Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 серпня 2021, 00:38
20496
29

5 висновків після гри Шахтар - Генк

«Гірники» без валідолу грати поки не можуть

| Оновлено 12 серпня 2021, 00:38
20496
29
5 висновків після гри Шахтар - Генк
ФК Шахтар

І в другому поєдинку проти віце-чемпіонів Бельгії «Шахтар» виявився сильнішим. «Гірники», як і тиждень тому, знову обіграли «Генк» з рахунком 2:1. Перемога здається впевненою і закономірною, але питання до підопічних Де Дзербі, та й до самого італійського тренера, залишаються...

1. «Шахтар» просто виявився вище класом

Подібні слова ми хором говорили відразу ж після жеребкування. Говорили і після першої зустрічі суперників. Скажемо і після завершення протистояння. Власне, в цьому твердженні немає ніякої таємниці або гострих кутів. Так дуже часто буває, коли одна команда значно перевершує іншу. «Клас побив порядок» - це приблизно наш випадок. Вже після гри в Генку головний тренер віце-чемпіонів Бельгії ван ден Бром відзначав силу опонента, хоча і сказав, що тоді не «Шахтар» виграв, а «Генк» поступився. Подібні сентенції говорити після другого поєдинку голландець не має права, бо в цей раз «Шахтар» переміг заслужено. Хоча, як і практично в усіх поєдинках під керівництвом Де Дзербі на чолі «Шахтаря», є всілякі «але».


ФК Шахтар

2. Де Дзербі вибрав правильну тактику і не експериментував, але…

На відміну від гри з «Олександрією», в якій тренер «гірників» експериментував зі складом, в даному випадку Де Дзербі виставив основу. У ній знайшлося місце лише двом українцям - Трубіну і Матвієнку. Схоже, на євроарені до такого стану речей потрібно звикати. Більш того, може бути ще гірше, якщо повністю відновиться Ісмаїлі: тоді Матвієнко виявиться на лавці.

«Шахтар» з перших же хвилин почав грати активно, швидко, розмашисто. І першим номером. Де Дзербі показав, що на «тонкий лід» утримування рахунку ні він, ні його команда ступати не будуть. «Шахтар» грав явно на перемогу, і «Шахтарю» потрібно віддати належне. Завдяки тиску на суперника донеччани повели в рахунку після зразково-показової атаки. Гол Траоре - це те, що вимагає від своїх підопічних новий головний тренер.

Другий тайм господарі спробували грати на контратаках, помітно зменшивши темп. Теж правильне рішення, однак грати другим номером у «Шахтаря» в цьому матчі вийшло набагато гірше, ніж першим. Завдяки активності на початку другої половини зустрічі «Генк» створив кілька моментів біля воріт Трубіна, і лише завдяки везінню «гірники» встояли. Потім Антоніо забив другий гол і зняв всі питання про переможця. Але зіграти на «нуль» знову не вдалося - в кінцівці матчу «гірники» чомусь кинули грати.

3. Нема Соломона - проблеми на лівому фланзі атаки


ФК Шахтар

«Шахтар» провів хорошу трансферну кампанію, до того ж, «оранжево-чорні» і так мали непогану глибину складу. Але варто було «вилетіти» одному з кращих на сьогодні гравців основи - Соломону - як виявилося, що рівноцінно замінити його немає ким. Де Дзербі спробував замінити ізраїльтянина на Педріньйо, але бразилець не зумів провести навіть перший тайм - був замінений через травму. Оцінити його гру досить складно, хоча не можна не відзначити «нерідну» позицію для бразильця. Його змінив Судаков, для якого позиція лівого вінгера - теж не те. Чому тренер випустив саме Георгія на ліве крило атаки, так і залишилося загадкою. Молодий півзахисник відчував себе не дуже впевнено, «напрацював» на жовту картку. Саме через наявність попередження, за словами Де Дзербі, Судаков і отримав «зворотну» заміну. Вийшов Коноплянка - і теж не переконав. Загалом, Манору - якнайшвидшого одужання, тому що без нього виходить так собі.

4. Тете - майже Мессі в дриблінгу, але дуже часто перетягує ковдру на себе


ФК Шахтар

За оцінками різних серйозних статистичних порталів, найкращим гравцем матчу став Тете. В принципі, це неофіційне звання бразилець отримав і в першій грі. Безперечно, він зіграв дуже і дуже ефектно. Дриблінг правого вінгера «гірників» - це щось. Завдяки своїм фінтам і швидкості, Тете дуже часто залишав в дурнях своїх опонентів по флангу. А то і зовсім всю оборону. Але ось «вихлопу» від цих геройств Тете поки небагато. Так, в першому таймі він відзначився результативною передачею на Траоре, але у другій частині поєдинку він явно був жадібним - перетримував м'яч, намагаючись завести його в ворота. За «красу гри» - найвищий бал, але ось за гру на команду - поки що бал середній. Якщо Де Дзербі вдасться знайти потрібний баланс, то Тете зможе стати гравцем світового рівня.

5. Тепер «Монако» - головний іспит для Де Дзербі і його команди

Так вже виходить, що зараз практично будь-який поєдинок для «Шахтаря» перетворюється в іспит. Особливо - на євроарені. Іспит під назвою «Генк» здали. Не на «відмінно», але хорошу оцінку все одно заслужили. На черзі - «Монако». Суперник складніший, більш досвідчений, більш майстерний. Ось по ньому і будуть міряти Де Дзербі і його команду в осінньому напівсезоні. Після матчу з «Генком» італієць відмовився відповідати на питання про наступного суперника в кваліфікації ЛЧ, мовляв, попереду у нас «Металіст-1925». Тренер по-своєму правий. Але це не знімає питання. Поки що «Шахтар» показує як свої сильні сторони, які ми дружно записуємо в актив нового тренера, так і слабкі, які ми так само дружно списуємо на спадщину старого наставника. Чого, все-таки, більше в сьогоднішньому «Шахтарі» - нового чи старого - і дасть відповідь двохматчеве протистояння з «Монако».

Оцініть матеріал
(130)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Букмекери назвали нового фаворита Ліги чемпіонів 2023/24 після 1/4 фіналу
Футбол | 18 квітня 2024, 08:05 0
Букмекери назвали нового фаворита Ліги чемпіонів 2023/24 після 1/4 фіналу

Після вильоту Манчестер Сіті головним претендентом на трофей очікувано є Реал

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Max123
Как можно говорить что Тете хорошо сыграл после того как он почти все контратаки со своим участием успешно запорол? Поля вообще не видит, темп не чувствует, удар какой-то вяленький...
Artem79
Марлон - это что-то,прям слышно как тяжело и медленно вращаются шестерёнки его мыслей.Так долго думает кому отдать пас,как-то не по-бразильски ваще.
Павло Бубенко
Очень слабое место "Шахты"-защита. Марлон - полный отстой! И где они его нашли? Если даже с "Генком" защита не справлялась, то что будет с командами уровня повыше? А будет просто ужас! Почему престал играть Кривцов? И рост и сила у него на уровне, в отличие от того же Витао, который очень часто просто теряет свою позицию!
euro2012_za_2012euro
Беспроигрышная Серия с бельгийцами продлилась до 26+ лет.!!
Прошли И забыли.
Зализывать раны и проходить Монако!!!
Олег Балабух
Вітаю всіх з перемогою. Шахтарю за гру великий респект, в поєдинку чітко прослідковувалося грав в пас навіть в межах штрафного майданчику... таку гру жоден клуб в Україні назараз не веде. Зазвичай грають бий далеко, тай біжи. Тому однозначно чи це заслуга тренера чи тактики на мач, але така гра не може не подобатись.
Алексей Рудь
Я честно говоря за последние пол года уже начал забывать почему считал Тете хорошим игроком, но рад что он вчера напомнил)
Игорь Петров
Надо учитывать, что итальянец строит свою команду, а времени после его прихода в Шахтер прошло очень мало, в то время, как наследство после Каштру осталось незавидное ( просто "распустил " команду и ментально и физически), плюс три новых футболиста, которым необходимо "притереться" к игровому механизму, но мне кажется, что он сделает классный коллектив, видно, что человек он не "неугомонный" , пока своего не добьётся, не успокоится.
lenares85
Ниче дзерби с них наступает сыру, лицо у него как у мафиози, заставит бразил бегать, паяльниклм. Вот только Трубин на выходе не хочет играть обидно, бо в защите гномы, вратарь вверх должен забирать
Vytas Meskauskas
Монако на ходу но Шахтер их обыграет
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
Тете может стать на европейском футбольном рынке очень привлекательным объектом.
u6464u
Сделай пять выводов после игры Шахтёр Караганда - Колос село, умник.
tima fialko
Навіть такі бельгійці могли зрівняти рахунок в останні 5 хвилин.Підозрюю,Дзербі просить гравців грати всі 90 хвилин у демократичний спосіб-поясненями,уговорами,порадами.Нев
же нікому підказати,що тільки накази,жорсткість,фінансовий кнут поважають наші совки і бразильські ледарі
Сергій Леонідович Литвиненко
После просмотра игры Монако, очевидно что с Копанкой это клубы разных уровней.
Igorok Киев
бразильские лавочники против Монако, на такое надо посмотреть, 10:0 в пользу лягушатников гарантировано
буцайт
Ждём после пенальти в ЛЕ, где пусть спокойно играют турнир с равными. А для чемпионов у нас есть Динамо Луческу.