Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
831
2

Сергій ЯЩЕНКО: «Генк - колектив рівня Шахтаря»

Фахівець вважає, що «гірники» і в матчі-відповіді стануть грати на перемогу

Сергій ЯЩЕНКО: «Генк - колектив рівня Шахтаря»
ФК Шахтар Донецьк

Колишній футболіст донецького «Шахтаря» Сергій Ященко поділився очікуваннями від матчу-відповіді третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів проти «Генка» (перший матч 2:1).
 
- Хочеться, щоб «Шахтар» повторив той же результат, що і в першому матчі з «Генком». Але гірникам ще потрібно стабілізувати гру і повернутися до футболу з хорошими контратаками і відмінним володінням м'ячем. Зараз триває формування команди, тренер прищеплює їй нову ігрову ідею, тому цікаво побачити і щось нове.
 
- Що сталося з «Шахтарем» в матчі з «Олександрією»?
- Де Дзербі виставив інший склад... Але це різні турніри. На Лігу чемпіонів буде і інший настрій, і інший склад. Вся справа в психології.
 
- Чи правильно в період формування нової команди робити ротацію складу?
- Італійському фахівцеві потрібен час і матчі, щоб досконально вивчити можливості кожного футболіста «Шахтаря». Новачків же брали не для кількості, а для підсилення гри. Однак Де Дзербі, думаю, розуміє, що не кожен його підопічний на даний момент готовий до виходу в «основі». Результат при такій перебудові, на жаль, приходить не відразу.
 
- Але наставник «Шахтаря» після матчу з «Олександрією» скаржився ще й на ставлення підопічних до справи...
- Зрозуміло, що він хоче бачити інше. І все-таки, вважаю, що тренер, перш за все, педагог, і повинен вміти донести до футболістів свої ідеї. Говорити може кожен - і журналісти, і вболівальники, а от фахівець зобов'язаний втілити це в справу. Робота по розбудові «Шахтаря» буде довгою, і багато що залежатиме від гравців, яких запрошував сам Де Дзербі. Можливо, італійський коуч очікував, що всі легіонери «Шахтаря» мають європейський менталітет і відповідне ставлення до футболу, але тут все не так ...
 
- Хто з новачків «Шахтаря» вам сподобався, і хто з них може вирішити долю матчу з «Генком»?
- Важко сказати ... Поки я не бачу, в чому вони сильні, і в чому перевершують старожилів команди. У першому матчі з «Генком» у старті вийшло всього два українця. Можливо, в матчі-відповіді Де Дзербі стане більше довіряти українським футболістам. Чия гра мені сподобалася? Тете демонструє хороший футбол.
 
- Чи ризикує «Шахтар», в зв'язку з перебудовою, залишитися в цьому сезоні без Ліги чемпіонів?
- Як би там не було, але єврокубковий досвід у гірників є, та й тренер працював в Серії А. Думаю, що нижче свого рівня ніхто в «Шахтарі» не опуститься.
 
- Яке враження у вас залишила гра «Генка»?
- Це серйозна команда, дисциплінована, з хорошими контратаками і підбором футболістів. «Генк» - колектив рівня «Шахтаря». На цій стадії Ліги чемпіонів зійшлися дві рівні команди і «гірникам» потрібно зуміти взяти своє.
 
- З огляду на перемогу в першому поєдинку, як «Шахтарю» краще зіграти в Києві?
- «Гірники» все одно стануть грати на перемогу. Але не можна бігти вперед, стрімголов. Нічого термінового для «Шахтаря» в домашньому матчі не буде, а значить, краще все робити розмірено, з розумом, без грубих ляпів. Важливо буде в перші 30 хвилин зрозуміти, в якому стані в Україну приїхав «Генк».

Шахтар – Генк. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yura Юрий
Генк – коллектив уровня Шахтера...только бюджет и зарплаты в раз в 10 меньше, так нахрена тогда все это?