Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 04 серпня 2021, 20:01
39040
56

Артем ФРАНКОВ: «Шевченко не зміг протистояти політичному тискові УАФ»

Відомий журналіст висловився про відставку тренера

| Оновлено 04 серпня 2021, 20:01
39040
56
Артем ФРАНКОВ: «Шевченко не зміг протистояти політичному тискові УАФ»
Telegram. Артем Франков

Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков висловився про відхід Андрія Шевченка з посади головного тренера національної команди по футболу:

«За великим рахунком, Шевченко не зміг протистояти політичному тискові, був не готовий до нього. Можливо, і не хотів з цим зв'язуватися. Політика...

Нам же зіпсували підготовку до Євро - усіма цими акціями! Збірній не давали спокійно готуватися до турніру. Вся ця свистопляска пов'язана з амбіціями чинного глави УАФ - Андрія Павелка. Зараз він дуже активно намагається повернутися в політичне життя країни, використовуючи найпростішу лінію. Лінію правого патріотизму. І націоналізму.

Шевченко - російськомовна людина. Він взагалі космополіт. Людина живе в Англії, Італії, працює в Україні. Громадянин світу. І він не до кінця розумів, що відбувається. Його ж частенько обкладали не за те, що він, припустимо, випускав на поле Марлоса, а тому, що він і його підопічні говорили російською! Ось це декому дуже не подобалося. І це викликало нормальну реакцію у тренера: так яка вам різниця, якою мовою я говорю! Та хоч китайською, ви що, знущаєтесь?!

Особисто я вважаю себе українським патріотом, вболівальником збірної України. Я знаю українську мову, але я розмовляю рідною - російською мовою. Цю позицію я неодноразово озвучував.

А що творили ці політичні діячі з федерації? Просто вбивали клин між гравцями! Мовляв, чому він не розмовляє українською?! Так що ситуація, звичайно, була складна», - сказав Франков.

Оцініть матеріал
(375)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін не заслужив? Український воротар не потрапив у символічну команду ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 15:31 16
Лунін не заслужив? Український воротар не потрапив у символічну команду ЛЧ

Місце у воротах символічної команди зайняв Мануель Ноєр

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 56
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Микола Ярошенко
Ну слава богу. Тепер стало все зрозуміло чому збірна України не стала чемпіоном Європи. Все із-за мови. А я то думав,що всі невдачі із-за не вміння грати.
Денис Торопцев
А Шева в Англії та Італії теж російською? І пішли ви в сраку, я буду російською до вас??? Так?
osa110
Опять косой взгляд на проблемы футбола и не только. Продажный не забыл , у кого он на службе. ОПЗЖ - Суркисы - Франков. Вопросы?
UgandaMan
Это из его свежего интервью *уйлостанскому Спорт-экспрессу.......
turist86
Франков обкурився? Про мову ВЗАГАЛІ не йшлося, за винятком критики письменниці Лариси Ніцой щодо Артема Довбика.
Вона письменниця, педагог, громадська діячка, член Національної спілки письменників України, але взагалі не політик! Не президент, не міністр, не депутат.
І Шева пішов завсім не через політику. Тож нічого вішати локшину на вуха!
Богдан Саженко
Шева з села і україномовной родини .Для нього мова не проблема ,а франков шукає в своєму хворому мізку те чого там гне було_логіки ,знання А головне совісті
Artem79
Больной человек Раньше выдавал неплохую аналитику футбольных матчей,сейчас несет всякую хренотень.
Хосе Карерас
Так цікаво це все))Коли Шева вчив Італійську і феєрив в Кальчо то Франков нічого не говорив ,що Шева Руско говорящий і що йому це заважає.А тут мова яку всі чують з дитинства(а декого рідна,просто віни соромиться батьків)виявляється у всьому винна так скажи пару фраз це не пошкодити сірій речовині і грай!Повну муйню несе цей Франков
leccinum
проблема вообще высосана из пвльца.
был контракт. стороны отработали его до конца, претензий друг к другу, вроде как, нет.
а новому не договорились.
абсолютно нормальная ситуация. чего кипишь разводить?
Олександр Витвицький
По моєму франков бахнувся головою або не виспався. Дивні судження . Навіть якщо і є якась доля того, що він наплів, то вона менша відсотка!
Bolshoi
По количеству бреда, эта статья может сравниться с перлами от кротовских тролей. Если надо было нагадить на Павелко, так на него есть столько компромата, что роман можно написать. Зачем сюда лепить ситуацию с тренером? Тем более что не Павелко решает этот вопрос, а мужики побогаче.
leccinum
он не до конца понимал, что происходит(с)
..если человек в 44 до конца не понимает, что происходит...
да уж, отвесил комплимент
Сергій Лавренюк
Політична свистопляска і політизація - це якраз подібні заяви франкова і К
Ruslan
Все своє життя еврей показував свою ненависть до української вставляючи в кожній своїй публікації викривлені українські слівця для так званого приколу. Мені до одного місця який там язик в тебе в роті але судячи з твого маразму винна в результатах збірної мова. Який ж питається тоді ти футбольний експерт? Прибите...
ffggpl
Франков каже, яка різниця! Той і розмовляй в Україні українською, якщо немає різниці. Дістали ці російськомовні скиглити. Їдьте до Англіїї й розмовляйте російською там, різниці ж не має.
Eduard Isachkin
Я тепер знаю, яка мова найважча для вивчення.
Вячеслав Круссер
Может он где то и прав,наш футбол сильно политизирован
Аа Бб
Бредовее комментария от Франкова я еще не читал
Sashamar
Ви, Франков, совок, і в голові у Вас мовна пирамида совка. В цій пирамиді англійська вище за російську (авжеж!), італійська якщо й теж не вище, то вже точно не нижче, а українська... ну зрозуміло.
Barsa_che
Дуже дивно, що Шевченко розмовляє на російській мові. Він навчався і закінчив Українську школу в селі під Києвом, його батьки розмовляють українською мовою, в Києві 80% людей розмовляє Українською мовою, всі навчальні і не навчальні заклади на Українській мові. Звідки в Шевченка російська мова?