Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 серпня 2021, 00:14
17927
35

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Сідклей благав, мало не плакав, щоб його відпустили в ПАОК»

Наставник «Динамо» відповів на запитання журналістів після розгромної перемоги над «Колосом»

| Оновлено 29 серпня 2021, 00:14
17927
35
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Сідклей благав, мало не плакав, щоб його відпустили в ПАОК»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Прес-конференція головного тренера «Динамо» Мірчи Луческу після перемоги над «Колосом» на «Олімпійському» (7:0).

– За рахунку 7:0 важко робити якісь коментарі. Гра і результат говорять про все. Хлопці добре готувалися до гри весь тиждень, добре налаштувалися і з перших секунд робили на полі все, про що я їх просив. Вони взяли гру під контроль, і перший тайм був ідеальним.

Тиск, який чинили наші гравці на суперника, дозволив розтягнути їхню оборону, і ми скористалися вільними зонами, добре розігрували м'яч і забивали голи на будь-який смак.

Ця перемога тим важливіша для нас, оскільки зазвичай ігри з «Колосом» даються нам важко. У минулому сезоні ми втратили очки з цією командою, а в Кубку виграли тільки по пенальті.

Зрозуміло, що в другому таймі грали вже по-іншому, тому що гравців розслабив рахунок на табло.

Мені не сподобалося, що наші гравці кидали свої зони, усі йшли в атаку, дозволили супернику виходити в контратаки, створювати моменти біля наших воріт. Але надійна гра Дениса Бойка і наших захисників убезпечила нас від пропущеного гола.

Я задоволений грою наших футболістів. Напередодні матчів збірних я сказав їм у роздягальні, щоб вони з таким самим настроєм, як в останніх двох іграх, виступали за збірну, захищаючи честь своєї країни і честь «Динамо».

– Містере, як ваше самопочуття?
– Усе добре, спасибі.

– У командній фотосесії не брали участь Сідклей і Жерсон Родрігес. Сідклей уже пішов в оренду, а що з Жерсоном?
– Що стосується Сідклея, він благав, мало не плакав, аби його відпустили в ПАОК. Він хотів перейти, щоб грати, йому 27 років. Він прекрасно розуміє, що на цій позиції грає Миколенко, і грає добре. Я побажав їм удачі, попросив керівництво відпустити його в оренду, він поїхав до Греції.

Що стосується Жерсона, один італійський клуб виходив на контакт з ним із наміром його підписати. Він хоче грати в чемпіонаті Італії. Як все буде - ми поки не знаємо. Я його не використовував в останніх двох іграх для того, щоб акцентувати увагу, що гравець хоче піти, а грали ті, хто залишаються в команді.

– Із семи голів жодного не забив форвард. Наскільки це хворобливе і важливе для вас питання напередодні ЛЧ?
– Для мене не проблема, що не забивають нападники. Для мене важливо, щоб ми забивали голи. У минулому сезоні у нас 17 різних гравців забивали м’ячі. Якщо у нас усі голи буде забивати один гравець, то будь-яка інша команда під нього підлаштується, перекриє його, і ми будемо залежати від нього. А коли забиває велика кількість гравців, супернику важко підлаштуватися під нашу гру.

Нелегко адаптуватися в команді відразу, не знаючи наші принципи гри, не знаючи тертя між гравцями. Потрібен час для всього в комплексі, для того, щоб гравець освоївся, розумів, що потрібно робити, відчув своїх партнерів.

У моєму «Шахтарі» всі бразильці, які приходили, не грали відразу. Вони починали грати через рік, через якийсь певний час, а спочатку виходили грати по 10-15 хвилин. Вони грали часто, але потроху. Цей час потрібен для того, щоб через тренувальний процес, через ці хвилини адаптуватися в колективі. У мене є терпіння.

– Як вам результати жеребкування? Раді знову зустрітися з «Барселоною»?
– У нас хороша сильна група. У минулому сезоні ми добре грали, хоч і програли лідерам групи. Але ми грали добре, можна сказати, на рівних. Відсутність досвіду й індивідуальні помилки наших гравців не дозволили нам набрати більше очок. Відтоді ми виросли, стали міцнішими, але ми все одно не фаворити. Але грають не історія і традиції, а команди, які вийдуть на футбольне поле.

На жаль, у нас довго буде відсутня група основних гравців - Попов, Бущан, Бєсєдін. Потрібно готуватися до кожної гри ретельно, уважно.

Дуже хочеться, щоб усі наші 10 збірників повернулися здоровими. Для мене це найважливіший момент.

– Це 23 матч без поразок «Динамо» в чемпіонаті. 6:0 у першому таймі це повторення рекорду 2010 року, коли в Києві з таким рахунком був обіграний в першому таймі «Маріуполь». У вашій кар'єрі вже були матчі, коли ваша команда вигравала з таким рахунком?
– Були, хоч я зараз не пригадаю. Мої команди завжди багато забивали, побили багато рекордів.

Для мене найважливіше, щоб команда була в унісоні, усі рухались в одному напрямку. Мене цікавить не результат.

Я хочу також торкнутися іншого моменту - наскільки складні в психологічному плані такі поразки. Я зараз не радію, бо в цій шкурі може опинитися будь-який тренер, будь-який гравець. До цього потрібно ставитися з розумінням.

Я отримав задоволення від гри моїх гравців і від того, як вони проявили себе на футбольному полі.

Оцініть матеріал
(146)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України
Футбол | 28 березня 2024, 09:32 6
Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України

Журналіст Віктор Вацко згадав кейс з кар’єри захисника «Шахтаря»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yura Юрий
а то что Жерсон уходит не айс, дед на него силы потратил...когда пришел тот уже тогда был на чемоданах... но видно не судьба, мутный тип, бабу нашу взял и тикает
WladWest
Уход этих двух - очистка от мусора.
T1bo
Бабу ви не оминули, а ось слова про підтримку та повагу до суперника чомусь ніхто не зацінив. А я (такий красивий і розумний) зацінив і можу впевненно казати, що середовище робить людину. Я дуже задоволений тренером і бажаю долгіх літа на посаді у ДК. Може с часом спорт дир, але як най довше тренером. Дякую за матч командо!
___Funny___Cat___
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
anarhisst
Миха вернись!!! Дед убивает команду!!!!!))))
Nomad
Посмотрим на ваших ребят против Казахстана и Франции. Аж ещё интересней будет теперь. А того Сидклея надо было сначала в Черноморец приклеить.)
Володимир Ляшенко
Якщо ВІтіньо перейде в ДК, то через рік і він буде плакати, щоб хоч кудись відпустили
Віталій Яценко
Ага, просився в команду де тренер син Луческу. Де на його позиції грає капітан ПАОКу. Ох уж ці казкарі)).
-smart--Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ALKOSruLKA
... в туалеті не закривався часом ?