Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 серпня 2021, 11:50
36715
343

Вилучення допомогло. Минай вдома зумів відібрати очки у Шахтаря

Траоре забив черговий гол, але він приніс донецькій команді тільки нічию

| Оновлено 30 серпня 2021, 11:50
36715
343
Вилучення допомогло. Минай вдома зумів відібрати очки у Шахтаря
ФК Шахтар Донецьк

Попередні два матчі суперників у Прем'єр-Лізі в сезоні 2020-2021 років завершилися перемогами «Шахтаря» з великим рахунком  5:1 і 4:0. Але з тих пір у «Минаї» відбулися чималі зміни у складі і тому нові гравці навряд чи відчували згадування про ті поразки. А ось зіграти гідно і намагатися нав'язати боротьбу учаснику групового етапу Ліги чемпіонів напевно входило в їхні плани.

Наставник гірників Роберто Де Дзербі зробив чотири зміни в основі у порівнянні з поєдинком в Харкові проти «Монако». На лавці запасних залишилися Майкон, Вітао і Алан Патрік, а Матвієнка не було навіть у заявці. Замість них на поле вийшли Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко та Марлос.

Стартовий відрізок поєдинку пройшов досить спокійно. В усякому разі, у грі нічого суттєвого не відбувалося. Хіба що Марлон отримав попередження за грубість поблизу центрального кола проти Селезньова. Втім на 15-й хвилині бразильський центральний захисник знову побачив перед собою картку, тільки іншого кольору, червоного. Тепер вже за фол проти Ахмедзаде недалеко від свого штрафного майданчика. І, таким чином, практично на самому початку матчу гості залишилися у меншості.

Цікаво, що саме після вилучення Марлона «Шахтар» заграв активніше і став створювати небезпечні моменти біля воріт «Миная». Так, на 18-й хвилині Соломон зі штрафного сильно пробив в правий нижній кут і тільки блискучий сейв у виконанні Кучера врятував господарів поля від пропущеного гола. А ще за дві хвилини після помилки захисників місцевого клубу Траоре міг вразити ворота з близької відстані, але не влучив у них.

І далі гірники більше володіли м'ячем, незважаючи на те, що мали на одного гравця менше, а господарі намагалися діяти на контратаках. Так тривало до 33-й хвилини, коли в штрафному майданчику «Миная» Векляк збив Траоре. Пенальті виконав сам потерпілий, чітко розвівши м'яч та Кучера по різні боки.

Через хвилину після того, як рахунок було відкрито, вже в штрафному майданчику гостей у боротьбі з Вітао впав Ахмедзаде. Але Катерина Монзуль та її помічники з VAR порушення правил не побачили. Це викликало бурхливу реакцію і футболістів «Миная», і тренерів, а також вболівальників. Проте, арбітриня продовжувала працювати спокійно і втримала ситуацію під контролем.

«Шахтар» міг збільшити свою перевагу перед самою перервою. На 45-й хвилині Соломон відібрав м'яч у Гончара і з лінії штрафного пробив по воротах. В цьому епізоді за господарів поля зіграла штанга.

Другий тайм розпочався з атак гостей і на 48-й хвилині реакцію Кучера здалеку перевірив Маркос Антоніо. Воротар був на місці. Після цього, як і на початку матчу, на полі встановилося затишшя у грі без небезпечних моментів і ударів по воротах. Тільки на 71-й хвилині Синьогубу вдалося пробити головою з меж штрафного майданчика, але не сильно і Пятов легко заволодів м'ячем. Через три хвилини він же завдав удар вже ногою після розіграшу кутового, але м'яч полетів вище поперечини.

А потім «Минай» зрівняв рахунок. Сталося це на 76-й хвилині. Під час атаки господарів поля послідувала передача справа в штрафний майданчик, Вишневський головою перекинув м'яч далі свого партнера Ахмедзаде і той також головою метрів з п'яти в упор «розстріляв» П'ятова.

Гості, звичайно ж, хотіли вивезти з Ужгорода не одне, а три очки. Навіть в нерівних складах вони постаралися вирвати перемогу. Але занадто багато було у гірників браку в передачах, особливо тоді, коли треба було загострювати ситуацію.

Вже у компенсований час з поля було вилучено Кулієва і Додо. Перший грубо порушив правила й отримав друге попередження. А бразилець вирішив самостійно з'ясувати стосунки з кривдником і також отримав червону картку.

Фінальний свисток зафіксував нічию 1:1. «Шахтар» тепер знову відстає від «Динамо» на три очки в турнірній таблиці. «Минай» же обійшов «Колос» і піднявся на 11-е місце.

Українська Прем'єр-ліга. 6 тур.

«Минай» - «Шахтар» - 1:1.

 Ахмедзаде, 76 - Траоре, 34 (пен).

 Гончар, 58, Кулієв, 90+1, 90+6 - Марлон, 9, Марлос, 57.

  Кулієв, 90+6 (друге попередження) - Марлон, 15 (друге попередження), Додо, 90+6 (неспортивна поведінка).

«Минай»: Кучер, Гончар, Векляк, Горін, Синьогуб, Петрусенко, Месхі (Кулієв, 61), Ахмедзаде (Матіч, 90), Лиховидько (Байдал, 72), Білоног (Б. Коваленко, 61), Селезньов (Вишневський, 72).

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Марлон, Ісмаїлі (Корнієнко, 83), Степаненко, Маркос Антоніо, Тете (Вітао, 19), Марлос (Судаков, 69), Соломон (Майкон, 69), Траоре (Сікан, 83).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

МИНАЙ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб
Футбол | 20 квітня 2024, 00:24 3
Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб

Іменитий француз може очолити «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 343
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Ещё пару таких игр и Динамо можно будет поздравлять с чемпионством
Валерия Луценко
шлактер гуано. ОФИЦИАЛЬНО.
Валерия Луценко
Где, кроты, где?
Все по норам засели.
___Funny___Cat___
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FatalisTUA
"Східноєвропейська Барселона" видала свій черговий "шикарний" матч для "справжніх гурманів". Якби не дикий фарт з Монако, то вже зараз можна було б говорити про цілковитий провал Шахтаря на старті цього сезону. Супер-пупер тренер, багатомільйонні трансфери, постійні понти в коментарях, а по факту - не можуть обіграти ні Минай, ні Олександрію.. Як же приємно за цим спостерігати.. )) З нетерпінням очікую на дербі.. ))
___Funny___Cat___
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pixelman
С победой, Ужгород! Ржавые нулячие вообще, Молдоване с такой игрой будут наказывать!
Володимир Омельченко
Ну блін, у минулому році шахта у 6му турі мала 12 очок(3перемоги+3нічиї). Тому, прогрес.
Володимир Омельченко
Вітаю вас, панове вболівальники донецького шахтаря, ви в д..пі. Вже, потужної шахти не буде. Де дзербі себе продає(в Європі), і всі наступні тренери будуть такі ж.
Алексей Голяченко
Юра и Шериф вас ждет господа кроты. Мойте ноги ложитесь спать
dudigo78
Судячи зі всього і цей чемпіонат буде не цікавим. Чемпіон буде відомий за 4-5 турів до кінця. Важко ще шахті конкурувати з Динамо
GREEN DAY belokon
Сейчас уникумы повылазят и начнут кричать про:
1. Как много болел в Киеве ходит на ШД и сколько ходит на родной ДК
2. О том как ДК ничего не светит в ЛЧ ( как будто ШД светит)
3. О шубах...
4. О разв5летнемчемпионе
А что же еще делать когда любимый ШД в очередной раз обосрался не показав ни игры ни желания.
paryc
Искренне поздравляю Шахту с такой игрой молодцы!!!!Так держать не останавливаться и победы скоро к вам придут
Алексей Голяченко
Откройте крышку погреба. Пусть Максим толкнет речь
___Funny___Cat___
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bonv
А Монзуль має яйця...
Turnok
Писать особо не о чем, у Шахты игры как не было, так и нет. Чемпионат проигран, и, возможно, не только Динамо. Я разъярён, что команда, за которую я болею, не может найти высококвалифицированного специалиста. Только слова. Про Каштру говорили, что давно за ним наблюдали, и про Де Дзерби говорят тоже самое. Страшно представить, что будет в Лиге Чемпионов.
svetlog
Видать очень неслабо жабоеды вывозили Шахтер в среду...
Ёкарный Бабай
Кирило Кротоглоров так пытался задеть Кобина, называя его сменщиком Срны. Но лично у меня мнение о Васе поменялось в лучшую сторону.
Валерия Луценко
Клуб из Нигерии смог взять лишь очко в матче с укр. командой Минай.