Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 11 серпня 2021, 01:44
1917
0

Як сестри Семеренко і Стелла Захарова свої зірки відкривали

Три нові зірки на Алеї зірок

| Оновлено 11 серпня 2021, 01:44
1917
0
Як сестри Семеренко і Стелла Захарова свої зірки відкривали
Фото Івана Вербицького

На Алеї зірок, що поруч із ТРЦ «Гуллівер» у Києві відкрили три нових спортивних зірки. 42-гу, 43-тю і 44-ту. Присвячені вони олімпійським чемпіонкам — гімнастці Стеллі Захаровій, яка тріумфувала в командній першості у Москві-1980, а також сестрам біатлоністкам Віті і Валентині Семеренко, які тріумфували у складі естафети в Сочі-2014.

Валя і Віта приїхали на подію на презентованому спеціально для цієї події організаторами кабріолеті. Підтримати їх прийшли керівники Федерації біатлону Володимир Бринзак і Мирослав Грабовецький, а також бронзовий призер чемпіонату світу-2010, а нині керівник відділу зимових видів спорту в Міністерстві молоді і спорту України Сергій Седнєв.

«Наші сестри заслужили на це визнання, - каже пан Бринзак. - Валя була чемпіонкою світу і Олімпіади, а Віта окрім золота естафети на Іграх у Сочі здобула бронзу в спринті і є єдиною в історії українського спорту дворазовою призеркою зимових Олімпіад. Нині дівчата готуються до четвертої своєї Олімпіади. Бажаю, щоб їх досвід допоміг виступити у Пекіні не менш успішно, ніж на попередніх Іграх».

«Приємно отримати свою «зірочку», - каже нам Віта Семеренко. - Правда, цьогоріч її отримати не очікувала. Раніше тут відкрили зірки Олені Підгрушній і Юлі Джимі, з якими ми разом виграли золото Олімпіади в Сочі. Тому я вірила, що нас із сестрою на цій Алеї теж відзначать. Але не думала, що саме в цей час. Ми готуємося до наступного сезону. Дякуємо організаторам, що підлаштувалися під наш графік. Лише вчора в нас закінчився перший етап збору, а вже завтра, 10 серпня, продовжимо підготовку в Сумах».

Біатлоністка розповіла, що ознайомилася не лише зі спортивною частиною Алеї. І знайшли там зірку тієї, ким захоплюється по-особливому. «Настя Каменських мені дуже подобається, - говорить Віта. - Приємно, що моя зірка теж знаходиться неподалік».

Поки мама стояла на п’єдесталі, до неї почав тягнутися син Марко. Чотирирічний хлопчик аж розплакався, так хотів до матусі. Врешті, дитина прибігла до Віти на руки і рештку церемонії відбували разом.

Натомість Стелла Захарова приїхала на церемонію на власній автівці. Не за кермом. Водієм був чоловік, дворазовий чемпіон СССР у складі київського «Динамо» Віктор Хлус. Коли дружина зійшла на імпровізовану сцену, колись знаний нападник спостерігав за дійством у компанії друга, іншого майстровитого, та ще й дуже колоритного екс-форварда «Динамо» Віктора Леоненка.

«Вітаю наших чемпіонок. Вони заслужили таке визнання, - взявши мікрофон, сказав Віктор Євгенович. - У мене все. А ви думали, що я буду довго говорити?»

«Нехай пролунає нескромно, але за мене говорить моє ім’я, - каже Sport.ua Стелла Захарова. - Тому мене визнають люди. Власне, мені приємне саме ось таке, народне визнання,  а не чиновницьке. Взагалі, найголовніший орден для мене — це олімпійська медаль. Я його не купила, а здобула своєю працею».

Розгорнутіші інтерв’ю з Вітою Семеренко, Володимиром Бринзаком, Стеллою Захаровою, а також безцінну думку Віктора Євгеновича Леоненка про можливе призначення наставником збірної України з футболу Сергія Реброва читайте завтра.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.