Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
1542
4

Наставник Генка: «У мене є всі підстави вірити в свою команду»

Джон ван ден Бром сподівається обіграти «Шахтар»

Наставник Генка: «У мене є всі підстави вірити в свою команду»
ФК Шахтар Донецьк. Джон ван ден Бром

Головний тренер бельгійського «Генка» Джон ван ден Бром поспілкувався з журналістами під час традиційної передматчевої пресконференції напередодні поєдинку-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів із «Шахтарем»

– Передусім потрібно вірити, і не лише мені. Ви знаєте, що я завжди позитивний. Якщо подивитися, як ми граємо в нинішньому році, гадаю, маю всі підстави вірити у свою команду. Хлопці підтверджують це на полі. Ми маємо велику повагу до «Шахтаря», ми знаємо, що це гарний клуб з індивідуально міцними футболістами. На щастя, вихідними ми провели відмінний матч і перемогли, а «Шахтар» свій поєдинок програв. Так, у першій зустрічі ми припустилися деяких помилок, наразі ж їм потрібно запобігти, про це вже багато йшлося. У таких матчах усе вирішують індивідуальні помилки. Якщо у нас вийде не зробити їх і зіграти всією командою у свій футбол, то незалежно від суперника свої шанси ми отримаємо. Незважаючи на поразку в першому поєдинку, ми тут з позитивними думками. Також змінилося правило виїзного гола, тому спробуємо пройти в наступний раунд. Ми побували на стадіоні: він дуже гарний, поле у відмінному стані... Я достатньо сказав про «Шахтар». Маємо насолоджуватися навіть тим, що ми вже тут завдяки успіхам минулого сезону. Незалежно від того, які 11 футболістів вийдуть на поле, намагатимемося зробити все від нас залежне, аби пройти в наступний раунд кваліфікації. Це наша мета.

– Чи помічали особливий настрій гравців на протистояння із «Шахтарем»? Можливо, є щось незвичайне в їх поведінці?
– Не помічаю додаткового хвилювання. Напередодні ми займалися, і на тренуванні панувало почуття перемоги в минулому матчі, також ми відновлювалися, що досить важливо. Головне, не з'явилося нових травмованих. Незважаючи на те що є лише два дні паузи між поєдинками, хлопці в повному порядку, і кожен з 20 футболістів, що прибули, зможе зіграти. Вони всі хочуть і здатні грати, а для мене як тренера це найважливіше.

– Чи було важко через великий підбір футболістів визначитися зі стартовим складом на попередній матч чемпіонату?
– Ні. Нехай перед гравцями стоїть проблема потрапляння до стартового складу, тоді мені буде легше визначатися. Ми знаємо, чому вибрали саме цей склад. Я вже багато разів говорив, що задоволений підбором виконавців у своїй команді. Сподіваюся, після поєдинку ви поставите мені те саме запитання. Добре, що виходить здійснити нашу мету – створити конкуренцію за місце в старті. Відмінно, коли є широкий вибір гравців, враховуючи періодичність матчів.

– На яку гру очікуєте, адже в першій зустрічі «Шахтар» більше володів м'ячем, особливо на початку матчу, а вже потім ваша команда стала діяти агресивніше?
– Погоджуся, до гола Онуачу ми трохи сумнівалися, що взагалі не властиво ані мені, ані команді. Проте потім ми показали, що, здолавши сором'язливість, здатні грати на такому високому рівні, адже всі клуби, що виступають на цьому рівні, мають відмінні якості. Намагаємося донести футболістам цей посил: у нас завжди є шанси і перспективи в протистоянні з будь-якою командою. Водночас з погляду оборонної роботи потрібно діяти краще та більш чітко. Ми не повинні пропускати таких простих м'ячів. Якщо все те, що я сказав, вдасться здійснити, то цього має бути достатньо, аби відвести гарний результат. Це і є наша головна мета!

Поєдинок «Шахтар» – «Генк» відбудеться в Києві на НСК Олімпійський, стартовий свисток пролунає о 20:30 за київським часом. Перша зустріч завершилася перемогою «Шахтаря» з рахунком 2:1.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Валерій ІВАЩЕНКО: «До зони комфорту в УПЛ Оболоні ще далеко»
Футбол | 06 травня 2024, 03:40 0
Валерій ІВАЩЕНКО: «До зони комфорту в УПЛ Оболоні ще далеко»

Головний тренер «пивоварів» розповів про перемогу над ЛНЗ 

СУРКІС: «Ярмоленко зі своєю харизмою має велике значення для Динамо»
Футбол | 05 травня 2024, 23:59 1
СУРКІС: «Ярмоленко зі своєю харизмою має велике значення для Динамо»

Президент київського клубу похвалив досвідченого вінгера

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andre066
Кротоферме без Соломона мало что светит.
Ivan Bishok
Шахтар набагато сильніший,2-0