Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Англії
| Оновлено 08 серпня 2021, 10:51
10924
13

Лестер – володар Суперкубка Англії-2021/22!

Підопічні Брендана Роджерса не дали грі проти «Манчестер Сіті» перейти до серії пенальті

| Оновлено 08 серпня 2021, 10:51
10924
13
Лестер – володар Суперкубка Англії-2021/22!
Getty Images/Global Images Ukraine

Останній місяць літнього сезону в футбольному світі буде відзначений стартом усіх європейських чемпіонатів із категорії топ-5, а одним із перших свій сезон потрібно було розпочати англійцям. Представники Британських островів не стали в цьому контексті винаходити велосипед, тому дебютним поєдинком їх нового сезону, як і у більшості, стала гра за Суперкубок країни. Згідно чинного варіанту регламенту, за цей трофей повинні боротися чемпіон і володар кубка Англії, а за результатами минулого сезону цими командами стали «Манчестер Сіті» і «Лестер», які й мали визначити найсильнішого між собою на поле лондонського «Вемблі».

Будь-яку дію футболістів на полі в цей вечір треба було відразу позначати позначкою «перша офіційна гра сезону». На жаль, такими були реалії, у які були занурені вболівальники практично з перших хвилин. Дуже тяжкий перебіг протистояння було зумовлено банальним небажанням обох сторін піднімати швидкості, бо і за низького темпу гравці допускали значну кількість браку під час побудови атак.

Хоч щось цікаве біля воріт по обидві сторони поля відбувалося тільки при класичних для Британії ситуаціях – стандартних положеннях. Удар Гюндогана в лівий верхній кут на початку матчу був відмінним прикладом, але загартований матчами за збірну Данії на чемпіонаті Європи-2020 Каспер Шмайхель майстерно парирував загрозу в стрибку. На протилежній половині поля американець Стеффен, якому не пощастило брати участь на великих міжнародних форумах, компенсував цей фактор ще більшим обсягом роботи на лінії.

Суперники кілька разів розминали голкіпера «Сіті» ударами з середньої дистанції, після чого за справу взявся Джеймі Варді, і тут вже Стеффену дійсно довелося рятувати свої ворота. Форвард «Лестера» в середині тайму зумів зачепитися за відскок у центрі чужого штрафного, але мимо суперника м'яча так і не проштовхнув, а який момент у нього був перед самою перервою! Тут вже справжня воротарська «магія» мала місце бути від Стеффена, який ногами перевів у штангу удар із близької дистанції, який було завдано йому в протихід.

Не можна було сказати, що сценарій гри після перерви хоч якось змінився. Команди прекрасно знали, що їх не змусять грати додатковий час, а відразу перейдуть до серії пенальті, що для такого виставкового матчу було цілком достатньо. Колектив Гвардіоли, за відсутності деяких ключових виконавців, не міг дати ладу побудові атак, більшість із яких були схожі просто на сумбурний вихід до чужих воріт.

Іспанському наставнику довелося навіть залучити багатомільйонного новачка Джека Гріліша, але, як і очікувалося, зрозуміти всі тонкощі гри «городян» за настільки короткий проміжок часу не зміг би навіть настільки рідкісний талант. Як стало зрозуміло пізніше, поки суперники грали з ротацією, Роджерс просто рубав із плеча. Масова заміна під кінець зустрічі перетягнула гру на половину поля гостей, що в підсумку обернулося для них великими проблемами.

«Сіті» не був надійним у обороні походу всього поєдинку, але втратити концентрацію в кінці основного часу, як це зробив Аке, було великою помилкою. Іхеаначо на рівному місці вдалим відбором створив момент для Патсона Дака, однак новачок не зміг переграти Стеффена, але при цьому нідерландський захисник встиг збити з ніг свого опонента за попередньою ситуацією. У підсумку, Іхеаначо просто добив свою екс-команду ударом у правий кут із пенальті, який мав усі шанси відбити голкіпер.

У першому турі англійської Прем'єр-ліги «Манчестер Сіті» зіграє гостьовий матч проти лондонського «Тоттенхема» в дебютній офіційній грі Нуну Ешпіріту Санту, а «Лестер», у свою чергу, вдома зіграє проти колишньої команди португальського наставника – «Вулверхемптона».

Суперкубок Англії. Фінал.

«Лестер» – «Манчестер Сіті» - 1:0

 Іхеаначо, 89 (пен.)

Бертран, 50

«Лестер»: Шмайхель – Бертран (Томас, 78), Амарті, Сеюнджю, Перейра – Тілеманс (Сумаре, 71), Ндіді – Барнс (Іхеаначо, 79), Перес (Олбрайтон, 71), Меддісон (Девсбері-Халл, 71) – Варді (Дака, 71).

«Манчестер Сіті»: Стеффен – Менді, Аке, Діаш, Канселу – Палмер (Сілва, 75), Гюндоган (Родрі, 65), Фернандіньо – Торрес (Найт, 75), Ендози (Гріліш, 65), Марез.

Арбітр: Пол Тірні (Ланкашир, Англія).

Стадіон: «Вемблі» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 10 (5) – 12 (3)
Кутові: 4 – 7
Оффсайди: 0 – 3.

ЛЕСТЕР-МАНЧЕСТЕР СІТІ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитися онлайн матч чемпіонату України Минай – Динамо
Футбол | 17 квітня 2024, 07:38 1
Де дивитися онлайн матч чемпіонату України Минай – Динамо

Дивіться 17 квітня о 15:30 перенесений матч 16-го туру УПЛ

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 01:00 7
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
радіємо за "Лестер" !!!
Trollface
Достойная победа. Поздравления.
Cruijff
Браво лисички!!!
Не мав змоги подивитись!(
Як там Гріліш?
ManUtd
Справедливости ради - Лестер играл основой, а у Сити - экспериментальный винегрет
Burevestnik
Зины нет в составе - МанСити проиграл
много бронзы
Вот это по-английски.)