Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 05 серпня 2021, 04:39
2790
0

Наставник Генка: «Буде непросто не лише нам, але й Шахтарю»

Джон ван ден Бром відповів на запитання журналістів після домашньої поразки від «гірників»

| Оновлено 05 серпня 2021, 04:39
2790
0
Наставник Генка: «Буде непросто не лише нам, але й Шахтарю»
ФК Шахтар Донецьк. Джон ван ден Бром

Головний тренер бельгійського «Генка» Джон ван ден Бром прокоментував поразку від донецького «Шахтаря» (1:2) в першому матчі 3 раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.

– Джоне, рівень «Шахтаря» дуже високий, проте зрештою це схоже на попередні матчі «Генка» в бельгійському чемпіонаті – ваша команда була менш ефективною.
– Так, така історія, що повторюється, – щойно саме сказав про це хлопцям. Ми провели дуже гарну гру, зробили все. Із цього погляду мені немає в чому дорікнути моїй команді. Уважаю, кожен здійснив гарну роботу тактично і технічно, виконуючи всі настанови на поєдинок. Знали, що граємо з дуже гарною командою, яка відмінно володіє м'ячем. У нас добре виходило запобігати спробам «Шахтаря» загострювати гру. У моменти, коли це було можливо, нам вдавалося перехоплювати ініціативу, завдавати проблем «Шахтарю». Ми забили відмінний гол і повели 1:0 після гарної атаки й подачі, яку завершив Пол. Це те, до чого ми прагнули: відкрити рахунок та зробити гру більш відкритою. Водночас ми не мали особливих проблем із захистом. Прикро, що трапився пенальті, після чого рахунок став 1:1. Що стосується 1:2, звичайно, є місце для дискусії, мають чи не мають вони вибивати м'яч. Вони не зробили цього. Нам потрібно було передбачити, що вони не виб'ють м'яч. І зрештою ми не повинні так захищатися в своєму майданчику. Це те, про що я сказав команді. Шкода, що ця ситуація трапилася з Даніелем і Джоном, адже вони щойно повернулися до складу і загалом провели гарний матч. «Шахтар» зіграв у тому моменті дуже гостро і тонко – це те, що нас убило. З іншого боку, я дуже гордий за свою команду і за те, що ми показали на полі. У нас як і раніше залишаються шанси. Наступного тижня буде непросто, проте не лише нам, а й «Шахтарю». Ми показали, що у нас є відмінні якості під час володіння м'ячем. Ми теж можемо бути небезпечні, створювати моменти, і наше завдання – робити все так само за тиждень.

– Це був непростий матч, ви використовували багато замін. Чи повторюватимете те ж саме наступного тижня і задіюватимете ще більшу групу футболістів?
– Так, це те, що я завжди говорю. У всіх гравців, які знаходяться в команді, є шанс бути в стартовому складі. У суботу зустрічаємося на виїзді з «Кортрейком», буде непростий матч, особливо з огляду на результати суперника в перших турах чемпіонату. Але це буде інший поєдинок. Звичайно, ми станемо замислюватися і про гру-відповідь із «Шахтарем». Як я сказав, не зважаючи на те, що ми поступилися, усе одно є шанс. У нас достатньо гравців, і це добре, тому що ми можемо давати їм можливість виявити себе.

– Те, що сталося з Лукумі та Муньйосом, це ціна помилки, яку потрібно заплатити, оскільки хлопці ніколи не грали на такому рівні?
– Мені здається, Лукумі вже грав на такому рівні навіть тут, у Лізі чемпіонів. Дуже важливо, що ми показали, що можемо відповідати рівню «Шахтаря» і нав'язувати супернику боротьбу. Але в підсумку ми були покарані за якісь маленькі особисті помилки. Хоча до них призводить ланцюжок подій: втрачається м'яч, ухвалюється рішення продовжувати гру... Знову ж таки, це не виключає того, що ми самі повинні діяти краще у своєму штрафному майданчику. Із цим випробуванням ми не впоралися. Але я не можу звинувачувати двох хлопців, тому що вони діяли відмінно і привнесли багато корисних елементів в нашу гру. Просто дуже шкода, що так сталося, ми пропустили гол і в підсумку програли, однак це не більше ніж епізод.

– Якби ви мали можливість підписати одного гравця «Шахтаря» перед зустріччю-відповіддю, хто б це був і чому?
– Я дивлюся лише на своїх гравців. Я задоволений нашим складом. У мене дуже гарні футболісти, у «Шахтаря» – теж.

Зустріч у відповідь відбудеться 10 серпня, початок о 20:30 за Києвом.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. «Легенда!». Зірковий гравець Реала зустрівся з Надалем
Теніс | 25 квітня 2024, 13:10 0
ФОТО. «Легенда!». Зірковий гравець Реала зустрівся з Надалем

23-річний бразилець підписав Рафі футболку

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.