Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 18 серпня 2021, 01:54
31963
378

Залишилося зробити один крок. Шахтар з мінімальним рахунком обіграв Монако

Донецький клуб став ближче до групового раунду Ліги чемпіонів

| Оновлено 18 серпня 2021, 01:54
31963
378
Залишилося зробити один крок. Шахтар з мінімальним рахунком обіграв Монако
ФК Шахтар Донецьк

Чотири попередні сезони донецький «Шахтар» незмінно розпочинав єврокубковий сезон з групового раунду Ліги чемпіонів. Але, втративши навесні звання кращої команди України, тепер змушений пробиватися до основного турніру через матчі плей-оф. В третьому кваліфікаційному раунді підопічні Роберто Де Дзербі пройшли бельгійський «Генк», двічі обігравши його з рахунком 2:1. І ось тепер на шляху гірників опинився більш сильніший й титулований суперник «Монако».

На щастя для тренерського штабу українців, відновилися після травм, отриманих в іграх з «Генком», Соломон (він вже виступав в четвертому турі в поєдинку української Прем’єр-Ліги проти харківського «Металіста 1925») і Педріньо. Тому склад гостей виявився абсолютно таким же, який вийшов на перший матч проти бельгійців.

«Шахтар» розпочав активніше зустріч і вже на 7-й хвилині створив перший по-справжньому небезпечний момент біля воріт господарів поля. Матвієнко, який вийшов на гру з капітанською пов'язкою, зліва увірвався до штрафного майданчика суперників, отримав передачу від Траоре і пробив в ближній нижній кут воріт - Маєцкі з труднощами перевів м'яч на кутовий. А через сім хвилин все той же Матвієнко вже після подачі кутового опинився праворуч і пробив зі складного становища, але неточно.

Монегаски відповіли тільки на 16-й хвилині непоганим ударом з-за меж штрафного майданчика у виконанні Головіна, проте м'яч пролетів над поперечиною. Після цього на 18-й хвилині Соломон вискочив на ударну позицію і з лінії штрафного пробив прямо у воротаря. І буквально тут же за хвилину гірники відкрили рахунок.

В гольовий комбінації взяли участь відразу кілька футболістів «Шахтаря», які точно перепасовувалися на чужій половині поля. Завершив же її, виблиснувши високою індивідуальною майстерністю, Педріньо. Він отримав м'яч перед штрафним майданчиком господарів поля, фінтами розкидав захисників, прорвався прямо по центру і приблизно з одинадцятиметрової позначки чітко і точно пробив в правий від себе кут воріт.

Тільки після того, як рахунок в матчі було відкрито, ми побачили в справі справжній «Монако», про який говорили як про сильного і класного суперника. Другу половину першого тайму його футболісти провели в безперервних атаках і створили кілька небезпечних моментів біля воріт Трубіна.

Все почалося на 23-й хвилині, коли після подачі кутового від Головіна Бадьяшіль головою пробив поруч зі штангою. Через три хвилини голкіпер гостей парирував складний удар від Бен-Йеддера і тут же Фолланд головою завдав удару, але трохи повз ворота. Ще через дві хвилини Фофана здалеку не влучив у ворота. А на 34-й хвилині Бен-Йеддер, перебуваючи у штрафному українців, бив у дальній кут і знову м'яч розминувся зі штангою.

Кінцівка тайму також була за «Монако». Господарі продовжували чинити серйозний тиск в атаці і на 44-й хвилині Чуамені з-за меж штрафного майданчика цілився в правий від себе кут воріт, однак «Шахтар» знову виручив Трубін, який у стрибку дістав м'яч і перевів його на кутовий.

У перерві наставник гірників замінив Педріньо на Алана Патріка, але малюнок гри від цього не змінився. Монегаски, як і раніше, володіли ігровою перевагою і продовжували створювати небезпечні моменти. Так, на 48-й хвилині Головін завдав підступного удару з-за меж штрафного майданчика, але переграти Трубіна не зумів - наш воротар потягнув і цей м'яч. А потім на 57-й хвилині цілком міг відзначитися з близької відстані Бен-Йеддер і знову Трубін заслужив оплески.

Ближче до середини тайму гірникам вдалося вирівняти гру. І хоча попереду вони так нічого і не створювали, втім поблизу їхніх воріт стало спокійніше. Тільки на 80-й хвилині Маркос Антоніо наважився на удар здалеку, м'яч при цьому зачепив захисника, але Маєцкі зумів м'яч парирувати.

Саме після цього епізоду футболісти «Монако» знову «прокинулися» і створили ще кілька небезпечних моментів. На 81-й хвилині Чуамені пробив по центру і Трубін в черговий раз м'яч відбив. Буквально тут же потужний удар вже з меж штрафного майданчика завдав Боаду, але голкіпер гостей кінчиками пальців перевів м'яч у стійку і від неї той полетів на кутовий.

В підсумку «Шахтар» втримав мінімальну перемогу з рахунком 1:0 і тепер все вирішиться у Харкові в матчі-відповіді 25 серпня

Ліга чемпіонів. Плей-оф групового раунду. Перший матч.

«Монако» - «Шахтар» - 0:1

Педріньо (19)

Степаненко (88), А.Патрік (90)

«Монако»: Маецкі, К.Енріке, Бадьяшиль, Маріпан, Сідібе, Чуамені, Фофана (Жеан Лукас, 46), Головін (Діоп, 60), Ж.Мартінш (Дьятта, 67), Фолланд, Бен-Йеддер (Боаду, 67).

«Шахтар»: Трубін, Матвієнко, Марлон, Вітао, Додо, Педріньо (А.Патрік, 46), М.Антоніо, Майкон (Степаненко, 74), Тете (Марлос, 89), Траоре (Сікан, 90), Соломон (Коноплянка, 66).

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Стадіон «Луї II» (Монако)

МОНАКО - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

19’
ГОЛ ! М'яч забив Педріньо (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(94)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 378
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Шахтер с победой!!! Молодцы!!! Главное не расслабляться в следующей игре, и 2 команды в ЛЧ вполне реально
kot-7
Молодцы, Трубин спокойно не по годам, ну и дноботы своми прогнозами обосрались опять
fedd1979
На жаль, через постійний срач між вболівальниками двох клубів на цьому сайті вже майже неможливо просто обговорити матч... Прикро це все
bzzzzz
та нормальная игра кстате, не пойму че не довольны. Да забили гол, сели назад, это вопще то нормально. При этом на удивление в обороне достаточно надежно сыграли.
Sauron
Кротов можно поздравить с победой против непростой команды.
Удивили!
Хотя видно, что Монако не может войти в сезон пока что.
serge_kr
Еще один важный матч, Шахта набирает с каждым матчем, команда молодая, есть куда расти
euro2012_za_2012euro
Трубин - красава, всё потянул!
Ёкарный Бабай
Хороший матч, Шахтер молодцы!
Cityzen83
Шахта очень солидно! Спокойно, уверено. Марлон вообще все вычистил в защите. Молодцы.
dd dent
Неплохой задел, брака много, но результат имеется - поздравляю.
mAks_7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
_-AK228
Динамовский траур...
Как они тут ждали сатисфакцию в виде проигрыша Шахтера после позора Динамо в матче с Интером... Но ну тут то было...
mayakovskiy1
Очень хохочу над мамкиными экспертами с "Шахтер плохо играл"))
30 минут Монако не могло перейти пол поля. То самое Монако, которое дважды вынесло ПСЖ и имеет состав на 400 лямов. Шахта забивает гол на выезде и сознательно садится играть с контр. Это не ясно?)) Или вы думали что они клуб уровня Монако в гостях должны 90 минут возить?
В который раз отмечу топ селекцию Шахты. Ну и да, напомните когда в последний раз украинские команды (кроме Шахтера) обыгрывали на выезде клубы калибра Монако
KIEWADIM
Соскучился за еврокубками, жаль не удалось посмотреть игру т к в село уехал на пару дней... с плохим инетом это нереально. Привет позорникам, которые крутят такие игры только по платным каналам, жлобы не иначе. Удачи Шахтеру в ответке.
_-AK228
Три матча - сто% результат в ЛЧ.. так держать
_-AK228
Молодцы !! Очень важно было победить!
Динамовский сброд, кричавший про разрыв Шахтера конечно же дауны крепкие
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mAks_7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
New Zealander
Ну что. Дорога к финалу ЛЧ для Шахты открыта. Осталось дело за малым. Браво чемпионы!!!! Трубин и Педриньо - герои матча. И чудо что защита Шахты наконец-то сыграла на ноль и сыграла надёжно!!!! Браво Дзерби, браво Шахтёр!!!!
Lion
Тот случай когда результат важнее игры....