Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 18 серпня 2021, 17:07
26255
203

П'ять висновків після матчу Монако - Шахтар

Шанси на вихід в групу ЛЧ рівні, але у «гірників» вони «рівніші»

| Оновлено 18 серпня 2021, 17:07
26255
203
П'ять висновків після матчу Монако - Шахтар
ФК Шахтар

«Шахтар» в кваліфікації Ліги чемпіонів поки йде без втрат. Більше того, підопічні Де Дзербі вперше в нинішній єврокубковій кампанії зуміли зіграти на «нуль». Якщо виходити строго з результату, то «Монако» виявився переграним. Як, чому і що далі - читайте нижче.

1. «Шахтар» вичавив максимум

Якщо говорити з точки зору гри обох команд і сценарію розвитку матчу, то віце-чемпіон України зіграв майже бездоганно. За великим рахунком, створили лише один небезпечний момент біля чужих воріт - і його реалізували. З іншого боку, пропустили відразу кілька небезпечних атакуючих випадів суперника, але рахунок так і не змінився на користь «Монако». Мінімальна перемога не дає відчутної переваги перед повторною грою, однак можемо стверджувати, що «Шахтар» просто не міг розраховувати на більше в першій грі. Тому оцінка «відмінно».

2. Правильна тактика Де Дзербі і найвища індивідуальна майстерність Педріньйо

Якщо з точки зору вибору стартового складу Де Дзербі не здивував - вийшов «іноземний легіон» плюс два українці, то що стосується обраної тактики італійським тренером, вона виявилася несподіваною. «Шахтар» почав першим номером. Це вже було не дуже звично, тому що одна річ - грати так проти «Генка», і зовсім інша - проти топової команди з топового чемпіонату. На початку гри за володінням м'ячем «гірники» перевершували свого опонента більше, ніж в два рази: сімдесят відсотків проти тридцяти. Здалося, що монегаски не були готові до такої активної манери опонента. Не в останню чергу завдяки цим активностям гостям вдалося відкрити рахунок - суперник просто не зумів вчасно оговтатися і перебудуватися.


ФК Шахтар

Хоча, звичайно ж, в першу чергу потрібно говорити про високу індивідуальну майстерність Педріньйо. Голи, подібні до цього, не награються на тренуваннях. Це вже не тактика. Це вже божий промисел. Молодий бразилець наочно продемонстрував, чому за нього було сплачено майже двадцять мільйонів євро. Хлопець вміє робити різницю. І він її зробив.

3. «Хитрий хорват» не здивував. Але він все ще в грі

Напередодні матчу головний тренер «Монако» Ніко Ковач заявив, що фаворит протистояння - саме «Шахтар», а не його команда. На це директор з футболу «Шахтаря» Даріо Срна відповів, що, мовляв, Ковач - просто «хитрий хорват», і що фаворитом є саме «Монако». В принципі, в даному випадку більше правий «наш» хорват. Перші двадцять хвилин матчу домінували гості, і це домінування принесло їм потрібний результат. Але далі домінували господарі, які створили два-три реальні моменти, щоб як мінімум зрівняти рахунок. Відчувається, що «Монако» володіє і необхідним загальним класом, і необхідною індивідуальною майстерністю, щоб вирішувати високі завдання. Але проти «Шахтаря» монегаски зіграли не цілісно, ​​якось без вогню. Так, самовіддано зіграла оборона суперника, хоч і не без помилок, але в атаці «Монако» все ще сируватий.

Також можна припустити, що Ковач не вгадав зі стартовим складом: гравці, які вийшли на заміну, зіграли краще за тих, кого вони замінили. «Футболістам немає сенсу розчаровуватися, бо ще нічого не втрачено» - ось головна теза Ковача на післяматчевій прес-конференції. І якраз у цьому він не лукавить. Тому що «Монако» не тільки може додати в якості гри, але і, безсумнівно, зробить це в матчі-відповіді. І «Шахтарю» потрібно бути обов'язково готовим до такого повороту подій.

4. Гравець матчу - Трубін


ФК Шахтар

Якщо винести за дужки гол Педріньйо, - хоч і чудовий момент, але скоріше це виняток із правил, то головним правилом «Шахтаря» в матчі проти «червоно-білих» була відмінна гра голкіпера. Анатолій Трубін поєднує в собі дві суперечливі характеристики: приголомшливий спокій і неабияку техніку з умінням «налажати» в найбільш непотрібний момент. Власне, подібний набір протиріч дуже часто властивий молодим голкіперам. У конкретному поєдинку Анатолій відзначився лише зі свого хорошого боку.

«Якщо Пятов у «Шахтарі» номер два (а я знаю, наскільки він сильний, адже багато грав проти нього), то можна уявити, наскільки хорошим повинен бути номер один. Сподіваюся, наступного тижня він буде не таким хорошим» - ось так охарактеризував гру Трубіна тренер монегасків Ніко Ковач. А ось так - тренер «гірників» Роберто Де Дзербі: «Трубін провів сьогодні грандіозний матч. Він молодий воротар, але показав сьогодні свою силу, як і всі інші». Разом з тим потрібно зазначити, якщо бути до кінця об'єктивним, що надскладних завдань Бен-Єддер і компанія нашому молодому стражу воріт все-таки не поставили. «Не сказав би, що ми побачили щось особливе, що здивувало нас» - це ще одна репліка Ковача з приводу дій Трубіна. З нею теж можна погодитися. Нехай Анатолій і далі не робить «щось особливе», аби не пропускав, а «Шахтар» вигравав.

5. У Харкові буде складніше, але все в руках «Шахтаря»

І Де Дзербі, і Ковач на післяматчевій прес-конференції зійшлися в тому, що в протистоянні їхніх команд ще нічого не вирішено. «Ми, як і раніше, віримо в себе, тому що 70 хвилин ми домінували. Ми поважаємо суперника. Потрібно бути готовим зіграти навіть не 180 хвилин, а більше» - це Ніко Ковач. «Нічого не змінилося, фаворита немає. З математикою у нас погано, тому не будемо про неї. В Україні ми повинні зіграти дуже хороший матч, щоб потрапити в групу», - а це вже Роберто Де Дзербі. І в даному випадку недоречно говорити про люб'язності чи реверанси. Шанси дійсно приблизно рівні перед повторною грою. Але якщо «Шахтар» знову зіграє грамотно і акуратно, саме його шанси будуть «рівнішими». І саме він вийде в групу ЛЧ.

Оцініть матеріал
(179)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 203
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
New Zealander
И ещё раз всех с победой. Надеемся в этом году наконец-то выграть ЛЧ.
tima fialko
Перемога надасть впевненості молодим гравцям Шахтаря,як і рідні стіни.Це вагоме підсилення.Ну і якщо Тете при дріблінгу буде іноді голову підіймати і включати.Педріньйо показав як це робиться
New Zealander
Интересно что Шахтёр - самая молодая команда ЛЧ. 22 года средний возраст футболистов, а они уже успели сыграть в ничью с Интером, Мансити и победить Бенфику, Вольфсбург, Базель, Монако, Аталанту и Реал. Дальше должны результаты быть только лучше.
euro2012_za_2012euro
У Шерифа вообще вчера одни легионеры были на поле.
Ну и один натурализованый бразилец "Марлосяну" !
vitek-kherson
Ну блин тут как карта ляжет!)
Монако явно недооценил наших в начале игры, и забили мы ..
Тактика и только тактика!
Я верю в Шахту и надеюсь на успех!
ШАХТЁР В ЛЧ!!!!
Евгений Бойкинюк
шахтер сделал то что многие дыр.кофаны отрицали - обыграл монако на выезде. теперь осталось дело за малым
ТОР12
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mAks_7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
_-AK228
6. на классе
_-AK228
сошел кот бродячий
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Шахтер и сыграл грамотно, после забитого мяча по-счету, даже во-втором тайме, когда Монако атаковал большими силами и появлялись свободные зоны, горняки предпочитали быстрым контратакам - позиционные, что сводило к минимуму возможность ошибки и пропущенному голу., потому что если бы полезли вперёд с "шашками наголо" могли как и забить, так и отгрести по-полной программе, а так "бережённого бог бережёт, а не бережённого конвой стережёт", вообщем молодцы.
New Zealander
Будем надеяться что в этом году Шахтёру попадётся группа : Реал, Интер, Ференцварош. Тогда первое место в группе Шахте почти гарантировано. Почему почти? Ну форс мажоры и казусы случаются в футболе.
Maksss7777__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maksss7777__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
Витао при всех своих недостатках, ИМХО, лучше Кривцова смотрится.
С Марлосом все более чем логично - его в силу возраста уже не совсем хватает на весь матч лучше его выпускать когда соперник уже подуставший.
Исмаили только восстановился после травмы и в недавнем матче было видно что пока он и близко на максимуме играть не готов, а раз так - то не надо бежать впереди паровоза.
Насчет Степаненко возможно. Хотя ставить Степаненко вместо Антонио это значит сильно смещать акцент в сторону более оборонительного футбола.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bulba_sumkin
И снова всю ветку Шахтера дерьнамовские отбросы загадили 🤦🏻