Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 26 серпня 2021, 13:58
30577
74

ДЕ ДЗЕРБІ: «У Шахтаря є те, чого немає в інших командах — серце і яйця»

Наставник «гірників» прокоментував вихід своїх підопічних до групового етапу Ліги чемпіонів

| Оновлено 26 серпня 2021, 13:58
30577
74
ДЕ ДЗЕРБІ: «У Шахтаря є те, чого немає в інших командах — серце і яйця»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про матч із «Монако» (2:2) і вихід до групового раунду Ліги чемпіонів.

– Містере, це ви навмисно віддали м'яч «Монако» або суперник забрав його у вас?
– Ні, це не було нашим рішенням. Ми не хочемо залишати м'яч навіть у мадридського «Реала». Проте якщо суперник гарний, тоді ми теж повинні грати на оборону. Перший тайм, звісно, був не таким, як ми очікували, але «Монако» – дуже міцна команда. Вони здійснили дуже жорсткий пресинг. У нас не було швидкості, силової швидкості, щоб грати 20, 30, 40 метрів. Показник такий: коли Фернандо й Мудрик увійшли до гри, матч геть змінився. Я не знаю, заслужили ми сьогодні чи ні, тому що «Монако» мав багато гольових шансів. У «Монако» є технічні, фізичні, індивідуальні властивості. У нас інші фізичні характеристики, однак є техніка й індивідуальність також. Не у всіх швидкість, як у Фернандо, наприклад, який вийшов на заміну, проте в нас є те, чого немає в інших командах, – серце і яйця. І коли є серце і яйця, можна все робити. Сьогодні не було такого матчу, що я бачив у своїй голові, однак я дуже гордий, тому що в перерві я бачив їх трохи дивними. Ми мали труднощі тієї миті. А потім серце і яйця анулювали різницю, що була в першому таймі. А серце і яйця не можна придбати на трансферному ринку.

– До вашого приходу до «Шахтаря» ми дуже часто грали в Лізі чемпіонів з «Манчестер Сіті». Зараз Twitter «Сіті» відреагував на новину про вихід «Шахтаря» до Ліги чемпіонів так: хлопці, до зустрічі, невдовзі побачимося знов. Як ви ставитесь до такої перспективи? Які команди хотіли б побачити на жеребкуванні в ролі суперників?
– П'ять років тому я був тренером у третьому дивізіоні Італії. Усього, що є сьогодні в мене і мого штабу, ми домагалися великою працею. Тому я не можу просити ту чи іншу команду. Усі наші думки зараз – щодо матчу з «Минаєм», який має відбутися в неділю. Можливо, гратимуть інші футболісти, які сьогодні не грали. Ми починаємо думати про наступний крок, про «Минай».

– Перед тим як команда зрівняла рахунок, ви щось хотіли донести Михайлу Мудрику, але він перебував на іншому фланзі. Ви попросили свого помічника, щоб він перебіг на іншу половину поля й доніс щось від вас молодому футболістові. Що ви хотіли йому сказати? І як загалом оціните дії Мудрика в сьогоднішньому матчі?
– Мудрик – справжній талант. У всіх є свої таланти. Мудрик здобув талант бути футболістом. Багато тренерів кажуть, що Мудрик ще має прогресувати й прогресувати, а я вважаю, аби прогресувати, молодий футболіст повинен грати дедалі більше. Тільки так він може більше продемонструвати свій талант. У Мудрика багато гарних прикладів у команді – Пятов, Степаненко, Алан, Ісмаїлі, Кривцов. Він повинен дивитися на них. Ми дуже віримо в нього і в те, що він зможе виявити свій талант у майбутньому.

– Перед матчем усі переживали, адже Андрій Пятов довго не мав практики у єврокубках. Він зіграв останній матч за збірну два місяці тому. Як вам гра Пятова? Я гадаю, його заслуга в перемозі величезна.
– Хто саме переживав?

– Уболівальники.
– Або ви, журналісти? Я точно не переживав, бо бачу щодня, як Пятов тренується – з усмішкою. Він величезний професіонал і завжди це демонструє. Насправді те, як він сьогодні зіграв, ми всі заслуговували. Коли є такі моменти, як з Мудриком, коли він виконав пас і було забито гол, отже, це знак. Я гадаю, що це невипадково, адже ми заслужили. Заслужили більше цю перемогу, ніж «Монако». Тому ми зараз святкуємо перемогу, а інші просто говорять.

Оцініть матеріал
(319)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
folomkin99
Многие тренеры говорят, что Мудрик еще должен прогрессировать и прогрессировать, а я считаю, чтобы прогрессировать, молодой футболист должен играть все больше и больше
---
разжуйте это нашим тренерам, они ведь думают что футболистами становятся на лавке для запасных.
folomkin99
не знаю как у команды, у главного тренера точно есть яйца, и это должно передаться остальным
Милан Милан
Пока очень неоднозначный этот Де Дзерби. Иногда он очень смахивает на наркомана. Дрочня, что он прививает , в первом тайме поставила под угрозу участие команды в ЛЧ. Выход Степаненко и Марлоса, отказ от дрочни сзади, замена Матвиенко, который уже ну явно не крайний защитник и думаю намного полезнее был бы этого привозного Витао в центре плюс невероятный фарт помогли аыйтиив группу. Но, как говорится, победителей не судят. Интересно будет понаблюдать, что будет дальше. И сколько Шахтер недополучили очков и денег из-за ошибок Витао.
Vbolivalnyk-Peter
Та там половині команди яйця якісь завеликі - постійно заважали грати.
andrei saenko
Яйца наверное ЕСТЬ а обороны нет вообще. Если б чуть везения Монако и матч можно было б заканчивать в первом тайме. Вышли, молодцы, но с обороной ОГРОМНЫЕ ПРОБЛЕМЫ!!! Поздравление Вернидубу, красавец, попал в историю Молдавского футбола.
axylinam
Молодцы- отличная победа,все затраты окупились
Не ждали?
В этот раз, после 0:2 вдруг пришёл фарт. 0:3 и было бы полный гладбахххх дальше.
Но тут сыграли свою роль сейвы Пятова и Марлона. Вот зачем Марлон Сантос да Силва Барбоза приехал вместе с Дзерби. Роберто верил. Как и в Мудрика! Ну не зря же он его чуть не задушил? И шара пришла.
Ну не всё же иностранным клубам.
А нам к юбилею в 30 лет - самый раз.
Спасибо харьковчанам, которые перед работой были ночью на стадионе. Я знаю что это такое, потому что и сам как то с кубка Украины приехал в 1 ночи на такси домой. А в 6 уже собирался на работу. Трудягам - слава!
VAD
Да уж, связь с реальностью потеряна
О чем бы он говорил если бы не дикий фарт?
ua
мне интересно Де Дзерби действительно будет бразил приучать обороне, или как и мирча начнет искать компромис с Украинскими защитниками
Вова Чертрогатый
кстати Мудрик в экстратайме переобул обувь... заметили? было видно что не угадал вначале с шипами, скользил как на коньках))
mpa_dn
фраза дня: "сердце и яйца нельзя купить на трансферном рынке"
Вова Чертрогатый
повезло капитально.... отскочили... центра поля у Шахтера вообще небыло... если не сделает выводы дальше в ЛЧ будет печаль
Сергей Журавко
Пятову надо могорыч поставить! Вытянул пару сложных мячей.В пропущенных его вины нет.
west-ukr5555
Google translate рулит - ужасный перевод.
kruch_
да уж, матч валидольный был, но тем и интересный .... фартануло факт ... Мудрик вообще запарывал моменты, обрезался, терял мячи, но дурака закатил )))), но верим в Шахту... у Де Дзерби моло матчей было, думаю успеет прокачать игроков
lenares85
Перевели конечно слово, яйца можно заменить было на мужество или что то другое. Яйца как физиология есть с рождения почти у каждого . А он яйца яйца кури что какие то
Владимир Пидвирный
Гри не має взагалі, однак результат є. Молодці що показали характер. Сьогодні думаю і жереб буде на вашій стороні.
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Яйца сильнее ДНК. Все правильно
Volk
Всё по делу 👍
Вова Чертрогатый
Итальянец решил поламать практику Луческу что в защите играют украинцы, а бразильцы в нападении)) пока что результат не очень