Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 15 серпня 2021, 00:49
16480
19

Чому перехід Мессі в ПСЖ - це добре

Єдиний зараз клуб, де Лео може реалізувати всі свої амбіції

| Оновлено 15 серпня 2021, 00:49
16480
19
Чому перехід Мессі в ПСЖ - це добре
Getty Images/Global Images Ukraine

Ще пару тижнів тому уявити Ліонеля Мессі в будь-якій іншій клубній футболці, окрім синьо-гранатових кольорів, було майже неможливо. Але ніколи не кажи ніколи - найкращий футболіст і один з найкращих клубів світу так і не знайшли можливостей продовжити співпрацю. І Мессі змінив місце роботи. Відтепер зірковий аргентинець виступатиме за «ПСЖ». Напевно, істинним уболівальникам «Барси» буде неймовірно складно бачити свого колишнього кумира в чужій команді. І ці вболівальники навряд чи пробачать Лео його відхід. Однак, якщо міркувати не емоціями, а фактами і реальністю, «Сен-Жермен» - унікальне місце для екс-лідера «Барселони», який на фініші кар'єри хоче домогтися вагомих трофеїв. У своїй вже колишній команді взяти нову висоту навряд чи б вдалося.

Читайте також: Чому трансфер Мессі в ПСЖ – гігантська катастрофа сучасного футболу

Ідеальне місце

Почнемо з простого. «Барселона» для Мессі - рідний дім, і він туди обов'язково повернеться. Але вже в іншій якості. Залишитися зараз в «Барсі» він апріорі не міг - через жорсткі фінансові правила Ла Ліги. Але грати на найвищому рівні він хоче і може. Стало бути, зав'язувати з футболом поки передчасно. Чи міг він продовжити виступи в чемпіонаті Іспанії? Наприклад, в «Атлетіко», де грає його близький друг Суарес, а тренує просто друг Симеоне? Навряд чи. У «матрацників» не ті амбіції, не та модель гри, не ті зарплати. Та й з поваги до «блауграни» Лео просто не міг залишитися в одному чемпіонаті зі своєю рідною, але вже колишньою командою. «Реал Мадрид» відпадає через ту ж, останню причину.

У Німеччині теоретично зарплату Мессі могла потягнути лише «Баварія». Але у «Баварії» інші пріоритети, інша філософія: туди Мессі навряд чи вписується. Та й Мессі «Баварія» не потрібна, узагалі-то.

У серії А Ліонель був би цікавий багатьом клубам. Але, напевно, не зараз. «Інтер» щосили розвантажує платіжну відомість, «Мілан» зараз дуже «сирий», орієнтований на молодь, та й Златан там є. «Наполі» - було б дуже цікаво піти шляхом Марадони. Але нинішній клуб з Неаполя - не рівня Мессі. Залишається «Юве». Круто, дуже круто було б бачити в одній команді відразу двох найбільших гравців сучасності. Але лише в теорії: там ледь на апетити одного вистачає, а винести двох туринський Болівар точно не зможе.

АПЛ - варіант цікавий, але якось так вийшло, що і обидва клуби з Манчестера, і «Челсі» провернули серйозні угоди - купівля Мессі могла просто не «вписатися» в режим фінансового фейр-плей. Залишається «Ліверпуль», але у мерсисайдців зараз бюджет скромніший. Та й, будемо відверті, Мессі вже навряд чи зміг би запалити в чемпіонаті Англії по-справжньому, на розрив. Туди треба було йти раніше, в соку.

Ось і виходить, що фактично єдиним, оптимальним місцем, де на Мессі не тільки чекають, але і зможуть задовольнити його амбіції, був і є «ПСЖ». Коло замкнулося.

Амбіції

Паризький клуб давно хотів Мессі. І давно «підлещував» аргентинця. Пам'ятається, кілька років тому, ще до пандемії, боси «ПСЖ» були готові «вбухати» в зіркового аргентинця півмільярда євро. Тоді не зрослося. Однак шейхи не залишили цю ідею. І останнім часом вона перестала здаватися нездійсненною, божевільною. І за фактом він їм дістався безкоштовно.

Getty Images/Global Images Ukraine

У ці останні роки «Барса» і «ПСЖ» немов помінялися ролями. Каталонський гранд мав в своєму активі найкращого гравця сучасності, але на цьому активи «блаугранас» закінчувалися. Ні в фінансовому, ні в кадровому відношенні нинішня «Барселона» не може змагатися з нинішнім «ПСЖ». Власне, Лео і раніше погрожував покинути столицю Каталонії, оскільки рівень його особистих амбіцій був явно вище можливостей і команди, і клубу. Після пам'ятного півфіналу ЛЧ, програного «Ліверпулю», «Барселона» на євроарені (та й в чемпіонаті Іспанії теж) невблаганно регресувала. А ось «ПСЖ» на цій самій євроарені зробив значний крок вперед. У минулому сезоні - півфінал чемпіонської Ліги, в позаминулому - і зовсім фінал. Боси французького гранда сплять і бачать себе переможцями ЛЧ, і під цю мрію проводять відповідну трансферну політику. Хакимі, Вейналдум, Доннарумма, Рамос, Данилу - ось гравці, які прийшли на «Парк де Пренс» цього літа. Не хочу нікого образити, але посилення парижан набагато якісніше, ніж посилення «Барси». До того ж, показово, що практично всі літні новачки «Сен-Жермен», крім Хакимі, прийшли в клуб в статусі вільних агентів. Вейналдума і Доннарумму дуже хотіла підписати і «Барселона». Але вони вибрали Париж. Не тільки через кращі фінансові умови. Але і через суто спортивні амбіції, тому що спортивний проект «ПСЖ» зараз просто краще, ніж проект «Барселона». А тепер у Парижа є і Мессі. Коло теж замкнулося.

Атмосфера

Багатьох, якщо не всіх своїх нових одноклубників, Мессі знає особисто, що значно спростить його акліматизацію на новому місці. Неймар - взагалі людина з найближчого оточення. Саме Нея не вистачало Лео в Барселоні. І навпаки: найбільше в Парижі бразильцеві не вистачало свого старшого аргентинського товариша. Тепер вони разом. І цей дует як мінімум в перший спільний сезон після «возз'єднання» напевно вистрілить. Ді Марія - давній партнер по збірній Аргентини. З колишніми суперниками по «Реалу» - Навасом і Рамосом - немає мовного бар'єру. Та й приятельські стосунки давно склалися. Як і з Паредесом, Маркіньосом і Верратті, який свого часу дуже рвався в «Барсу» саме до Мессі.


Instagram

Одним словом, атмосфера в роздягальні «ПСЖ» не порушується з приходом Мессі (як порушилася в «Юве» з приходом Крі Ро), тому що там багато його друзів. Його там просто чекають. Навіть Мбаппе, якого тепер точно не відпустять в «Реал». А навіщо, якщо можна побудувати свій варіант галактичного клубу саме в столиці Франції.

Ну і завершує «картину олією» персона головного тренера. Мало того, що Почеттіно - аргентинець, так він ще, як і Мессі, починав в тому ж «Ньюеллс Олд Бойз». У них давно тісні відносини, що виходять за рамки суто професійних. Найкращий на даний момент аргентинський тренер і найкращий на даний момент аргентинський футболіст - це забійний симбіоз.

Завдання

Саме в «ПСЖ» Лео нарешті зможе реалізувати свою давню мрію - виграти ще одну Лігу чемпіонів. У зв'язку з цим мрії власників паризького клубу та їхнього статусного новачка збігаються до міліметра. Склад у парижан на новий сезон вимальовується космічний, і в ньому обов'язково буде гарантоване місце для Лео. Вочевидь, так було б і в «Барселоні», але «Барселона», на жаль, не може дати таких же за рівнем одноклубників для Мессі. До того ж, в Ла Лізі довелося б вбиватися майже в кожному матчі, розпорошуючи сили і мотивацію. У Лізі 1 такого не може бути за визначенням: з нинішнім складом парижани зобов'язані вигравати всі внутрішні регалії однією лівою, акцентуючи увагу саме на перемозі в головному клубному турнірі світового футболу.

Загалом, нагорода знайшла героя, а герой - нагороду. Якщо і є на футбольній карті місце, де Ліонель Мессі здатний знайти нове щастя, так це «Парі Сен-Жермен». Побажаємо йому удачі на новому місці. В принципі, він на неї заслужив. Як і на новий, а може і зовсім останній, шанс.

Оцініть матеріал
(104)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Астон Вілла – Олімпіакос. Прогноз на матч 1/2 фіналу Ліги конференцій
Футбол | 02 травня 2024, 21:13 0
Астон Вілла – Олімпіакос. Прогноз на матч 1/2 фіналу Ліги конференцій

Поєдинок відбудеться 2 травня о 22:00 за Києвом

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
D.Lanskoy
Игра в плохого и хорошего полицейского спорт.уа удалась. За день до этого болельщики обложили пиструнами обширный пост о том, как плох для футбола переход Месси в ПСЖ - и через день им на контрасте влили елей про то, как это хорошо. Все прочитали, сто пиццот комментов - и все довольны
Alexey Antonenko
Ну нельзя ведь сделать одну статью "Все плюсы и минусы перехода Месси в ПСЖ". Надо две
euro2012_za_2012euro
Челси самый эффективный нефтедолларовый клуб в Европе.!!!
С 2003 года Челси выиграл
2 ЛЧ + 2 ЛЕ+1 СКЕ . Всего 5 .
/
Плюс раньше 2КК и ещё 1СКЕ.
Получается всех кубков по 2. Всего 8.
Что намного лучше чем при шейхах у ПСЖ 0 (ранее 1КК) и Мансити 0 (1КК ранее).
Мало того 1 КУЕФА Шахтёра - результат намного круче чем у этих денежных мешков.!!!
ddz112
небось Роналду хотел быть в июле ужэ на Его месте, но связан по рукам и ногам контрактом
Сергей Чёрный
Как говорится деньги не пахнут , или каждого можно купить вопрос лишь в цене .
finka13
" В Лиге 1 такого не может быть по определению: с нынешним составом парижане обязаны выигрывать все внутренние регалии одной левой, акцентируя внимание именно на победу в главном клубном турнире мирового футбола"
А кто выиграл прошлый сезон во Франции? Ой не ПСЖ? Так почему в этом должно быть иначе?
Dinamo-fan
Переход Месси в ПСЖ - это хорошо только для ПСЖ и может Французской Лиги, к которым немного поднимется интерес. Для Месси - это регресс. Даже если он выиграет с ПСЖ лигу чемпионов, все будут говорить не о том Месси выиграл ЛЧ, а о том что деньги выиграли ЛЧ. Для большого футбола - это гигантский шаг назад, так как ПСЖ плевать хотел на финансовый фетр-плей и они показали, что могут вытирать ноги об УЕФА.
Если же Месси не выиграет ЛЧ (а команд, которые играют в более зрелый футбол в Европе как минимум 4-5), то над Месси начнут и вовсе посмеиваться и он может быстро регрессировать в болоте французской Лиги 1.
Когда Роналду переходил из Реала, выигравшего три ЛЧ подряд в Ювентус все это видели как новый вызов. У него не получилось, но уважения к нему только прибавилось. Когда Месси уходит из Барсы в золотую клетку ПСЖ, то что это говорит о его спортивной карьере? Вряд ли что-то хорошее.
Рома Кол
Раньше нужно было переходить на года два , а сейчас говорить про какие то амбиции это уже наивно
Alex86 1
Шо ему в этом болоте делать опосля Испании? Шел бы уже лучше в МанСити и то интереснее бы заканчивал
euro2012_za_2012euro
Месси , Неймар и Мбаппе - это лебедь, рак и щука.
Когда в товарищах согласья нет,
На лад их дело не пойдет,
И выйдет из него не дело, только мука.
Однажды Лебедь, Рак, да Щука
Везти с поклажей воз взялись,
И вместе трое все в него впряглись;
Из кожи лезут вон, а возу все нет ходу!
Поклажа бы для них казалась и легка:
Да Лебедь рвётся в облака,
Рак пятится назад, а Щука тянет в воду.
Кто виноват из них, кто прав, — судить не нам;
Да только воз и ныне там.