Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Карате
| Оновлено 09 серпня 2021, 12:46
8287
86

ГОРУНА: «Жодним чином не хотів применшити жертву наших героїв»

Український каратист спробував ще раз пояснити свою позицію

| Оновлено 09 серпня 2021, 12:46
8287
86
ГОРУНА: «Жодним чином не хотів применшити жертву наших героїв»
Getty Images / Global Images Ukraine. Станіслав Горуна

Український каратист Станіслав Горуна пояснив свій пост в підтримку стрибунки у висоту Ярослави Магучіх, яка обіймалася з Марією Ласіцкене, яка тримала прапор ОКР.
 
«Хочу прояснити контекст дискусії, яка розгорнулася в попередньому пості.

Своїм дописом я хотів зупинити потік негативу, який пішов на 19-річну Ярославу Магучіх. Насправді мені це вдалось, бо весь негатив перейшов на мене))

Що ж, завдання виконано. А тепер давайте спробуємо поговорити нормально.

Є спорт як сфера функцій держави, і є спорт як діяльність атлетів і тренерів. 

Для мене спорт: спортзал, напрацювання техніко-тактичних завдань, покращення фізичних кондицій, підготовка і виїзд на змагання, тренувальні збори, спаринги, харчування, зважування, виступи, перемоги. Цьому процесу я віддаю себе і свої сили. Впевнений, що і 19-річна Ярослава Магучіх також. Там немає місця навіть для існування політики, тим більше, там немає умислу впливати політично, використовуючи спортивну впізнаваність. 

Спорт, як сфера функцій держави - це справи державні, тут не те, що є місце політиці, це і є політика. Це те, що працює навколо безпосередньої спортивної діяльності, те , що її забезпечує. Це імідж і престиж держави, це справа функціонування Міністерства спорту та інших профільних державних і комунальних структур та організацій. Це як міжнародні відносини, так і внутрішні відносини Мінспорту з федераціями. Це зарплати, призові і стипендії. Це діяльність цілого держапарату.

Це площина, в якій я не працюю. Це не те, чим займаюсь я, чи Ярослава Магучіх, чи Олег Вєрняєв, чи будь-який інший діючий спортсмен.

Привітання на п’єдесталі  суперниць/суперників обіймами - це звичний ритуал у всіх видах спорту у всіх країнах. Це традиційний прояв поваги. 

Я, власне, на цьому і наголошував, але більшість побачило лише заголовок «спорт поза політикою» і почали трактувати за своїми вподобаннями. 

Міжнародна арена - це наслідки складної щоденної роботи атлета. І поведінка атлета на міжнародній арені також регламентована. Особливо, коли атлет представляє рідну державу - він як ніколи мусить поводитись ввічливо і коректно щодо інших атлетів, тренерів чи функціонерів. Церемонія нагородження спортсменів - це традиційний ритуал, під час якого відбувається урочиста фіксація результатів змагань. Є писані і неписані правила поведінки атлетів на подіумі. Ярослава Магучіх все зробила, як від неї очікувалось. А ігнорування інших атлетів на подіумі більше б розцінювалось як негідна поведінка спортсмена.

Я усвідомлюю всю складність і гіркоту подій останніх 8 років. Я жодним чином не хотів знехтувати чи применшити жертву наших бійців, наших героїв, на благо і захист України! Я вдячний їм, що маю можливість займатись улюбленою справою і також приносити користь і перемоги нашій державі!», - написав Горуна у фейсбуці.

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 9
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 86
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Standard
Це імідж і престиж держави (с) Горуна.
-------------------------------------------------------
Тобто Магучіх вся в тризубах, синьо-жовтому, взяла в руки національний прапор - політичний символ держави України, - і пішла сміючись обіймати і цілувати капітана збройних сил РФ, головнокомандувач якої напав на нашу державу, і вбив понад 14тис. українців??
Це і є "імідж і престиж держави"?
Fangold
А ну ще раз спробуй, може з третього разу вийде краще, поки що фігня
Vbolivalnyk-Peter
Ви живете в державі і держава на вас витрачає наші (платників податків) кошти (не скажу що якісь колосальні, але все ж ). Ви є свого роду посланцями нашої держави в "зовнішній світ". І позиція, типу спорт це тренування, спротзал, змагання... - тупа відмазка сказаних в емоціях необдуманих слів (можливо і з благородними намірами). Найголовніше - на вас рівняються діти. Ви (ті що досягають великих висот, а медаль на ОІ - це дійсно досягнення) стаєте їх кумирами. Вони вас наслідують, хочуть бути схожими на вас. А дитина не росте в законсервованому спротивному середовищі, а пізнає всіт вцілому.
firstromario
цей дятел почав свій пост з слів "спорт внє палітікі" а тепер здивований чому всі "побачило лише заголовок". заголовок це твоя теза, баран, все далі сказане лиш підкріплювало цю тезу...
Vitalii
Люди, які вважають, що спорт поза політикою є концентрованими ідіотами.
Саша Зардунов
А чем ты лучше Горуна учителя или того же сантехника. Что это за такая неприкасаемая каста как спортсмены, живущие вне общества.
pl2012ua
О, трохи привели до тями, але треба ще. Квартиру від львівської ради тепер повинен подарувати сім'ї загиблого воїна.
korsun_skif
Похоже всем нашим спортсменам нужно время от времени организовывать поездки по госпиталям, в зону боевых действий. Устроить хоть раз общение с семьями погибших в АТО. Чтобы они хоть немного понимало кто друг, а кто балалайка. А так же внятно объяснить, что они не просто граждане, а представители своей страны!
potemkin78
что он несёт по поводу обязательной фотосессии пьедестала? во первых где пьедестал и во вторых где третья? или он хочет сказать что на пьедестале было токо 2 человека?
István István
Поки одні гинули на фронті, Горуна в 2015 і в 2016 роках їздив на семінари в Новосибірськ і Москву ...нема нічого дивного, що в нас така ситуація, бо таких горун добра третина країни
Диванний Експерт
Горуна. От чому у нас спорт поза політикою, як ти тут розписав ? І обнімашки з ворогом, а в даний момент рашка нам ворог, що і доводять опитування в раші , де випливає, що Україна ворог номер два після США, це нормально і чисто по-спортивному. Чому там в Мордорі перед ОІ провели розмову з олімпійцями як себе поводити і як відповідати? Це не політика?Чому мельдонієвці не обнімаються з американцями? Бо в еаропорту зістрінуть фбровці. Що ти викручуєшся? Вибачайся і мовчи.
andreypoltava234
нічого він не зрозумів...то вже стандартне "вибачення" від вати..а з московитами він має тісні дружні контакти впродовж усіх років війни і дотепер...московитською федерацією і т.д...і його попередній пост - то просто звичайне іпсо..
AЛВ
Каратист горуна поїдь на нульовку ОРДЛО та розкажи свою позицію.........
turist86
Горуна, прочитай, як зневажливо ставляться козломорді до українських спортсменів:
Кремлевская пропагандистка Ольга Скабеева заявила, что украинскому чемпиону Олимпийских Игр в Токио Жану Беленюку небезопасно возвращаться в Киев.
По словам Скабеевой причиной стал победный танец Беленюка после финальной схватки.
"Знатоки народных танцев подозревают, что Беленюк дал не традиционного украинского гопака, а пустился в мос-кальскую присядку. На родине могут возникнуть вопросики... В Киев Беленюку возвращаться небезопасно", - заявила пропагандистка.
Kevko
В этот раз предложения без матов сложил. Уже прогресс... А то показалось, что "публичный дядя" в первом комментарии решил и детям-спортсменам показать, как нужно разговаривать.
Диванний Експерт
Єдиний варіант… Горуна хоче сподобатись Ярославі.Вона таки дуже сампатична дівчина
Istm
===
Кирилл Данильченко
1 год ·
С вот этими объятиями (закутавшись во флаги и строго вне политики), надо понимать тонкий момент. Это как раз государственная политика РФ. У меня были товарищи - куча фото детей в вышиванках, родом из села, где хрущи над вишнями и фамилия соответствующая. Уже три года как в Сургуте. В этом году гражданство получила жена, а муж вид на жительство. Есть фото ребенка старшего в форме Юнармии РФ. Если бы совпал возраст - могли бы еще и встретиться на короткий миг где-то на Донбассе. У нас сосед общий без глаза остался под Редкодубом, а чувак гайки крутит на СТО на российском севере. За польскую зарплату.
Но зато ипотеки льготные, ковидные выплаты, программы подъемные переезжающим. Все хреновое как на постсовке, но оно есть. Борьба за людей, за кадры, за рынок газа, за то куда бригада плиточников поедет - в Вену или в Москву. Потому что люди, а не станки или территории в 21 веке приносят добавленную стоимость. Поверьте, если бы мы закупили "Спутник" в РФ - они бы усрались, но поставили. Сколько там бы в сутки россиян - 700 или 800 умерло в Кремле было бы монопенисуально. Еще родятся россияне в Дагестане и Татарстане. Но нам поставили бы. Ибо от "одного народа" и "поссорили американцы" до паспорта РФ полшага.
Поэтому негодованием в ФБ тут не обойтись - тут нужна государственная политика и идеология. Ибо уже понятно, что можно ловить в Мариуполе "Смерчи", а потом рвать глотку на концерте российского артиста. Или носить погоны и обниматься с капитаном ВС РФ. Трудно провести параллели. Между Яндекс такси, концертами, "вне политики", паспортизацией ОРДЛО и приходами "Смерчей". А они есть. Несколько лет уже идет со стороны РФ процесс высасывания рук и мозгов из Украины. Мы же продолжаем отвечать на него рефлекторно и догонять. Сами пытаясь нащупать грань где заканчивается политика. А как в любом тоталитарном государстве она за поребриком везде. Штрафы за оскорбление хлеба, сроки за посты в социалке и дела против блогеров гарантируют это.
===
OlO IO
Аби скоро Гарунами не називали людей "какая разница"
Александр Шевченко
Кстати, за семинары по караете в мацкве во время депутатства ГОруны, реально лучше не давть ему 55 тысяч, пускай в рашку едет, там ему бабки дадут, а эти деньги разделить лучше между спортсменами занявшими 4е-5е места. ТОй же прыгунье с шестом что дать
Ossa8860
Гибридная война, она такая. Каждый видит те границы дозволенного, какие его устраивают.