Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 вересня 2021, 03:35
2267
0

Україна - Швеція. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу

Переможець цього протистояння практично забезпечить собі місце в плей-оф

| Оновлено 15 вересня 2021, 03:35
2267
0
Україна - Швеція. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи з волейболу
CEV

У понеділок 23 серпня на чемпіонаті Європи з волейболу серед жінок у групі D в румунському місті Клуж-Напока зустрінуться збірні України та Швеції. Обидві команди реально претендують на вихід із групи, тому переможець багато в чому наблизить себе до вирішення цього завдання.

Україна

В попередньому матчі Євро українки здобули свою першу перемогу на турнірі, обігравши з рахунком 3:1 Фінляндію. Якщо брати в цілому, то наша команда в першій і другій партіях виглядали переконливіше за своїх суперниць і заслужено досягли успіху. А ось в третьому сеті, скоріш за все, вони занадто рано повірили у позитивний результат, ведучи в рахунку 23:19 і потім маючи два матчболи 24:22. В результаті були за це покарані і партію програли 26:28.

В першій половині четвертого сету вже фінські волейболістки мали деякий психологічну перевагу і довгий час лідирували в рахунку аж до 16:13. Проте, наставник нашої збірної Володимир Орлов зробив ряд замін і знайшов потрібні слова для своїх підопічних, щоб вони знову заграли в свою силу. У підсумку українки наздогнали суперниць 16:16, а далі вже пішли вперед і виграли 25:22.

Треба відзначити, що в трьох матчах нинішнього чемпіонату Європи більше за інших очок набрала досвідчена Олеся Рихлюк - 48. Помітно від неї відстають Надія Кодола - 20 і Юлія Бойко -19. А ось на блоці надійніше виглядає Діана Мелюшкіна.

Швеція

Скандинавські волейболістки вже здобули дві перемоги у Румунії, набрали п'ять очок і розташовуються вище за нас у турнірній таблиці. Тому перемога над українками гарантує їм не тільки вихід з групи, а й, як мінімум, третє місце. Але якщо в поєдинку з господарками майданчика вони були явно сильнішими, то у зустрічі з Фінляндією шведки були на межі поразки, причому в чотирьох партіях.

Та гра спершу складалася зовсім невдало для шведської збірної. Вона програла перший сет 24:26, а потім і другий 17:25. Вигравши в третій партії 25:19, шведки поступалися фінським волейболісткам 23:24. Але врятувала їх кращий гравець діагональна Ізабелль Хаак. Вона відіграла матчбол, а потім допомогла своїй команді виграти 27:25. До речі, саме Хаак своїм точним ударом в п'ятій укороченій партії, встановила остаточний рахунок 15:13 на користь Швеції.

Якщо вже мова зайшла про Хаак, то треба сказати, що в матчі з Фінляндією вона набрала 42 (!) очки і плюс ще 22 очки в поєдинку проти Румунії. Тож головне питання для збірної України буде полягати в тому, як зіграти надійніше проти цієї волейболістки?

Статистика зустрічей

Збірні України та Швеції в останній раз зустрічалися одна з одною нещодавно навесні у відбірковій групі до нинішнього Євро. В першому турі у Португалії шведки виграли 3:0, а Хаак набрала 27 очок. Друга гра проходила в Тбілісі і знову українки програли, тепер вже в п'яти партіях. Хаак принесла своїй команді 37 очок.

Прогноз фахівця

Анатолій Казьмерчук, головний тренер жіночої команди «Полісся-ЖДУ» (Житомир):
- В нашій національній збірній зараз проходить омолодження складу, тому поряд з досвідченими волейболістками, такими як Рихлюк, Кодола, Герасимова, Трушкіна, виступають зовсім молоді гравці, які вперше на такому відповідальному й представницькому турнірі. Звідси нестабільність у грі. Окремі відрізки українки проводять на високому рівні, а в інших допускають багато помилок. Навіть у виграному поєдинку із Фінляндією можна було спостерігати подібні зльоти та падіння.
Тому в матчі зі Швецією дуже важливо буде зіграти стабільно, особливо на прийомі. І, звичайно ж, треба приділити особливу увагу Хаак. Якщо вдасться впоратися з цим завданням, то перемога від нас нікуди не дінеться.

Турнірне положення команд групи D:

Місце

Команди

Матчі

Перемоги

Поразки

Очки

Партії

1

Нідерланди

3

3

0

9

9 - 1

2

Туреччина

3

3

0

9

9 - 1

3

Швеція

3

2

1

5

6 - 5

4

Україна

3

1

2

3

 3 - 7

5

Фінляндія

3

0

3

1

 3 - 9

6

Румунія

3

0

3

0

 2 - 9

23 серпня, понеділок

Україна – Швеція
Румунія. Клуж-Напока. БТ «Арена».  17.30 
ТБ-трансляція на телеканалі «Xsport»
УКРАЇНА - ШВЕЦІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 1
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Золота Євроліга з волейболу пройде в іншому форматі
Волейбол | 01 травня 2024, 16:37 0
Золота Євроліга з волейболу пройде в іншому форматі

Тепер учасників не буде розподілено по групах на першому етапі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.