Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 серпня 2021, 15:23
7254
2

Джейк Пол виграв у Тайрона Вудлі. Але це все ще далеко від профібоксу

Лев Кравців - про боксерський поєдинок не боксерів

| Оновлено 30 серпня 2021, 15:23
7254
2
Джейк Пол виграв у Тайрона Вудлі. Але це все ще далеко від профібоксу
Getty Images/Global Images Ukraine

Джейк Пол переміг Тайрона Вудлі розділеним рішенням суддів. Поєдинок вийшов напрочуд насиченим на події. Якщо, звичайно, порівнювати з тим, що очікувалося до самого бою. Пол вперше пройшов усі раунди і відразу отримав неоднозначну перемогу. На даний момент питання про чемпіонство для блогера, які завів Де Ла Хойя, можна завершувати.

Пол переміг, але було важко навіть з не найкращим Вудлі

Насправді, Тайрон був досить гарним, щоб перемогти. Вудлі явно бував у залі і не по одній годині під час підготовки до поєдинку.

За всім цим антуражем найдурніших викликів на поєдинки всіх зірок і блогерської аури, на противагу якій багато наводять досвід спочатку Аскрена, а потім і самого Вудлі, всі забувають одне: у бійців змішаних єдиноборств у кращому випадку стільки ж досвіду в боксі, скільки і у Пола. При цьому, Джейк - великий суперник, явно володіє ударом і якимось розумінням того, як потрібно вести бій.

Тобто, сприйняття поєдинку, як бою професійного бійця і блогера, є невірним. У змішаних єдиноборствах так би все і було, але не тут. Тут дебютант боксував проти трохи більш досвідченого спортсмена. І виглядало воно так само і у випадку з Аскреном, і у випадку з Вудлі.

Тайрон все ж забирав ті епізоди, які йшли йому за рахунок умінь, придбаних, в тому числі, і раніше. Але перші раунди пішли на те, щоб зрозуміти, що таке цей ваш бокс, з чим його їдять і чи може прилетіти важко. Мабуть, трираундовий бокс на задній нозі від Пола не переконав колишнього чемпіона UFC. Пол намагався боксувати обережно і від суперника. Йшов спиною вперед, бив лівий боковий і правий через руку.

Добре виходило один раунд - поки блогер не почав втомлюватися. Далі все скотилося у кострубаті контрудари, а після джебу Пол часто завалювався вперед, але і цього було достатньо, щоб забирати раунди. Все-таки баланс і відчуття дистанції - справа досвіду, а у цього хлопця його вкрай мало.

До третього раунду Вудлі почав вмикатися, в четвертому повноцінно пішов вперед - у Джейка виникли проблеми. Його просто почали бити. Причому, судячи з усього, боляче. Після чергових влучень Полу повинні були рахувати нокдаун - від падіння його врятували лише канати, але рефері зробив вигляд або дійсно подумав, що нічого такого не було і продовжив, як ні в чому не бувало.

З п'ятого раунду все продовжилося в тому ж дусі, але не настільки активно. Пол явно не планував рубатися, а після раунду, в якому його знатно пошарпали, частина сил пішла, ніби й не було. Джейк зайняв позицію на відході і намагався зловити опонента. Найчастіше за все викидав правий через руку - з огляду на млявий джеб Вудлі, ідея виправдана. Але, навіть не дивлячись на удари, що іноді доходили до цілі, вони Тайрона не надто турбували.

Getty Images/Global Images Ukraine

На відміну від коротких бокових і аперкотів на ближній дистанції. Як тільки починало пахнути небезпекою, Джейк, за прикладом брата в поєдинку з Флойдом, переховувався в клінчі. Будучи набагато більшим і розуміючи, що опонент не може перевести справу в партер, завдання виявилося нескладним. І ось там вже Тайрона турбували влучання Пола. Кілька разів колишнього чемпіона UFC штормило, але нічого схожого на те, що відбувалося з блогером у четвертому раунді, так помічено і не було.

Взагалі, Вудлі не добився успіху тільки тому, що мало бив. Праві через руку назустріч залітали завдяки прямій стійці Тайрона і його млявим спробам джебити. А далі він ішов рідко. При цьому, якщо вже йшов, то точно влучав. У процентному співвідношенні точних ударів у Вудлі було більше, тільки ось самих ударів було менше. Здебільшого він створював тиск на блогера, підтискав, але виступив не розумним, а звичайним першим номером, який, крім переслідування, робить занадто мало.

І тут на підсумковий результат вже як подивитися. Віддати перемогу можна було і туди, і туди. Природно, вона не пішла Тайрону, але за бажання можна було віддавати і йому. Він був активним, був ініціатором більшості атак, був точнішим і, по справедливості, відправив суперника в нокдаун. З іншого боку, Пол більше бив, не давав по собі влучати завдяки постійній роботі на ногах. Та й пристрілятися не давав за рахунок контрвипадів і непоганої роботи другим номером.

Нормальний результат від суддів, хоча Вудлі точно міг краще.

Що далі?

Після поєдинку Тайрон дуже сильно захотів реваншу. Попросив прямо в рингу дати йому другий бій. Джейк Пол і пустуючий поруч Логан раділи чомусь, розповідали про шанси, яких немає у колишнього чемпіона UFC, а потім придумали умову: Тайрон повинен набити татуювання з написом: «Я люблю Джейка Пола». Вудлі тут же погодився.

Незрозуміло, наскільки це все серйозно, але, якщо трапиться другий поєдинок, дещо можна сказати точно. Тайрон знову відмінно заробить. І у нього точно буде більше шансів. Навіть у цьому поєдинку Вудлі діставав і по кілька разів так, що здавалося весь час, не вистачає ще парочки ударів. Другий поєдинок дуже ймовірно закінчиться достроково: або Вудлі таки доб'є цього здорованя, або Пол зловить Тайрона назустріч.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Загалом, це має сенс. Я відношуся до вікової категорії хлопців, з якими він б'ється. Так що так, я бачив, що він хоче битися зі мною. Він б’ється тільки з 50-річними.

Ось що я вам скажу - нехай встане в чергу. Є багато людей, які хотіли б напасти на мене, так що нехай стає в кінець черги, і запасеться терпінням - якийсь час йому доведеться почекати. І це вкрай довга черга, приятелю.

Так що ні, це мене не турбує - такий вже у нас бізнес. Я кажу це весь час - ми в бізнесі жорстких людей, і це частина гри. Все нормально», - говорив президент UFC Дейна Вайт перед зустріччю Пол - Вудлі, відповідаючи на заяви блогера про бажання його нокаутувати.

І навряд чи він в чомусь неправий. Якщо абстрагуватися від бажання побачити тут бокс, то за фактом ми подивилися дуже посередній боксерський поєдинок за великі гроші. Розбалансована головна зірка, яка валиться за джебом і лише навчається основам, проти суперника, який так і не зміг зловити цю саму зірку на банальних помилках.

Гучний бій, який нічого не дав Полу. Якби він нокаутував Вудлі, міг би говорити привселюдно. Це мало що значило б, але виглядало б круто. А так - черговий поєдинок проти не боксера, та ще й у віці.

Можливо, колись ми і побачимо тут трохи спорту, але не найближчим часом точно.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Чёрный
Следующий бой Пола против Сильвестра Сталлоне .😆
finka13
Бриедис ждет )