Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 17 серпня 2021, 20:32
4516
0

Боруссія Дортмунд - Баварія. Прогноз, анонс на матч за Суперкубок Німеччини

Перший трофей німецького сезону буде розіграний в Дортмунді

| Оновлено 17 серпня 2021, 20:32
4516
0
Боруссія Дортмунд - Баварія. Прогноз, анонс на матч за Суперкубок Німеччини
Getty Images/Global Images Ukraine

Матч за Суперкубок Німеччини цього року не відкриває програму німецького футбольного сезону, а відбудеться вже після матчів першого туру Бундесліги. У Дортмунді битимуться дві найтитулованіші і найпопулярніші команди країни, чиї протистояння називаються «дер класікер» - «Боруссія» Дортмунд прийме «Баварію».

«Боруссія» Дортмунд

Минулий сезон для «Боруссії» Дортмунд вийшов непростим, і в грудні команді навіть довелося пережити зміну головного тренера: замість Люсьєна Фавра до кінця сезону «Боруссію» очолив тимчасовий наставник Едін Терзіч. Він зумів завершити сезон третім у Бундеслізі та виграти Кубок Німеччини, але стати повноцінним головним тренером він так і не зміг - прихід Марко Розе влітку був узгоджений заздалегідь.

Кардинальної перебудови складу влітку у «Боруссії» не відбулося, але без продажу одного з лідерів за традицією не обійшлося: Джейдон Санчо за 85 мільйонів євро відправився в «Манчестер Юнайтед». А ось Ерлінга Голанда, за яким полювало пів Європи, схоже, утримати вдасться.

Найгучніша придбання - форвард ПСВ Доніелл Мален, за якого віддали 30 мільйонів євро. А придбаний за 15 мільйонів євро у «Штутгарта» голкіпер Грегор Кобель покликаний скласти конкуренцію в воротах Роману Бюркі. І поки що новачок її виграє.

Стартувала «Боруссія» в новому сезоні вдало. Захист титулу в Кубку Німеччини почалася з впевненої перемоги 3:0 над скромним «Вісбаденом», а в першому турі Бундесліги був розгромлений франкфуртський «Айнтрахт» - 5:2.

«Баварія»

«Баварія» влітку також пережила зміну головного тренера. Ханс-Дітер Флік не знайшов спільної мови з керівництвом клубу з питань трансферної політики та пішов до збірної Німеччини. Замінив його, напевно, найперспективніший тренер Німеччини - Юліан Нагельсманн, який в свої 34 роки має за спиною вже 5 років досвіду роботи в Бундеслізі.

«Баварія» взяла курс на омолодження складу, і влітку команду на правах вільних агентів покинули ветерани Жером Боатенг і Хаві Мартінес. Втрата Давіда Алаби, звичайно, в плани керівництва «Баварії» не входила, але зірковий австрієць після закінчення контракту з чемпіонами Німеччини відправився в «Реал» Мадрид. На заміну йому разом з Нагельсманном з «РБ Лейпциг» прийшов перспективний французький захисник Дайо Упамекано.

На відміну від свого майбутнього суперника, «Баварія» розпочала новий сезон невдало. У першому турі Бундесліги підопічні Нагельсманна на виїзді зіграли внічию 1:1 з «Боруссією» із Менхенгладбаха, при чому цілком могли залишитися взагалі без очок. Що це - разова невдача, чи команда буксує на старті сезону? Цілком можливо, відповідь на це питання ми дізнаємося вже у вівторок.

Статистика зустрічей

Історія протистояння «Боруссії» Дортмунд і «Баварії» дуже багата. Саме в матчах за Суперкубок Німеччини вони зустрічалися 7 разів. 4 рази перемагала «Баварія», тричі - «Боруссія». При цьому різниця м'ячів саме на користь «чорно-жовтих» - 14-11.

Прогноз на протистояння

Букмекери вважають фаворитом матчу «Баварію». Ми ж вважаємо, що «Боруссії» під силу як мінімум не програти в основний час. Наша ставка - нічия, коефіцієнт 4,24.

17 серпня, вівторок

«Боруссія» Дортмунд – «Баварія»
Дортмунд. Стадіон «Сігнал Ідуна Парк». 21:30
Пряма ТБ-трансляція – Setanta Sports
Прогноз Sport.ua – 2:2
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.