На яких умовах: оренда до кінця сезону з правом викупу

В останній день трансферного вікна «Барселоні» довелося не тільки продавати, а й підписувати гравців. Діру в атаці (про те, яким чином вона виникла, ми поговоримо далі) вирішили залатати за допомогою оренди форварда «Севільї» Люка Де Йонга. Варіант бюджетний і не дуже надійний, але в поточній ситуації вибирати «Барселоні» не доводиться.

Getty Images/Global Images Ukraine

Незважаючи на дубль у фіналі Ліги Європи-2020 року, за два роки в «Севільї» Де Йонг так і не зміг стати своїм. 9 голів в 48 матчах у всіх турнірах в минулому сезоні - не вражаючі цифри для 31-річного центрфорварда таранного типу. У «Барселоні» гравці такого плану взагалі приживаються досить погано, що робить таку затію каталонців ще більш сумнівною.

3 місце. Едуардо Камавінга (Франція)

Звідки: «Ренн»
Куди: «Реал» Мадрид
На яких умовах: трансфер, 31 мільйон євро

В останні дні трансферного вікна весь футбольний світ чекав переходу Кіліана Мбаппе в «Реал». У підсумку цей трансфер цього літа так і не відбувся, але молоду зірку з Ліги 1 «Бланкос» все-таки підписали. Йдеться про хавбека Едуардо Камавінгу, який як для свого 18-річного віку встиг отримати неймовірну кількість щедрих авансів.

І аванси ці не можна назвати незаслуженими. У свої 18 років Камавінга вже став одним з лідерів «Ренна» і навіть дебютував за збірну Франції, де божевільна конкуренція на кожній позиції. Трансферна вартість Камавінги вже зараз оцінюється в 55 мільйонів євро, однак «Реал» його підписав «всього» за 31 млн. Секрет простий - через рік у хавбека закінчувався контракт з «Ренном».

2 місце. Сауль Ньїгес (Іспанія)

Звідки: «Атлетіко» Мадрид
Куди: «Челсі»
На яких умовах: оренда (5 мільйонів євро) з правом викупу (35 мільйонів)

Ще зовсім недавно Сауль Ньїгес був одним із символів «Атлетіко» Мадрид, проте конфлікт з Дієго Сімеоне серйозно вплинув на його позиції в клубі. Підписання Родріго Де Пауля з «Удінезе» на ту ж позицію було чітким сигналом для іспанського хавбека: на нього більше не розраховують. На це скаржився і сам гравець в спілкуванні з фанатами.

Getty Images/Global Images Ukraine

Обмін в «Барселону» на Антуана Грізманна організувати не вдалося, проте в останній день трансферного вікна іспанський хавбек таки покинув рідний клуб. Відправився він на правах оренди з правом викупу в «Челсі». Ще одне топове посилення для «аристократів», чий склад виглядає загрозливо сильним.

1 місце. Антуан Грізманн (Франція)

Звідки: «Барселона»
Куди: «Атлетіко» Мадрид
На яких умовах: оренда з правом викупу за 40 мільйонів євро

Перехід Кріштіану Роналду в «Манчестер Юнайтед» - не єдине гучне повернення нинішнього літа. В останні секунди трансферного вікна «Атлетіко» повернув Антуана Грізманна - були навіть серйозні побоювання з приводу того, що «матрацники» не встигнуть оформити всі необхідні документи до дедлайну.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ідея повернення Грізманна в «Атлетіко» виникла не раптово, і виглядає дуже логічно. Француз не зміг в повній мірі розкритися в «Барселоні» і через два роки повертається в клуб, де провів свої найкращі роки - ідеальна можливість перезапустити кар'єру. В атаці «Атлетіко» він сформує потенційно вбивчий дует з Луїсом Суаресом - ще однією зіркою, яку в «Барселоні» поспішили відправити в категорію «відпрацьований матеріал».

Оцініть матеріал
(166)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.