Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 серпня 2021, 12:06
10789
35

Чорне море сильніше за Азовське. Чорноморець обіграв Маріуполь

Колектив Юрія Мороза здобув першу перемогу в сезоні

| Оновлено 17 серпня 2021, 12:06
10789
35
Чорне море сильніше за Азовське. Чорноморець обіграв Маріуполь
ФК Чорноморець Одеса

Четвертий тур мав закінчитися сьогодні, але через перенесену гру «Динамо» та «Інгульця» матч «Маріуполя» та «Чорноморця» не закрив його. Зустрічалися клуби, які є сусідами в турнірній таблиці, причому сусідство не дуже приємне, точніше, є такими місця в турнірній таблиці – обидві команди знаходилися в зоні вильоту, і якщо в команди Маркевича було одне очко, то в одеського клубу не було навіть його.

Цікаво відзначити стартовий склад «Чорноморця». В ньому знайшлося місце Цитаїшвілі (відбувся дебют грузина), Ісаєнку та Кучеруку. Нагадаємо, що останній пропускав гру з «Металістом 1925», на воротах тоді стояв Варакута.

Стартовий склад «Маріуполя» зазнав змін практично відразу. На другій хвилині Білошевський грубо зіграв проти Очеретька і гравець господарів не зміг продовжити гру, замість нього вийшов Шостак.

Поки команди приглядалися одна до одної, «Маріуполь» відкрив рахунок. Хромей вивів Кулакова на побачення з Кучеруком, а той легко переграв голкіпера – 1:0.

Таким рахунок протримався всього кілька хвилин. Михайленко прийняв м’яч на груди перед чужим штрафним після відскоку і наважився на удар – м’яч влетів у лівий нижній кут воріт, відчайдушний стрибок Кудрика не допоміг. І зразу той же Михайленко міг робити дубль, але, замикаючи навіс головою, дзвінко перевірив на міцність ліву штангу.

Гра вдавалася гостям, а команда Остапа Маркевича знітилася. Посипалися гольові моменти – крім вже згаданого удару Михайленка, міг забивати Білошевський після навісу з кутового, але, перебуваючи в гордій самоті на дальньому куті воротарського майданчика, погано влучив по м’ячеві головою. І, звичайно, не можна не згадати постійні спроби Авагімяна йти в дриблінг, які переважно вдавалися. Один з його проходів закінчився пасом від лицьової лінії Ісаєнку, який якимось дивом не влучив у правий порожній кут воріт.

Цитаїшвілі хотів повторити вчорашній гол Сона у ворота «Ман Сіті», але вирішив бити в аналогічному моменті не в дальній кут, а в ближній, і прогадав – мимо!

І все-таки останнє слово в таймі було за «Маріуполем».  Кащук прорвався по правому фланзі, м’яко навісив на дальню штангу, де Кулаков не побачив, що за спиною стоїть партнер і вирішив бити головою – дуже неточно.

В перерві Маркевич-молодший вирішив не церемонитися і прибрав з поля одразу трьох гравців. Та, поки вони звикали до своїх позицій, «Чорноморець» відразу ж після перерви забив – Авагімян отримав м’яч на лівому фланзі, змістився направо і вирішив бити метрів з 25 в дальню «дев’ятку» - Кудрик зачепив м’яч, але зробив траєкторію польоту тільки більш видовищною.

Через десять хвилин, які пройшли більш-менш спокійно, гра знову вибухнула. Після непоганої комбінації Кузик бив по воротах зліва, Мампассі постелився в підкаті і заблокував м’яч, щоправда, тільки з допомогою відставленої руки. Це було в штрафному майданчику, Ілля Путря свою колишню команду не пошкодував – сильний удар в лівий кут на середній висоті виявився ідеально точним. 1:3! Юрій Мороз на виконання удару не дивився.

Кащук відразу міг скорочувати розрив, але, пробиваючи метрів з десяти після пасу Петермана, запустив м’яч набагато вище воріт.

Гра одеситам вдавалася, приємно було дивитися. Можливо, через те, що грали проти такої ж юної команди. Відчувалося юнацьке бажання грати, а не боротися, як ми вже звикли бачити в переважній більшості поєдинків нашого чемпіонату. Молодість хотіла забивати ефектно, як, наприклад, на 72 хвилині. Після прострілу справа Путрі Ісаєнко міг бити, але пропустив на Ваната. Той міг теж бити, але пропустив на Авагімяна. І той міг бити, але банально не чекав такого розвитку подій. Юрій Мороз бурхливо відреагував. Взагалі, були чутні постійні нецензурні вказівки тренера. Не хочеться вірити, що по-іншому в нас не можна, тому що виглядало, м’яко кажучи, дико.

Можливо, такі нерви були недаремні, тому що «Маріуполь» зумів відігратися за допомогою пенальті. Дубко до двох автоголів в двох попередніх іграв додав ще й зароблений в свої ворота одинадцятиметровий удар. Маркевич спокійно, на відміну від опонента, дивився за ударом. Мишньов, як і Путря, пробив ідеально – під праву стійку, поклавши Кучерука в протилежний кут.

Кволі спроби команди з берегів Азовського моря щось зробити розбилися. Команда з Чорного моря не гребувала тягнути час під час виконання кутових ударів. Здавалося, що Вачіберадзе, який займався утримуванням м’яча біля кутового прапорця, зараз будуть бити. Кулаков вже почав, але арбітр вчасно втрутився.

На останній кутовий прибіг навіть Кудрик, проте бив не він – В’юнник головою відправив м’яч над перекладиною. Прозвучав фінальний свисток, який відправив «Чорноморець» вгору по турнірних сходах. «Маріуполь» залишився у підвалі таблиці.

В наступному турі в Одесу приїде «Шахтар», а «Маріуполь» змагатиметься ще з одним єврокубковим бійцем – луганською «Зорею». 

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Маріуполь» – «Чорноморець» - 2:3

Кулаков, 13, Мишньов, 82 (пен.) – Михайленко, 17, Авагімян, 46, Путря, 55 (пен).

  Путря, 37, Мампассі, 54, В'юнник, 77, Кулаков, 90+3 – Путря, 37, Цитаїшвілі, 62, Дубко, 80, Ванат, 90+4

«Маріуполь»: Кудрик – Стасюк (В'юнник, 63), Мампассі, Чоботенко, Кащук – Клименко (Микицей, 46) – Микитишин (Топалов, 46), Хромей (Петерман, 46), Мишньов, Очеретько (Шостак, 7) – Кулаков.

«Чорноморець»: Кучерук – Кузик, Дубко, Кадірі, Путря – Михайленко (Кравченко, 73), Білошевьский (Вачіберадзе, 46) – Авагімян (Брагару, 73), Бугай (Ванат, 66), Цитаїшвілі – Ісаєнко (Тлумак, 87).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

Стадіон: ім. В. Бойко (Маріуполь).

Удари (у площину): 12 (3) – 13 (5)
Кутові: 2 – 7
Оффсайди: 3 – 2.

МАРІУПОЛЬ-ЧОРНОМОРЕЦЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

82’
ГОЛ ! З пенальті забив Дмитро Мишньов (Маріуполь).
55’
ГОЛ ! З пенальті забив Ілля Путря (Чорноморець).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Авагімян (Чорноморець).
17’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Михайленко (Чорноморець).
13’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Кулаков (Маріуполь).
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

100-мільйонний пшик? Як Джейдон Санчо може почати все з нуля у Манчестері
Футбол | 25 квітня 2024, 11:00 0
100-мільйонний пшик? Як Джейдон Санчо може почати все з нуля у Манчестері

Щоправда, на шляху до цього ще існує одна «невеличка перешкода»…

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sahka1981
Интересный матч, был уверен в победе куда более опытных азовцев, ан нет после 0-1 ЧО включил такие обороты, что просто смял Марик. Авадемян красавец конечно, у Марика Кащук выделялся, правда голевой момент запорол. Один осадок это левый пенальти в ворота ЧО который поставил Бойко, видать для большей интриги.
__Funny_Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Серж N
Ахааа. Даже юниоры Динамо тр...ют лучших украинцев кротов
igorek
Черноморец с победой молодцы хоть я и болею за динамо но черноморец поздровляю удачи.👍
Alexey Antonenko
Динамовский фарм сильнее Шахтёровского
fedd1979
Чесно кажучи, кожного туру чекаєш від тих молодих форвардів, молодих талантів, коли ж вони почнуть забивати... А віз і досі там. Ісаєнко, Ванат... Такі ж перспективні, йопта. Так само ті шахтаровські Мудрики і Сікани. Вам дають час. Де голи? Вигризайте! У вашому віці різні Холанди і Шевченки... А ви перетворюєтесь на Супряг
Vbolivalnyk-Peter
Цікаво а Серун, тобто Срна, буде коментувати 11-метровий який поставили їх фарму у сьогоднішній грі. Він же ж за те, щоб усе було чесно ...
Vbolivalnyk-Peter
І тут молодняк Динамо виявився сильнішим, цього разу за фарм Шахтаря....
Bolshoi
Одесса, с первыми набранными очками. Команде надо немного сыграться, и будет давать результат.
DK1970
Дубль ДК всунул дублю шахты. Всё по делу...
Александр Гриненко
А Карибское море сильнее средиземного.😄
Віталій Ткачук
Ахметов - павелко - Мирон Маркевич - Остап. Женіть в шию цього Остапа, бо такої ситуації, як з Минаєм, може й не виникнути. Будка, з Остапом, мала ще в минулому сезоні вилітати.
Сергій Кулиняк
заголовок статьи бомба
прикольно придумали
Алексей Степанов
Бугай, Путря, Авагимян были не нужны Мариуполю (мариупольские), за то арендованные в Шахтере играют и получают игровую практику! Плюс Маркевич распиареный, за то покладистый! Вот поэтому и не ходят на футбол в Мариуполе!
Костя Шевченко
Заголовок в стилі провінційної газети.
newkyiv
Морозу надо Фитосед регулярно принимать. А лучше Элениум, если достанет.) Понятно его трепыхание. Ведь CHO, играл, как и в Харькове. То есть, нормально. Но там их передавили быстро и навсегда. MAR же на это оказался не способен. И не удивительно. Мороз со своим инкубатором приехал, а Остапу подсунули выводок незнакомых гадких утят.) Но хотелось бы побольше таких результативных игр. Я заказывал типа Ньюкасл-Вест Хэм. Почти так и вышло.
Владимир Копяк
Вот в игре с шахтерами и станет ясно, сможет ли фарм-клуб Динамо, выполнить главную задачу,ради которой и была задумана эта мулька - отбор очков у шахтеров. Репетиция прошла успешно... А вдруг и с основной командой получится?
Alex Wel
Прям уверенно ,,, 2-3 ,,, ШК-2 проиграл ДК-2... УРЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ...
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Chicot
Ясно, что роготренер цензурно не умеет..до встречи в Одессе, дынапивци)