Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 18 серпня 2021, 12:31
109290
32

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Шалена погоня за Австрією триває

«Шахтар» виграв матч кваліфікації ЛЧ, але й «Зальцбург» здобув перемогу

| Оновлено 18 серпня 2021, 12:31
109290
32
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Шалена погоня за Австрією триває
УЄФА

Sport.ua вивчає таблицю коефіцієнтів УЄФА після матчів Ліги чемпіонів, зіграних 17 серпня.

Україна продовжує погоню за Австрією за місце у топ-10. Це важливо, тому що 10-та позиція дозволить країні виставити чемпіона безпосередньо у груповий раунд Ліги чемпіонів сезону 2023/24.

У Австрії є одна втрата («Аустрія»), і у них в грі 4 клуби з 5. А от Україна вже втратила дві команди («Ворсклу» і «Колос»). Трійка, що залишилася в грі, змушена працювати за п'ятьох.

Донецький «Шахтар» справляється успішно: «гірники» на виїзді обіграли «Монако» (1:0). Перемога у двоматчевому протистоянні дасть путівку до групового раунду Ліги чемпіонів і хороші бонуси у скарбничку країни, а команда, що програє, виступить в основному етапі Ліги Європи.

Київське «Динамо» як чемпіон України безпосередньо потрапило у груповий раунд Ліги чемпіонів. Луганська «Зоря» побореться в Q4 Ліги Європи проти «Рапіда» з Відня за вихід в груповий раунд ЛЄ, а якщо програє – то буде грати в групі Ліги конференцій.

В активі України – 4 бонусних очки «Динамо» за участь в групі ЛЧ, 3 бали «Шахтаря» за три перемоги у відборі ЛЧ, 1 очко «Колоса» і 0.5 пункти «Ворскли» за кваліфікацію ЛК. Якщо 8.5 поділити на 5 клубів, то результат країни в поточному сезоні = 1.700.

Україна залишилася на 11-й позиції (29.300), програючи зовсім небагато у боротьбі за топ-10 Австрії (29.550). Як на зло, «Ред Булл Зальцбург» вирвав перемогу в данського «Брондбю» (2:1) на останніх хвилинах матчу та не дозволив Україні скоротити відставання до мінімуму.

У четвер, 19 серпня, слово за «Зорею», а у головних суперників в цей день матчі проведуть аж три команди: «Штурм» та «Рапід» у Лізі Європи, а також ЛАСК у Лізі конференцій.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2022

(впливає на розподіл путівок в сезоні 2023/24)

 
Оцініть матеріал
(319)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 52
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Artyom_I
Если бы не всякие Ворсклы и Колосы... Недо-команды. Могли бы под Еврокубки хотя бы немного как-то усилиться
Вячеслав Самойлов
Смотреть надо больше на своих. Главное, чтоб Заря с Шахтой взяли в квалах максимум. И в группах - чтобы все (в т.ч. и Динамо) - тоже брали все, что только можно. Глядишь, и не поможет Австрии лишняя команда удержаться выше нас...
dadaali177188
когда это шотландцы успели на 8 место вырваться, ну а мокши по окончанию сезона прощаются со своим заоблачным рейтингом и сваливаются на дно
saha-yakut
Надо в очном противостояние выбивать Рапид, и надеяться что Зальцбург пролетит мимо ЛЧ и не получит бонусных баллов.
Sunrise
По деньгам разница между ЛЕ и ЛК не такая и большая. Но стоит помнить о плюсе ЛЕ: 3 место в группе - это весна в ЛК. А 3 место Заря брала не раз.
Поэтому гадать тут не стоит, лучше бы пройти Рапид. А там посмотрим.
Walle
Да какая Австрия? Тут Россию реальнее сейчас обогнать, чем Австрию — если Шахтёр победит Монако в ответке, мы на расстояние вытянутой руки к ним подберёмся. Ну а если Заря в четверг возьмёт своё, будет вообще супер.
Winner
Так, рейтинг цікавий. І справді, як дехто тут пише, треба дивитися не тільки на Австрію, а і на Бельгію. Адже вони поки досить потужно тримають позицію + малий коефіцієнт відпаде наступного сезону. А от справжня боротьба йде зараз у нас з Сербією, Росією, Австрією та Шотландією. Цікаво, що Росія все нижче опускається..А ще кажуть вони, що там на дві голови сильніший чемпіонат))
Vbolivalnyk-Peter
Час вже Зорі нарешті заробляти нормальні бали в ТКУ. Вже не новачки, а досвідчені бійці з хорошим тренером. На 2-х клубах (Динамо та Шахтар) вічно виїжджати не вийде. Нам би ще хоч 2 роки протриматися, а там дасть Бог і Металіст підтягнеться і Дніпро, можливо.
Bogdan Moiseenko
Надо не Австрии боятся, - а Бельгии. На следующий год у нас уйдет 8, а у Бельгии 2.6. Сейчас разница всего-то 3.6, к тому же Бельгия сохранила 5 команд. Вот и считайте.
Михаил Степанов
кроме австрияком надо усилено "болеть" за московитов...им точно не место в десятке
Павел СН
в австр!як!в завтра 3 клуби грають,так що вони в!зьмуть по-б!льше нашого,в!рог!дно. Зор! треба обовязково перемагати Рап!д,тобто прямих конкурент!в
Grigorio666
А ТЕПЕР ГЛЯНУТИ З ІНШОГО БОКУ: з Рапідом два рази зіграють в нічєйку, вилетять у Лігу Конференцій, а ТАМ КОМАНДИ для ЗОРІ БУДУТЬ НАБАГАТО ПРОСТІШІ, де можливо буде НАБРАТИ МАКСИМУМ ОЧОК і вийти в 1/16 ЛІГИ КОНФЕРЕНЦІЙ, бо в ЛІЗІ ЄВРОПИ для ЗОРІ знову буде ТУГОВАТО ГРАТИ і набирати бали для країни, ТАМ знову у якусь ГРУПУ СМЕРТІ ПОПАДЕ, з нашим щастям!!!!!!!!!!!!!!!! ТУТ ВАРТО ДОБРЕ ЗАДУМАТИСЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДЕ КРАЩЕ БУДЕ і ДЕ ПО МАКСИМУМУ МОЖНА БУДЕ НАБРАТИ БАЛІВ ДЛЯ РЕЙТИНГУ!!!!!!!!!!!!!!?????????!!!!!!!!!!!!?????!!!!!!!??????????
euro2012_za_2012euro
А Зальцбург тянут за уши!
В начале атаки, в которой они забивали ответный гол (перед первым ударом) БЫЛ оффсайд у двух их игроков!
Евгений Бойкинюк
я удивлен как наш чемпионат за последние лет 12 ни разу не опускался ниже 12 места по факту мы должны быть где-то на 14-16 месте если не ниже
Oliynuk_sport
Українські команди слабо розпочинають єврокубки, часто вилітають в перших раундах. Очки набирають Динамо, Шахтар ну і Зоря, раніше Дніпро і Металіст добре грали і здобували перемоги.
vladimirpa12
Ну вот и флаг нам в руки, выигрывает два раза и обгоняем. Надеемся на гений Скрипника, только если проиграют, то уже неудобно как то и не хочется очередные отмазки слушать
Sergey Kovalyov
По сути, мы достаточно легко обойдём Австрию и Россию прежде всего за счёт того, что у нас коэффициент сезона 17/18 заметно ниже.
Тут скорее Сербия и Бельгия гонятся за нами)
name_footbol
Да какая разница какой сейчас рейтинг, куда проще его посчитать уже к концу декабря.
victorpolo
думаю, завтра отрыв от Австрии только увеличится...