Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 серпня 2021, 03:42
1648
0

КРИВЦОВ: «Це був день шульги. Кажу Тарасу: ти шульга – повинен забити»

Захисник «Шахтаря» розповів про перемогу над «Металістом 1925»

| Оновлено 14 серпня 2021, 03:42
1648
0
КРИВЦОВ: «Це був день шульги. Кажу Тарасу: ти шульга – повинен забити»
ФК Шахтар. Сергій Кривцов

Захисник «Шахтаря» Сергій Кривцов у ефірі телеканалів «Футбол 1/2/3» розповів про перемогу над «Металістом 1925» (2:0), адаптації до нової схеми та імпровізації в гольовий атаці:

– Вітаємо з перемогою! Прокоментуй цей непростий поєдинок.

– Дякую за привітання. Так, зустріч вийшла непростою, суперник зіграв в хороший футбол. До цього я дивився два їхні матчі – хороша команда з кваліфікованими футболістами. Думаю, «Металіст 1925» буде вгорі турнірної таблиці, тому що хлопці не бояться грати в футбол і виходять з оборони за рахунок короткого пасу. З такими командами приємно грати!

– У першому таймі «Шахтар» лише одного разу пробив по воротах суперника. У зв'язку з цим було якийсь тиск і що тренерський штаб змінив в перерві?

– Було мало руху попереду, намагалися розкрити цю оборону за рахунок дій на фланзі, але ніякого результату в першому таймі це не дало. Потім почали більше бігти за спину і відкривати зони для наших нападників і атакуючих півзахисників, що і вилилося у рахунок 2:0.

– Після повернення зі збірної ти провів перший матч за «Шахтар». Наскільки змінилися функції центрального захисника при Роберто Де Дзербі?

– Важко через те, що я довгий час не відчував ігрового ритму, плюс нова тактика і зовсім інша гра центральних захисників. Зізнаюся, трохи важко в плані роботи з м'ячем, але матчі для того і існують. Буду в подальшому відточувати ці навички в тренувальному процесі. Радий знову повернутися на поле.

– Тарас Степаненко сказав, що 80% від забитого м'яча належить тобі, адже при стандарті ви помінялися ролями. Як розподілиш внесок в цей гол?

– По-кумівські – 50 на 50. Я йому сказав, що він заб'є, тому що вичитав, що сьогодні день шульги. Кажу: ти шульга – повинен забити. Якраз перед цим кутовим Тарас повинен був бігти на ближню штангу, а мені треба було замикати. Вирішили помінятися – добре, що спрацювало. Вітаю його!

– Ваш наступний суперник – «Монако», який в минулому сезоні краще за інших в Європі грав при стандартах. Що змінилося в цьому компоненті з приходом Роберто Де Дзербі?

– Змінилося розташування гравців при стандартах в обороні. В атаці також є свої напрацювання. Не можу розповісти нічого конкретного, але сталося багато змін.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: «Заяви Орбана? Давайте ми тоді Будапешт анексуємо»
Футбол | 28 червня 2024, 12:11 0
Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: «Заяви Орбана? Давайте ми тоді Будапешт анексуємо»

Відомий український ексфутболіст відреагував на територіальні претензії Угорщини щодо Закарпаття

Легендарний футболіст збірної Англії відреагував на виліт України з Євро
Футбол | 27 червня 2024, 19:45 0
Легендарний футболіст збірної Англії відреагував на виліт України з Євро

Гарі Лінекер поспівчував українській збірній

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.