Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футбол
| Оновлено 06 серпня 2021, 18:11
2618
0

Мексика – Японія. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Прогноз експерта на матч за третє місце футбольного турніру Олімпіади

| Оновлено 06 серпня 2021, 18:11
2618
0
Мексика – Японія. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на матч за третє місце футбольного турніру Олімпіади Мексика - Японія.

«В основний час півфіналів за участю команд з дуже сильним атакуючим потенціалом не було забито жодного голу. Я цього не очікував. Збірна Іспанії перемогла японців завдяки переможному голу в овертаймі у виконанні Асенсіо, який вийшов на заміну. Це сталося на 115-й хвилині, коли команди готувалися до серії пенальті. Мені здається, було б справедливо не проводити матч за третє місце, а вручити обом збірним бронзові медалі. Але регламент турніру передбачає такий матч.

До речі, Мексика і Японія грали на груповому етапі і тоді перемогли японці з рахунком 2:1. У чвертьфіналі Японія досить складно пройшла Нову Зеландію, перемігши в додатковий час 2:1. Але, на жаль, для країни Висхідного Сонця, Японія в півфіналі поступилася іменитим іспанцям. Хочеться сказати про динаміку розвитку футболу в Японії. 28-е місце в рейтингу ФІФА вже говорить багато про що. Японці - чотириразові чемпіони Азії, у них два срібла і одна бронза. На Олімпіаді їх найкраще досягнення - це бронза в 68-му році в Мексиці. У японців багато футболістів грає в Європі і планує там грати. В їх збірній багато гравців з чемпіонатів Італії, Німеччини, Бельгії, Нідерландів, Англії, Іспанії. Всі вони адаптовані до вимог сучасного футболу.

Мексиканці в рейтингу ФІФА займають високе 11-е місце. Мексика в 2012-му році перемагала на Олімпіаді. Також вони два рази виходили до чвертьфіналу мундіалю і 11 разів завойовували титул Золотого Кубка КОНКАКАФ, а також срібло і бронзу цих змагань. Футбол в Мексиці - це національний продукт, який стрімко розвивається. У Мексиці шість стадіонів місткістю понад 50 тисяч глядачів. У тому числі перебуває найбільший в світі чисто футбольний стадіон «Ацтека» в Мехіко. Він вміщує 83 тисячі 264 глядача. Це один з найбільш високогірних стадіонів світу. «Ацтека» знаходиться на висоті понад 2200 метрів над рівнем моря. Я спеціально підготував цю інформацію для читачів, щоб ви зрозуміли, що мексиканці дуже серйозно ставляться до футболу! До речі Мексика два рази проводила чемпіонат світу. Молоді мексиканські гравці дуже серйозно прогресують. Їх молодіжки часто виграють престижні турніри. Зараз хороші мексиканці переїжджають до Європи в топові клуби, але кістяк збірної складають гравці мексиканських клубів. Там досить серйозне фінансування. Багато хто мріє грати в Мексиці. А багато талановитих мексиканці залишаються грати в Мексиці, так як там дуже хороші контракти. Браво! Це нормально. Значить держава правильно ставиться до футболу. Це дуже здорово! Зараз олімпійську збірну Мексики очолює 42-річний Хаїме Лосано. За Мексику на Олімпіаді грає три топових досвідчених футболісти, що дозволяє регламент. Виділяється воротар Очоа, який зіграв за національну команду Мексики 114 ігор. Очоа виступав за «Аяччо», «Малагу», «Гранаду», «Стандард». Так, за цю збірну Мексики на Олімпіаді грають в основному футболісти з чемпіонату Мексики. Якщо нам не знайомі їхні прізвища, то просто, тому що у нас не транслюють їх лігу. Насправді рівень їх футболістів дуже високий. В 1/4 фіналу Мексика впевнено обіграла Південну Корею з рахунком 6:3. У півфіналі месіканци гідно грали з іменитими бразильцями, поступившись їм лише в серії пенальті.

Психологічно мексиканці і японці не в кращому стані, оскільки бачили себе в фіналі Олімпіади. Але до матчу вони підійдуть в бойовому стані духу. Це властиво характеру і культурі жителів обох країн. Вони вольові, характерні, духовиті, вміють терпіти і тримати удар, а також в складних ситуаціях діяти з холодною головою. Тому я бачу переможця матчу за третє місце лише в серії післяматчевих пенальті», - сказав Грозний.

Матч Мексика - Японія відбудеться 6-го серпня. Початок зустрічі о 12:00.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.