Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кроссфіт
| Оновлено 14 серпня 2021, 04:41
10036
0

Як схуднути в проблемних місцях

Проблемні місця у жінок і як ці місця набирають вагу

| Оновлено 14 серпня 2021, 04:41
10036
0
Як схуднути в проблемних місцях
Getty Images/Global Images Ukraine

Кілограми приходять без запрошення, а йдуть, відчайдушно опираючись. Мія Колуччі. З фільму "Чотири дороги", 2004

Проблема схуднення в місцях локального скупчення жирових відкладень досить актуальна серед представниць прекрасної статі, і не менш важливе це питання для чоловіків.

"Щоб схуднути в проблемних місцях, треба привести в порядок все тіло. Тим, хто впевнений у зворотному, - треба багато раз зробити як правильно, на вашу думку. Але є ризик вбити всю мотивацію, зміцнивши віру в неможливість схуднення", - фітнес - тренер Михайло Яцик.

Сісти на дієту або обійтися фізичним навантаженням не позбавить людину зайвої ваги. До схуднення в проблемних зонах потрібен комплексний підхід, який передбачає собою правильне і раціонально складене меню в комбінації з зусиллями. Тільки тоді результат від процесу схуднення має довгострокову перспективу.

Як змусити своє тіло схуднути саме там, де хочеться? За допомогою чого можна "спалити" проблемні місця? Чи варто вдаватися до БАДів і інших препаратів для ефективного схуднення? На ці питання відповіді дасть ця стаття.

Проблемні місця у жінок і як ці місця набирають вагу

Щоб позбутися від жирових "депо", потрібно розуміти, що це таке:

- Локальний жир - це надмірне збільшення товщини жирової тканини в певних областях тіла, що порушує пропорції тіла людини (підборіддя, живіт, стегна, сідниці і тд).

Причиною поява жирових відкладень у жінок (на стегнах, сідницях, талії, руках, підборідді), є порушення балансу ліпідних клітин; в основному з-за неправильного харчування і збої в гормональній системі організму. Збільшення кількості жирових клітин уповільнюють відтік рідини з тканин. Далі, відбувається процес стимуляції збільшення небажаних обсягів, а з-за ущільнення підшкірного жиру формується дефіцит колагену і шкіра втрачає свою пружність.

Акцент на різних дієтах або відвідування тренажерного залу не дадуть в цьому випадку результату, хіба що короткостроковий, тому що ці Т-зони зникають повільно і в останню чергу. Можна, звичайно, підключити косметологічні методи корекції фігури, наприклад ліпосакцію, мезотерапію та інше. Але навіщо вдаватися до таких радикальних методів, якщо можна позбавитися від скупчень жиру комплексним впливом. Мова про правильний підхід до схуднення: харчування, спорт, спосіб життя.

Навчившись правильно харчуватися, організм сам справляється з розщепленням жирових мас і поступово їх виводить, тому зовнішній ефект схуднення настає швидше і здатний запобігти обвисанню шкіри.

Проблемні місця у чоловіків

Зайва вага для чоловіків теж хвилююча і важлива тема, як і для жінок.

Жирові відкладення у чоловіків розташовуються на різних ділянках тіла, в основному це живіт, талія, руки, підборіддя. Пов'язано це з причиною неправильного харчування або супутнім захворюванням.

Виходячи з дисбалансу жирової тканини, розпад жирів в проблемних зонах блокується, натомість, прискорюється їх накопичення. Жирові локальні відкладення пов'язані з наступними факторами:

- стресове перенапруження;

- порушення і уповільнення обмінних процесів;

- незбалансоване харчування (голодування, дієти, переїдання, зловживання борошняним, солоним і солодким);

- малорухливий спосіб життя;

- недосипання;

- накопичення шлаків і токсинів в організмі;

- зловживання алкоголем...

Який вихід з цієї ситуації? Він один - скоротити в раціоні до мінімуму кількість продуктів, які провокують проблему жирових відкладень. Позитивний вплив на форми тіла надають правильне харчування і активний спосіб життя, прописане за індивідуальною програмою вашим дієтологом або фітнес-тренером.

На практиці, правильне збалансоване харчування, дотримання регулярних фізичних навантажень і режиму сну, покращують метаболізм і здатні здолати найпроблемніші ділянки тіла.

Чи можливо спалити жир в проблемних місцях спеціальними вправами, спеціальним харчуванням, препаратами?

На це питання дасть відповідь фітнес- тренер і дієтолог Михайло Яцик:

"Вправи по спалюванню жиру в проблемних зонах - це міф, який все ще підтримується суспільством. Не витрачайте час даремно, худніть відразу і у всіх місцях. Для цього треба налагодити харчування, режим дня, тренування. Можна схуднути, тренуючись двічі на тиждень , по годині, незначно перебудувавши своє харчування. Це перші ознаки професійного підходу".

Для малорухомих людей регулярні заняття пару раз на тиждень не стануть вирішальним фактором схуднення проблемних зон. Хоча, це допоможе прискорити метаболізм і налагодити енергетичний обмін.


Позбутися від локальних проблемних місць без грамотного підходу до спорту і правильного харчування вийде. Мова не йде про надмірну інтенсивність фізичних вправ; нестримні тренування лише провокують підвищення рівня кортизолу, який сприяє накопиченню жиру в Т-області. Тому, потрібна поміркованість і сталість.

"Професіонал робить мінімум рухів, але б'є в потрібні місця. Дилетант робить багато зайвих рухів тіла, імітуючи бурхливу діяльність, сподіваючись зробити побільше влучень. Але, якщо вас складно переконати, що це так легко і ви впевнені, що для схуднення обов'язково орати по дві години на день до втрати пульсу і терпіти голодні дієти, - то чому б і ні, це теж працює, поки мотивація зашкалює", - фітнес-тренер Михайло Яцик.

Схуднення має приносити задоволення, а не відчуття тортур над самим собою. У зворотному випадку, ви зриваєтеся, переїдає, набираєте подвійну порцію зайвих кілограмів і втрачаєте мотивацію...

Вам на замітку збалансована формула правильного схуднення в місцях скупчення жирової тканини: правильне і помірне харчування + помірна фізична активність, яка приносить задоволення. Етапи схуднення повинні бути в кайф; коли вам легко і без напрягу все дається, приходить відчуття балансу і тіло охоче і "без скрипу" піддається змінам.

Як худнути правильно, в проблемних місцях в тому числі?

Локальні жирові відкладення - це наслідок надлишку маси тіла. Причиною цього є психологічні, фізіологічні та багато інших чинників, які порушують всі баланси в організмі. Щось одне, на розсуд людини (дієта або спорт), не принесе максимальної користі і ефекту. Навпаки, це робить набір ваги після схуднення більш швидким, особливо, коли втрачено контроль над балансом надходження і витрати енергії. Ось чому дієти або біодобавки не мають сенсу при схудненні. У довгостроковій перспективі потрібно сформувати і прийняти новий образ життя і дотримуватися його постійно.

Дієтолог Михайло Яцик на Курсі схуднення рекомендує підтримувати щоденну активність і поступово вводити в раціон більше фруктів і овочів, робити упор на каші, що сприяє очищенню організму і дає прогрес в комплексному вирішенні проблем зайвої ваги і проблемних зон.

Для більшості людей, основний принцип позбутися локальних жирових відкладень полягає в швидкому зниженні маси тіла; робиться акцент на ті види тренувань, які допоможуть спалити жир саме на проблемній ділянці тіла. Правда в тому, що ніякий виверт людини не дасть настільки вираженого результату, як контроль харчування і зростання фізичної активності.

Зниження загальної маси тіла і видалення локальних жирових відкладень - це різні завдання. І не завжди локальне схуднення допомагає позбутися обсягів у "проблемних" місцях. Цього досягти можливо, переглянувши і нормализовав свій раціон, виключивши шкідливі звички і "порожньо калорійні" продукти, додати оптимальні фізичні навантаження, постаравшися мінімізувати стреси, налагодити сон.

Оптимальна програма схуднення з урахуванням показань і протипоказань, індивідуальних особливостей людини, збереже отриманий результат надовго, при дотриманні режиму харчування і фізичних навантажень. З правильним і професійним підходом, впоратися з локальними жировими відкладеннями не так вже й складно.

Схуднення всіх пропорцій міститься в натуральних продуктах, які містять антиоксиданти і корисні поживні речовини для активізації метаболічних процесів. Крім того, вони позитивно впливають на травну систему, нормалізують мікрофлору кишечника, стимулюють загальний обмін речовин і, зокрема, активізують жироспалювання.

Примітно, що правильний підхід до харчування характеризується такою ж ефективністю, як якщо б ви брали різноманітні біодобавки під час дієти зі зниженими жирами. Різниця лише в тому, що правильне харчування далеко від побічного ефекту. Робимо висновок, що прийом добавок може бути корисним (не у випадку саме призначення), однак ефект від них буде мінімальний.

Висновки

Кожна людина індивідуальна, і локальні жирові "депо" у всіх з'являються в різних частинах тіла і з різних причин. Мінус в тому, що вони змінюють форму тіла, доставляючи психологічний дискомфорт жінкам і чоловікам і від них складно позбутися.

Для боротьби з локальними жировими відкладеннями сьогодні існує безліч способів:

- намазатися маззю або брудом;

- звернути себе в харчову плівку;

- використовувати колби для вакууму;

- вдатися до відсмоктування жиру на операційному столі;

- різати - обезболити- колоти- і знову різати;

- наїстися таблеток для схуднення або напитися діуретиків, переконуючи себе, що "жир тане на очах".

А чи є хоч одна з вищевказаних методик безпечною та ефективною в боротьбі із зайвою вагою?

Якщо говорити про побічні ефекти представлених способів спалювання жиру, то деяким людям вони протипоказані через індивідуальні нестерпності. Вони провокують:

- порушення режиму сну (безсоння);

- нервові зриви;

- підвищують дратівливість і рівень тривоги;

- порушують систему шлунково-кишкового тракту (діарея, нудота);

- викликають звикання.

Щоб не йти на ризик, можна вдатися до комплексного підходу схуднення (збалансоване харчування + тренування) - вірного способу скинути "вперті" кілограми, які не бажають здаватися. Зниження кількості споживаних вуглеводів і збільшення кількості білків і інших поживних елементів, дозволяє побачити істотні зміни в масі і обсягах.

Стати струнким - це здорово, головне, щоб процес схуднення теж був здоровим.

Автор статті

Михалик Марина

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.