Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 грудня 2021, 21:15
7323
23

Дніпро-1 у складній грі вирвав перемогу в Металіста 1925 на виїзді

На гол Марлісона відповіли Маріо Чуже з пенальті і Гуцуляк в кінці гри

| Оновлено 22 грудня 2021, 21:15
7323
23
Дніпро-1 у складній грі вирвав перемогу в Металіста 1925 на виїзді
СК Дніпро-1

Абсолютним фаворитом гри на ОСК «Металіст» вважалися гості. І не можна сказати, що така думка була хибною, оскільки команда з Дніпра під керівництвом Йовічевіча сильно додала, а харків'яни, навпаки, після непоганого старту в чемпіонаті здали позиції.

У звітній грі наставники дещо здивували складами. В господарів на позицію воротаря вийшов дебютант Максим Коваленко, який змінив Сидоренка, що досі був основним воротарем. Також у Валерія Кривенцова нарешті з'явився центрфорвард, на відсутність якого постійно нарікав наставник - в основному складі дебютував Марлісон. Ну і Батюшин залишився на заміні, замість нього на лівому фланзі грав Дмитренко. У дніпровської команди зміни також були - в опорній зоні Джурасека змінив Ді Франко, а на вістрі атаки грав не Артем Довбик, а Назарій Русин. Варто також відзначити знову появу на воротах Валентина Кожокару - Юрчук і Паст не виправдовують довір'я Йовічевіча і залишилися в запасі.

Старт гри залишився за дніпрянами. Спершу Русин справа робив простріл вздовж воріт, але ніхто не відгукнувся, а пізніше Гуцуляк отримав м'яч на правому фланзі від Дубінчака, змістився в центр і бив під ближню штангу - мимо. На жаль, це виявився єдиний удар в напрямку воріт від обох команд аж до голу. А гол був забитий тільки на 36 хвилині, до цього на полі було багато відчайдушних підкатів, боротьби та бажання забити. Проте в щось конкретне це вилилося тільки після проходу Протасова. Гравець харківської команди справа рвонув до воріт, здалося, що далеко відпустив і зараз Сваток спокійно виб'є м'яч. Проте захисник, вибиваючи, влучив у того ж Протасова, від якого круглий потрапив до Марлісона. Бразилець пробіг кілька метрів і з лінії штрафного майданчика технічно перекинув Кожокару. Є перший гол в футболці «Металіста 1925»!

Фото - СК Дніпро-1

«Дніпро-1» мав би прокинутися, але до перерви так цього і не зробив. Щоправда, вираз обличчя Ігоря Йовічевіча говорив, що в роздягальні зараз лунатиме явно не колискова.

Але сподіваного ефекту вказівки в перерві не дали. Гра тривала в тому ж темпі, тому коуч дніпрян вирішив її освіжити потрійною заміною. На полі з'явилися Джурасек, Чуже і Білл. Особливо варто відзначити гру останнього, який, склалося враження, хотів будь-що довести всім, що він заслуговує місця в основному складі. До кінця гри Білл постійно тероризував на лівому фланзі всіх своїх суперників, постійно йшов в дриблінг, бив по воротах з усіх позицій, закидав у штрафний майданчик і виконував штрані удари. Проте до голу призвели не його дії - в досить нескладній ситуації Максим Коваленко у своїй карній зоні збив Гуцуляка, який грав на позиції центрфорварда (Артем Довбик з незрозумілих причин так і залишився на лавці запасних). Чуже з пенальті пробив так, як приміром, виконував одинадцятиметрові удари в свої кращі роки Артуро Відаль - сильно і прямо в дев'ятку.

Хоча до кінця гри залишалося ще багато, проте здавалося, що нічийний результат так і залишиться. Але це ж футбол, яка тут логіка? Вже в компенсований арбітром час Фабіньо сфолив досить далеко від лінії свого штрафного. Білл вирішив пробивати,хоча напрошувався навіс, і не прогадав - Максим Коваленко допустив ще одну помилку, випустивши м'яч з рук, і Гуцуляк на дальній штанзі заніс його (м'яч) у ворота з кількох сантиметрів. Арбітри переглядали момент - чи не було офсайду, проте таки зарахували гол.

1:2 - дещо нелогічна перемога дозволила «Дніпру-1» далі триматися в лідируючій групі, а «Металіст 1925» продовжує своє сповзання донизу. В наступному турі, який відбудеться після матчів збірних, команди зіграють з нашими грандами - дніпряни з донецьким, харків'яни - з київським.

Українська Прем'єр-ліга. 6 тур.

«Металіст 1925» - «Дніпро-1» - 1:2.

 Марлісон, 36 - Чуже, 69, Гуцуляк, 90+2.

 Голодюк, 15, Ігнатенко, 57, М. Коваленко, 68, Фабіньо, 90+1 - Ді Франко, 21, Дубінчак, 50.

«Металіст 1925»: М. Коваленко, Єрмаков, Ткачук, Шершень, Западня, Габелок, Протасов (Ременюк, 70), Дмитренко (Савін, 70), Голодюк (Задерака, 81), Криськів (Батюшин, 81), Марлісон (Фабіньо, 70).

«Дніпро-1»: Кожокару, Лучкевич (Логінов, 89), Адамюк, Сваток, Дубінчак, Ді Франко (Джурасек, 58), Ігнатенко, Гуцуляк, Когут (Ярмолюк, 70), Назаренко (Білл, 58), Русин (Чуже, 58).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

ОСК «Металіст» (Харків).

МЕТАЛІСТ 1925 - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Жирони зізнався, чи зможе Циганков зіграти у наступному матчі
Футбол | 25 квітня 2024, 16:17 1
Тренер Жирони зізнався, чи зможе Циганков зіграти у наступному матчі

Український хавбек готується взяти участь у грі проти «Лас-Пальмаса»

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 4
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleks04
Чуть ли не самая слабая игра от Днепра в этом сезоне. +3 и место в ТОП-3, и на том хорошо. У Довбыка микротравма. Билл понравился.
bullyUA
Молодцы Днепр. Обошли Шахтер и сейчас на втором месте.
Михаил Петрович Бильдер
Днепр сыграл самый худший матч в этом сезоне. Это признал и И. Йовичевич. Кстати единственный тренер, всегда честно и объективно подводящий итоги матча.
Команда Металлист - заслуживала ничью, но подвела излишняя грубость. Проиграть совершенно разобранному и не готовому к игре Днепру.?...
Я думаю, что тренеры и команды сделают верные выводы по итогам сегодняшнего матча.
Судейская бригада отсудила достойно. За исключением нескольких помарок.
За Футбол! (_)!
ozzy
1 Динамо Киев
2 Днепр-1
3 Шахтер Донецк
Итоговая таблица этого чемпионата
alex13
За такую победу днепрянам премии не давать!
Nomad
И тут в пользу Ингульца.)
А за царя Панька как было? Только 90 мин., так сразу сюр сюр и на баню. А тут какие то поздние штрафы, потом телевизоры, потом корвалол...
igor shmuylo
Обратно Днепр за яйца вытащили.с ворсклой был 1 мет.обсайд и тут такая похоже ситуация.
_ Moore
мухлаїст - саманта пістонів
Сергей Чёрный
И зачем это недоразумение под названием Металлист 1925 играет если в следующем сезоне будет настоящий Металлист .
cucumber
Народ, ну скажите ничего странного не заметили в этой игре?
cucumber
Очень похоже на слив, уж больно легко сдали игру во втором тайме, а как красиво все преподнесли, молодой голкипер не справился с волнением. Мне казался Днепр посерьезнее команда, а она уровня Колоса. Ворскла даже была поинтереснее.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Да,Ярославский хорошо работает... Лчень сильно он не хочет видеть другой Металлист рядом с собой на следующий год в ПЛ.... Пеналь левейший да и второй гол очень сомнительный.