Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 серпня 2021, 01:14
11780
40

Полтава йде без поразок. Ворскла вдома виявилася сильнішою за Металіст 1925

Команда Максимова залишилася в групі лідерів

| Оновлено 21 серпня 2021, 01:14
11780
40
Полтава йде без поразок. Ворскла вдома виявилася сильнішою за Металіст 1925
ФК Ворскла

Старт 5-му туру Української Прем'єр-ліги було дано в Полтаві. Там місцева «Ворскла» приймала харківський «Металіст 1925».

До цього поєдинку полтавчани підходили в статусі одного з лідерів чемпіонату. Команда Юрія Максимова облаштувалася на четвертій сходинці в турнірній таблиці. Втім, інших результатів вболівальники «зелено-білих», напевно б, і не пробачили тренерському штабу. Адже провал і виліт з кваліфікації Ліги конференцій УЄФА від фінського «КуПСу» залишив глибоку рану в серцях полтавської торсиди.

«Металіст 1925» також далеко не відстав. Дебютанти елітного дивізіону розташувалися на 7-му місці в турнірній таблиці. Для команди Валерія Кривенцова кожен матч в еліті українського футболу немов свято: «жовто-сині» грають з характером, хорошим настроєм і без мандражу, а статус напевно все-таки «другої команди Харкова» ще більше мотивує самобутній клуб завойовувати нових уболівальників своєю грою.

Втім, на початку поєдинку дії гостей були досить скутими і несміливими. «Ворскла» на правах господарів пішла вперед, а харків'яни сконцентрували свою увагу на оборонних діях.

Полтавчани намагалися атакувати широко, задіюючи як Пердуту на правому фланзі, так і Якубу на лівому, але захист «жовто-синіх» діяв надійно. До 41-ї хвилини, коли у ворота Сидоренка був забитий перший гол. Кане закинув справа на Скляра, той відкинув з лінії воротарської назад на Чеснакова, і Володимир відправив м'яча у лівий нижній кут – 1:0.


Ледве почався другий тайм, як «1925» отримав прекрасний шанс зрівняти рахунок. Після прострілу з лівого флангу, Челядин в падінні зіграв рукою в своєму штрафному! Пенальті взявся бити Батюшин, але його постріл ногами відбив Різник.
Не забиваєш ти - отримуй в свої. Через 10 хвилин кіпер «Ворскли» сильним виносом вивів Скляра на побачення з воротарем суперника, той віддавав наліво на Кане, але Ібрагіма випередив Ткачук, який на швидкості заніс м'яча в свої ворота - 2:0.

Були в цьому матчі ще пару моментів, причому біля воріт обох команд. Невисокий Кане міг забивати головою після навісу від Пердути, але влучив прямо у Сидоренка!

А за три хвилини до фінального свистка Савін впав у штрафному суперника, але арбітр вирішив, що пенальті давати не варто, кваліфікувавши активність форварда як симуляцію.

На цьому все. 2:0, які навряд чи принесли естетичну насолоду нейтральним уболівальникам українського футболу.

 

Українська Прем'єр-ліга. 5 тур.

«Ворскла» - «Металіст 1925» - 2:0.

Чеснаков, 41, Ткачук, 55 (аг).

Пердута, 35, Якубу, 72, Степанюк, 82 - Фабіньо, 66, Ременюк, 83, Савін, 87.

На 47 хвилині Батюшин («Металіст 1925») не забив пенальті (воротар).

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Тамм, Бондаренко (Яворський, 90), Якубу (Кушніренко, 90), Челядін, Тілль (Нестеренко, 89), Скляр (Вакула, 72), Кане (Пешич, 90), Степанюк.

«Металіст 1925»: Сидоренко, Єрмаков, Ткачук, Шершень, Западня (Ченбай, 83), Габелок (Д. Кравченко, 83), Протасов (Савин, 70), Батюшин (Задерака, 64), Фабіньо, Дмитренко (Ременюк, 64), Криськів.

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

ВОРСКЛА - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

55’
ГОЛ ! Автогол забив Євген Ткачук (Металіст 1925).
41’
ГОЛ ! М'яч забив Володимир Чеснаков (Ворскла).
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Чёрный
Нажаль вже очевидно що наш чемпіонат повне лайно , рівень чемпіонату бажає кращого , чекаємо повернення Металіста та Дніпра , може хоч вони будуть набирати очки для України.
aleks19826
Потім ці клоуни вийдуть у лігу конференцій, програють баррі тауну з уельсу і умножаться на 0🤣🤣🤣
Muson
Зате в Європі днарі обісралися по повній
Вадим Максимов
Лучше б в лиге конференций так старались, а то только позорно представили Украину в еврокубке
Rustam Tkachuk
А зачем выигрывать в чемионате ? чтобы на следующий год купсу опять проиграть! где логика?
ALKOSruLKA
Полтавських монстрів зупинили лише страшенні фінни!
upiter8
бл..ь, а шо мешало в Евролиге нормально выступить???
KoPoJIb_KpoToB
А столько было пафоса .....
Андрій Некрасов
Нытики ноют, собаки лают, а Ворскла побеждает....
andreypoltava234
впевнено до єврокубків...
newkyiv
Без напряги, азарта и блеска в глазах. Гол центрбека и отличная игра Ризныка всё решили. А так, типа середняки первой лиги топтали траву.
Rustam Tkachuk
дк и шд играют в чемпионате украины хорошо чтобы потом играть в европе ! а какой смисил другим командам играть если они всьо равно не куда не попадут, ?
купс и караганда не дадут соврать!
Вова Писаренко
С победой Полтава!!! Похер на высеры ганьбунов, а кого они предлагают в Европу , те кто в чемпе не смогли ворску обойти....вот виду те бы как выступили и точно кубок выиграли)))
cucumber
ох и матч. рукалицо
suforza1921
Я б узагалі коменти під матчами Ворскли не відкривав. Бо усі коменти, хочеш не хочеш, про фінський вльот. Гадку гру, результат і ганьбу з КуПСом не змити ніякими перемогами в УПЛ.
ksv240653
Уровень сегодняшней высшей лиги ниже уровня второй лиги СССР. Команды НЕДОРОЗУМЕНИЯ-: стороженковский металлист с недотренером кривенцовым, колос, игрушка мальчика засухи, родителей, "набивших" карманы при обманувших народ подлеце ющенко, ингулец, детище агромагната поворознюка, его телом детей пугать можно. Сейчас рвется в вышку кривбасс- детище гадкого жиденка, и игра и стадион, где они играют вызывает отвращение. Сволочь порошенковская павелко(все проголосовавшие за него куплены). Страны и футбола нет. Руководят везде подлецы. Надежда только на БОГА, что он вразумит нас и мы свергнем всю эту шушару и воздадим им за унижение народа.
Rys2575
С нетерпением жду выступления Ворсклы в еврокубке, представляю как эта команда с такой игрой будет разрывать другие команды незамечая их
inspekcha85
Команда мазохистов
igor shmuylo
После таких игр масимов стал верить в бога, а еще есть свой парень в чужой команде
aleks19826
А прикиньте если не дай бог умрут ахметка или сурок. Это ж вообще будут наши клубы все уровня одного типа Ворсклы, а заря будет топ-клубом