Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 серпня 2021, 06:01
4075
7

Спалах результативності. Чорноморець та Олександрія розійшлися миром

Команди оформили відразу чотири забитих м'ячі наприкінці поєдинку

| Оновлено 28 серпня 2021, 06:01
4075
7
Спалах результативності. Чорноморець та Олександрія розійшлися миром
УПЛ

В Одесу, до «молодого» «Чорноморця», навідалася «гроза авторитетів», «Олександрія».

Букмекери невеликим фаворитом майбутньої зустрічі бачили саме гостей. Як не як, підопічні Юрія Гури дуже потужно розпочали чемпіонат. На старті сезону «жовто-чорні» здобули відразу три абсолютно несподівані перемоги і розташувалися на шостому рядку в турнірній таблиці. В гостях були биті «Зоря», «Шахтар», і «Колос». І, безсумнівно, на паузу, пов'язану з матчами збірних, олександрійці хотіли піти на тій же мажорній ноті.

Про подібні ноти «Чорноморець» може тільки мріяти. Юні підопічні Юрія Мороза поки що тільки адаптуються до перипетій елітного дивізіону. У минулому турі новачок чемпіонату потрапив під каток донецького «Шахтаря - 0:3 і маючи в активі лише три очки в п'яти матчах розташувався на небезпечній чотирнадцятій позиції.

Забігаючи наперед, слід зазначити, що черговий іспит на профпридатність «моряки» склали. Втім, відразу «не забігти» у другий тайм дуже непросто. Адже перша сорока п'ятихвилинка видалася відверто нудною і невиразною. У складі гостей візуально найпомітнішим був світловолосий Спінеллі. Але зачіска в футбол не грає і голів сама не забиває. Господарі грали дуже командно, ніхто особливо не випадав, але ніхто по-хорошому і не дивував.

Абсолютно рівний перший тайм закінчився рідкими оплесками нечисленних глядачів стадіону «Чорноморець».

Але ледве почався другий ігровий відрізок, в їхні серця почали пробиватися невеликі промені надії на голи. Втім, в стартові хвилини більше попрацювати довелося саме Кучеруку. Спершу непогано пробивав Ковалець, а після і Устименко, який вдало замінив Спінеллі.

І тут понеслося!

На 63-й хвилині в надзвичайно блідому на гольові моменти матчі ледь не забили найкрасивіший гол усього чемпіонату. Після навісу з лівого флангу Цуріков примудрився пробити п'ятою, але м'яч після його удару влучив у поперечину! Ух!

А через п'ять хвилин рахунок все-таки вдалося відкрити. Традиційно один із найактивніших у складі одеситів Авагімян підібрав відскок після подачі з кутового, обіграв відразу чотирьох захисників, і пробив під опорну ногу голкіперу - Білик відверто не виручив - 1:0.

Не без усмішки фортуни був забитий і другий гол. Цього разу ігровий снаряд влетів вже у ворота господарів. Після швидкої атаки Третьяков наважився на удар метрів з тридцяти, м'яч зрикошетив від Михайленка та впав за комірець Кучеруку - 1:1.

«Посипати попелом голову» одесити не стали і вже в наступній атаці знову вийшли вперед. Кузик закинув по лівому флангу на Ваната, форвард відірвався від Дубри і в очному бою розстріляв голкіпера гостей - 2:1.

Здавалося, після такого «Чорноморець» свого вже не упустить. Здавалося.

Минуло ще якихось шість хвилин перед тим, як був забитий найкрасивіший і за сумісництвом останній гол у поєдинку. Молоді захисники «моряків» не дограли з Устименком, і форвард олександрійців феноменальним обвідним ударом запустив м'яча у дальню дев'ятку - просто краса!

«Чорноморець» не залишав надії забити і третій, але більш досвідчені гості не дали їм відчути радість від другої перемоги у чемпіонаті. Підопічні Юрія Мороза у другому таймі показали непогані швидкості, «Олександрія» програла багато підбирань і боротьби. У підсумку 2:2 і зі щасливими обличчями в підтрибунне приміщення йшли лише футболісти у жовто-чорних футболках.

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Чорноморець» – «Олександрія» - 2:2

Авагімян, 68, Ванат, 76 – Третьяков, 72, Устименко, 84

Брагару, 16, Михайленко, 31, Сухоручко, 90+2 – Бабогло, 18

«Чорноморець»: Кучерук – Кузик, Дубко, Тлумак, Путря – Михайленко, Кравченко (Ванат, 62) – Авагімян (Скорко, 86), Бугай (Смирний, 62), Брагару (Цітаішвілі, 70) – Ісаєнко (Сухоручко, 86).

«Олександрія»: Білик – Цуріков, Дубра, Бабогло, Мірошніченко – Демченко, Ковалець (Мустафаєв, 80), Калюжний (Рибалка, 46) – Третьяков, Спінеллі (Устименко, 62), Кожушко (Одарюк, 46).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 10 (5) – 14 (8)
Кутові: 5 – 5
Оффсайди: 0 – 1.

ЧОРНОМОРЕЦЬ-ОЛЕКСАНДРІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C
 

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
--Funny_Cat-
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
korrektno
Цітаішвілі не потрібний Чорноморцю, т.я. він не командний гравець, а ККД його індивідуальних дій низький із-за передбачуваності. При ньому команда втрачає.
Не ждали
Хоть не зря пялился в мыло первого тайма. Потом выдали евроголы. Рекомендос глянуть. Не в каждой игре обе девятки одних ворот поражают.
Потеря потерь для двоих.) ЧО два раза не удержал, а Ал-я опять потеряла с аутсайдером. Таки образом, победы над Шахтёром, Зарёй и Колосом потеряли свой вес. Ну зацепились бы за 3-4 и айда. А так, +11 и -7 тухель.(