Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 18 серпня 2021, 11:21
1520
5

Житлобуд-1 - НСА Софія. Прогноз і анонс на матч жіночої Ліги чемпіонів

Чемпіонки України та Болгарії поборються за вихід до фіналу першого раунду кваліфікації турніру

| Оновлено 18 серпня 2021, 11:21
1520
5
Житлобуд-1 - НСА Софія. Прогноз і анонс на матч жіночої Ліги чемпіонів
ФК Житлобуд-1

У середу, 18 серпня, у Словенії пройдуть два півфінальні матчі групи 10 першого раунду кваліфікації жіночої Ліги чемпіонів. В одному з них зіграють багаторазові чемпіонки України футболістки харківського клубу «Житлобуд-1» та болгарська команда НСА «Софія», яка також є переможцем своєї національної першості. В другій парі цієї групи зіграють «Помурьє» (Словенія) і «РФШ» (Латвія).

Житлобуд-1

Харків'янки вже в десятий раз візьмуть участь у найпрестижнішому європейському жіночому клубному турнірі. Чотири рази вони виступали в груповому етапі і одного разу пробилися до 1/16 фіналу, що на даний момент є для них найвищим досягненням. Останній раз «Житлобуд-1» грав у Лізі чемпіонів на груповому етапі в сезоні 2019-2020 років у себе в Харкові. Тоді господарки поля посіли друге місце, поступившись у вирішальному матчі «Мінську» 0:2 і не змогли вийти до плей-оф.

В новому чемпіонаті України, який стартував наприкінці липня, підопічні Валентини Котик провели три матчі. Два з них виграли у уманських «Пантер» 15:0 і у «Восходу» з Херсонської області 6:0. А в матчі зі своїм головним конкурентом в боротьбі за золоті нагороди іншим харківським клубом «Житлобуд-2», залишившись у меншості вже на 5-й хвилині, програли з рахунком 1:2.

НСА Софія

Футболістки НСА «Софія» в попередньому сезоні стали 16-ти разовими чемпіонами Болгарії. У 26 матчах вони здобули 26 перемог і впевнено посіли перше місце. Але якщо у себе вдома їм рівних практично немає, то на європейській арені команда з Софії порадувати своїх вболівальників поки не може.

Ще жодного разу чемпіон Болгарії не виступав на стадії плей-оф, та й в груповий етап гравці НСА «Софія» пробивалися нечасто. Ось і в минулому сезоні в другому відбірковому раунді болгарська команда програла «Спартаку» із Сербії 0:7 і надалі залишилася за бортом турніру.

Формула проведення жіночої Ліги чемпіонів

У нинішньому сезоні формула проведення жіночої Ліги чемпіонів виглядає так. В першому раунді кваліфікації всі клуби розділені на дві частини. Одна з них називається «Шлях чемпіонів». Тут зібрані 43 команди (в тому числі і «Житлобуд-1), які є чемпіонами своїх країн з рейтингом від 8 місця й нижче. Вони створили 11 груп - десять по 4 команд і ще в одній групі 3 команди. Спершу в цих групах проводяться півфінали, а потім ті, що перемогли, у фіналі розігрують єдину путівку до другого етапу.

На другому етапі до 11 переможців груп приєднаються ще три команди з прямими путівками і далі за системою плей-оф будуть визначені 7 учасників групового турніру.

Інша частина команд першого відбіркового етапу отримала назву «Шлях представників ліг». Тут виступлять 16 команд, які посіли другі і треті місця в національних чемпіонатах з найвищими рейтингами. Вони розділені на 4 групи по 4 команди. За аналогічною схемою відбудуться півфінали і фінали, а переможці груп виходять до другого раунду. Там на них вже чекають володарі шести прямих путівок. І за результатами плей-оф будуть названі 5 учасників групового етапу.

Вже в основному раунді до 12 переможців другого етапу приєднаються 12 кращих жіночих клубів Європи, які є чемпіонами та срібними призерами по рейтингу з 1 по 6 місця з прямими путівками. Вони створять 6 груп по 4 команди.

Потім пройдуть матчі 1/4 фіналу, півфінали і фінал, в якому визначитися переможець Ліги чемпіонів сезону 2021-2022 років.

Статистика зустрічей

У жіночій Лізі чемпіонів представники України і Болгарії ще не зустрічалися.

18 серпня, середа

«Житлобуд-1» – НСА «Софія»
Словенія. ШРЦ «Баковци». 12.00 
ЖИТЛОБУД-1 - НСА СОФІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Луїз Томпсон (Північна Ірландія)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Після фінального свистку в матчі Динамо – Шахтар сталася бійка
Футбол | 12 травня 2024, 07:01 27
ВІДЕО. Після фінального свистку в матчі Динамо – Шахтар сталася бійка

Класика в Класичному, поєдинок завершився з рахунком 1:0 на користь «гірників»

Скільки раундів узяв Камбосос? Оприлюднені записки суддів у бою Ломаченка
Бокс | 12 травня 2024, 09:35 0
Скільки раундів узяв Камбосос? Оприлюднені записки суддів у бою Ломаченка

На записках усіх суддів величезну перевагу мав український боксер

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vlad Rasevski
Адміни в прогнозі -поміняйте дату із 17 на 18
slavko4
Якщо відкинути нав'язування феміністичних трендів, об'єктивна дійсність така, що жіночій футбол маловидовищний і мало нікому цікавий, а отже фактично збитковий.
Тому правда, як то кажуть, тримайте в курсі)
MaxUa
Женский футбол также интересен, как хоккей с бананом вместо шайбы, но молодцы, что держите в курсе.
Stan S.
Как не Агробизнес так Житлобуд... Ну и названия команд. Дурачки какие-то называли.