Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 26 серпня 2021, 17:59
22993
151

Шахтар - Монако. Спасибі, що живі

Валерій Василенко в знаковій грі побачив більше фарту з нашого боку, ніж «серця і яєць»

| Оновлено 26 серпня 2021, 17:59
22993
151
Шахтар - Монако. Спасибі, що живі
ФК Шахтар

Переможець завжди правий. Тому головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі після харківського поєдинку виглядає справжнім героєм. І що б він не повідав публіці, його слова візьмуть за чисту монету. Тому що він вивів свою команду в груповий етап Ліги чемпіонів. З іншого боку, що б не сказав після гри головний тренер «Монако» Ніко Ковач, його слова будуть сприймати, в кращому випадку, як спіч лузера. І, в кращому випадку, йому просто поспівчувають. Але насправді багато що не так. Дуже багато.

Де Дзербі не вгадав ні з тактикою, ні зі стартовим складом

Складно сказати, чому, але головний тренер «Шахтаря» після мінімальної перемоги на виїзді і в матчі-відповіді проти монегасків вирішив зіграти в «шахи». А ось його опонент, не мудруючи лукаво, вирішив зіграти в «Чапаєва». Для того, щоб зрозуміти, що гості з князівства будуть діяти саме так, не потрібно бути семи п'ядей у ​​чолі. Власне, ще після гри тижневої давності Ніко Ковач заявив, що його команда в Україні буде битися. На останню гру «Монако» перед візитом в Україну - в чемпіонаті Франції - хорватський тренер виставив напіврезервний склад. Склад той поступився, але для «червоно-білих» і його нинішнього тренера зараз пріоритет очевидний - Ліга чемпіонів. Заради цього пріоритету «Монако» був готовий мінятися. І гризти землю.


ФК Шахтар

Ні в якому разі не стверджую, що заради такої ж мети «Шахтар» не готовий гризти землю. Дурниці - готовий, звичайно ж. Але дозвольте: якщо «Монако» для цієї не зовсім приємної процедури вийшов в робочих комбінезонах і з «косами», то «Шахтар» - у фраках і з паличками. На жаль для команди, яка тільки формується, а «Шахтар» саме такою командою і є, вигравати «на стилі» дуже і дуже проблематично. Особливо якщо суперник шалено мотивований.

Де Дзербі визнав, що це не «Шахтар» віддав м'яч супернику в першому таймі, а це суперник забрав м'яч. У першій половині зустрічі гості впевнено і міцно вели гру, вичавлюючи дивіденди. Як сказав би Поліграф Шариков, «ми їх душили-душили, душили-душили».

До такої гри «Шахтар» і його тренер виявилися просто неготовими. Перший тайм був катастрофічно провалено. Скажу непопулярну думку, але вона таки об'єктивна: Пятов в перші 45 хвилин гри не був «феноменальним». Він не рятував. Бен Йєддер зобов'язаний був робити хет-трик. Пощастило, що не поцілив у ворота.

Заміни Де Дзербі і втома «Монако»

Гості видали божевільний за інтенсивністю перший тайм. Але ця команда - поки ще не «Барселона» зразка десятирічної давності. І не «Ліверпуль» - зразка трирічної. Там є свої проблеми, свої таргани в голові. Команда помітно втомилася, особливо ті, хто розганяв атаки (Бен Йєддер і Головін). Якби ці двоє, та й інші товариші, в подібній інтенсивності грали всі дев'яносто хвилин матчу, вони б виступали не в «Монако». Але то не наші проблеми.

Зрозуміло, що «Монако» не міг так само угоріло носитися по полю і в другому таймі. Зрозуміло, що Де Дзербі бачив проблеми, тому і зробив заміни, що напрошуються. Все це вкупі - втома суперника і Ісмаїлі з Марлосом, а пізніше і Фернандо з Мудриком - і визначили корінний перелом у цій війні.

Хоча в цій частині не можна не відзначити і Пятова. Його сейв після удару Фолланда не менш важливий, ніж гол Марлоса і автогол Агіляра.


ФК Шахтар

Знову-таки, Де Дзербі після гри не раз і не два акцентував нашу увагу на те, що «Шахтар» зміг перебудуватися, показати характер і нарешті вирішити задачу завдяки «серцю і яйцям». З цим твердженням сперечатися марно. Результат - на табло, а переможець - завжди герой, про що було сказано вище. Але панове, якщо з одного удару в площину чужих воріт забивається два голи, а у суперника не залітають очевидні голи, тут задіяні і інші «органи».

Як би там не було, іспит зданий

Де Дзербі називали одним з найпрогресивніших тренерів Італії. Читай - Європи. Його «Сассуоло» в минулому сезоні красиво гнув свою лінію, незважаючи на особистості і обставини. «Сассуоло» міг собі це дозволити, тому що міг собі дозволити програти. Аби красиво. Та з володінням м'ячем. «Шахтар» так грати, точніше, так програвати собі не може дозволити. Не може за визначенням. Однак, як мені здається, італійський алленаторе це поки не до кінця розуміє. Обставини, нюанси і розклади для нього - не головне. Головне - стиль, своя гра. Незважаючи на гру суперника. Добре це чи погано, але зважати потрібно. «Монако» це наочно довів. Може, для все ще молодого тренера «гірників» цей досвід стане не тільки досвідом, а й уроком. Тим більше, що попереду подібних матчів буде чимало.


ФК Шахтар

Проте, можемо стверджувати, що свій головний на даному етапі іспит Де Дзербі здав. Тепер він може собі дозволити до кінця року вибудовувати тактику, домагатися автоматизму, відточувати стиль. Загалом, він має час, щоб побудувати свій «Шахтар».

Нехай у нього вийде, тому що за цим процесом як мінімум цікаво спостерігати.

Оцініть матеріал
(163)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 151
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kapitan Vrungel
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Срач развели тут, кто о шахте, кто о дк и тд, а объективно похоже за счастье будет обоим клубам если хотя бы в ле перейдут после группового этапа, скорее всего
axylinam
Нашим очень часто не везёт, вчера футбольные боги отдали мизерноую часть своих долгов, а статистика в футболе вещь лукавая,можно ни разу не попасть в створ ворот и всё равно выиграть
trejd
Все мы помним боль от гола севильи за несколько секунд до конца основного времени,это футбол и везёт и сильнейшим и Мудрыку.Выпустил же человека ,не побоялся а молодость города берёт!!! В данном случае целое княжество!!!!
Михаил Петрович Бильдер
Спасибо за статью! Почти верно видимую ситуацию, вежливую и немного обнадёживающею!
Немного, потому что команде и её тренеру, забивая "два гола с одного удара", - ничего доброго не светит.
По мне, так худшей игры, во все времена, Шахтёр Донецк - не показывал. Ни при каких руководителях. А с Шахтёром Луческу, даже не стоит сравнивать!
Ситуация в которой находится сейчас Шахтёр, не даёт никаких шансов доверять главному тренеру Де Дзерби с его консультантами продолжать "гнуть свою линию". Не нужно приписывать Дзерби, якобы "прогрессивность, свой стиль и владение мячом".
Нет у Де Дзерби главного (во всяком видно, случае с первого до последнего матча) , - неумение учиться исправлять видимые, часто повторяемые и прочие ошибки. Ошибки, которые видны любому тренеру второй украинской лиги.
Команда, каждую игру повторяющая неумение выхода с обороны, с бесчисленным количеством пасов в никуда и противнику, отсутствие обычной сыгранности, непозволительно проходная защита - это команда с огромными Зряплатами, но не профессионалов. Рекламируемый часто, главный тренер им соответствует.
Ярослав Мирошниченко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nikas
Статья о величии упл и хвалебном величии Шахтера молодцы
dd dent
Убрать 2 слева стоящих сверху игрока и команда будто из бразильской лиги)
Lyolik
Ни в тактике и не в составе дело. Монако просто задавил Шахтёр в первом тайме. Будь игроки атаки французов более искусными, либо удачливыми, кое-кто сожрал бы яйца собственные
Монако, это потолок для нынешнего Шахтера. Более сильного соперника не пройдет даже с безумным фартом.
-Funny_Cat-
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Усе вірно,крім того,що не сказано нічого як Дзербі надихав гравців на цей подвиг-кожного що випускав на заміну,обнімав,палко пояснював,весь другий тайм носився біля поля,кричав.Може він і романтик,але розуміє все не гірше приземлених реалістів.Цікавий тренер.Але гра поки незрозуміла.
Sukiyaki
На удивление, толковая статья.
У Шевы появился конкурент по фарту.
Не ждали?
У мяча две поверхности: внутренняя и наружная. Так что Валерий Василенко, Sport.ua с одной стороны прав, а с другой, и не очень. Как бы, не совсем на 73 %.
Со мной в детстве многие начинали играть в шахматы, но потом переходили на Чапаева теми же фигурами. И не в фарте было дело.
Где это было, что бы игроки все свои моменты реализовали? Может быть в Индии или на Соломоновых остовах, где счёты игр двузначные. Но там и пятой точкой забивают. А то, что пробивают в играх такого уровня, не всё и на тренировках залетает. Как говорят: Надо больше работать с мячом. До и после тренировки тоже. Отот Бен француз конечно мог порешать всё в первом тайме. Но за это время и звёзды переместились над стадионом. Хотя мы знаем, что они как бы на месте, а крутанулась Земля.И вот заткнулись лалала ни к селу, ни к городу. Ведь Монако не Спартак М.,Но продолжали шахтёрить трибуны.
И вот, Спартак Монако стал во втором тайме уставать от недобивания. А тут и Марлос проснулся с нужной ноги. И наступил закон в нашу пользу. Без выездного... А потом Роберто взял за горло Мудрика (харьковского). И хорошим русским матом заорал в ухо: Ты думаешь **** играть дальше в Шахтёре или поедешь в Мариуполь??? И даже верхняя поверхность мяча это восприняла. И полетел карамболь нашего счастья
Ну и про души и сердце. Несколько раз показывали вьюху Дзерби, но нигде яйца не упоминали, как и тестикулы.
Перевели про "сердца и характер".
Vasylenko_Kyiv-mole_from-sport.ua
Ладно, дайте кротам группу типа - МанСити/Челси-ПСЖ-Милан. А то такого везения я не припомню давно, даже три штанги с Рапидом в конце отдыхают. Монако кротов возил 190 минут за два матча об газон... фарт Беляша прям
Kevko
Очень хорошо, что Шахтер вышел в группу ЛЧ. Вместе с тем:
1. Не стоит много говорить о том, каким талантливо-прогрессивным тренером был в Италии Де Дзерби. Его команда не поднялась выше 8 места. Его не пригласили на работу именитые клубы. Реальный потенциал этого тренера еще совсем не понятен.
2. Ахметов этим летом инвестировал в состав Шахтера около 50 млн дол. Важно получить реальные доказательства (уровнем игры) того, что эти инвестиции сделаны качественно. Пока такие доказательства еще не вырисовывается.
Саша Яковенко
Кто-то ж должен теперь нарисовать эту карикатуру:
сердце на яйцах с ногами и подписью Шахтёр.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
Ну это самый максимум шахтера на данном этапе. Хотелось бы большего но у вы! ДА и к составу есть вопросы не ужели верят в случайного пассажира Витао и то что трио бразил в центе смогут навязать борьбу сопернику?
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Шевченко
Куяксик снова в бане я смотрю. Во клоун