Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 серпня 2021, 01:46
16858
15

Володимир БРИНЗАК: «Дали сестрам Семеренко останній шанс»

Президент Федерації біатлону України – про наступний сезон

| Оновлено 11 серпня 2021, 01:46
16858
15
Володимир БРИНЗАК: «Дали сестрам Семеренко останній шанс»
Фото Івана Вербицького. Володимир Бринзак і сестри Семеренко

Президент Федерації біатлону України розповів Sport.ua про особливості індивідуальної підготовки сестер Семеренко, їхні шанси потрапити в олімпійську команду, а також про найближчі плани біатлонної збірної в цілому.

— Володимире Михайловичу, під час церемонії відкриття «зірок» сестрам Семеренко ви побажали Валі і Віті гарного виступу на Олімпіаді в Пекіні. Проте поки залишається загадкою, навіть як наші чемпіонки готуються до сезону.
— Ми зрозуміли, що Валі і Віті потрібно робити індивідуальну підготовку. По-перше, вік (нині сестрам по 35 — авт.). По-друге, новий-старий тренерський штаб на чолі з Урошем Велепцем дає навантаження, розраховані на біатлоністок, які починають або перебувають у розквіті кар’єри. А сестрам ми дали змогу потренуватися під керівництвом особистого тренера Григорія Шамрая, щоб вони відчули свої сили і крізь виступ на літньому чемпіонаті України у вересні зрозуміли, чи зможуть потрапити на Олімпіаду в Пекін. Ми мали це зробити з поваги до їх кар’єри. Дали дівчатам останній шанс, щоб вони спробували. Вийде — прекрасно.

— У групу з сестрами Семеренко входять ще якісь збірниці?
— Юля Журавок, яка відновлює форму після народження дитини. Вона теж виступить на літньому чемпіонату України. Вони вже були на зборах за кордоном, потім тренувалися в Заросляку. З 10 серпня у них розпочинається збір у Сумах, потім — переїзд на висоту в болгарський Бельмекен.

— За якими критеріями мають відібратися сестри, щоб для початку потрапити в обойму команди на Кубку світу?
— За спортивним принципом. Спершу подивимося, як вони виглядатимуть на літньому чемпіонаті України, який сподіваємося провести в Буковелі. Там зараз повним ходом триває будівництво траси. Сподіваюся, роботи будуть завершені у визначені терміни. На «вкатку» Валя і Віта вирушать разом з рештою команди. Там будуть доводити свою конкурентоздатність разом з іншими дівчатами. На етапах Кубка світу виступатиме по п’ять наших біатлоністок щогонки. Змагань до Олімпіади буде багато. Проявити себе матиме змогу кожна з претенденток. Зокрема — сестри Семеренко. Думаю, тренери дадуть їм шанс.

— Основна обойма збірної не має труднощів з виїздами на збори, пов’язаних з пандемією, так, як це було торік?
— Ні. Пересування для спортовців по Європі зараз загалом вільне. Зараз мандруємо Італією, Австрією, Німеччиною. Жодних проблем не було. Усі спортовці вакциновані, мають сертифікати, на місці тренувальних баз практично не покидають, дотримуються всіх санітарних норм. Торішньої напруги, думаю, вже не буде.

Чоловіча команда зараз знаходиться в австрійському Обертілліаху. Жінки теж знаходяться у високогір’ї, в італійській Антерсельві, а потім спустяться на рівнину в німецький Рупольдинґ. У літньому чемпіонаті України братимуть участь усі основні — і з чоловічої команди, і жіночої. Перед тим дехто виступить на літньому чемпіонаті світу, який стартує 26 серпня у чеському Нове Место. Там буде змагатися Олена Підгрушна, Дарина Блашко, Катерина Бех, Надія Бєлкіна, Анна Кривонос. Тренер чоловічої збірної Юрай Санітра зі свого боку наразі вирішує, кого відправить на ці змагання він. Участь у літньому чемпіонаті світу підтвердили 25 держав. Приємно, що на трибунах допускається присутність до восьми тисяч глядачів. UA:Перший закупив права на трансляцію, тому українці зможуть побачити перегони наживо.

Найбільша проблема для нас — не вдалося потрапити в Пекін, щоб оцінити, в яких умовах проводитимуться олімпійські старти, яка там висота, який підхід до стрільбища, яка вітрова ситуація.

— Час ще є.
— Нам дозволили прислати туди трьох людей лише 27 грудня. Але це трохи не те, бо до Олімпіади залишиться лише два місяці. Відштовхуючись від особливостей пекінської траси, ми могли змоделювати літню підготовку. Проте Україна має рівні умови з суперниками. Будемо пристосовуватися на місці.

Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця Ла Ліги. Скільки потрібно очок Жироні, щоб вийти до Ліги чемпіонів?
Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8
Таблиця Ла Ліги. Скільки потрібно очок Жироні, щоб вийти до Ліги чемпіонів?

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pytlak1990
Семеренки за всю свою кар'єру, олімпійські чемпіони, чемпіони світу і т.д. заслуговують ще на один сезон. Не думаю, що Бринзак їх просить про продовження кар'єри, думає це сестри попросили ще за один сезон. Немає на даний час змінної молоді, нехай ще сезон виступлять, а молоді готуються серйозно.
DIBUA
Траса в Пекіні справді така засекречена, що про неї нема даних про висоту, під'їзд та вітер?
Kapitan Vrungel
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Микола Унгурян
в принципі так - вони легенди, як і праві ті хто кричать що пора сестрам на пенсію і давати дорогу молоді, але.... де ж та молодь?
Vit18
А в ідеалі мали б змагатися найкращі
alekos59
Путешественник по Италии, в Китай собрался, красноносый ??? А за чьи бабки, за свои или за наши ???
Александр Шевченко
Дает шанс на лишние 55 тысяч баксов. Только фиг они их получат. Норвежки и прости господи Беларусь займут в эстафете первое-второе место, думаю все прекрасно понимают, что семейка Бьорндален-Домрачева, которые все время в Китае выдадут все секреты трассы своим. А за третьее место будут бороться франки, немки, оркши и мы и с такими старичками вряд-ли мы шот возьмем
inspekcha85
Який останній шанс,бринзаче ти довбаний?Речь идёт не о сезонном сборе или этапе КМ,а об Олимпиаде...раз на чотири роки.
euro2012_za_2012euro
Дать шанс заработать 55 тыс за бронзу.
Но шанс - он не получка, не аванс
limb0101
На рахунок Семеренок дуже смішно.
vital
Який сенс ще раз вивезти "перестарілих" сестер на зимову Олімпіаду? Краще вже дати шанс молодим. З них буде більша користь: або виступлять добре, а ні, то хоч досвіду наберуться, який стане в нагоді в наступних олімпійських циклах. А якщо сестер не факт що візьмуть на Олімпіаду, то навіщо тратити зайві ресурси на тренера, збори, виїзди міжнародні і весь інвентар.