Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

01 серпня 2021, 16:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Угорщини 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 01 серпня 2021, 23:24
6329
10

Хаос в Угорщині. Окон виграв гонку, прорив Хемілтона, провал Ферстаппена

На подіумі фінішували Окон, Феттель і Хемілтон

| Оновлено 01 серпня 2021, 23:24
6329
10
Хаос в Угорщині. Окон виграв гонку, прорив Хемілтона, провал Ферстаппена
Getty Images/Global Images Ukraine

ОНОВЛЕНО. Себастьян Феттель дискваліфікований після гонки. 

Топ-10: Окон, Феттель, Хемілтон, Сайнс, Алонсо, Гаслі, Цунода, Латіфі, Расселл, Ферстаппен

Очко за найшвидше коло: П'єр Гаслі (Альфа Таурі)

Кваліфікація Гран-прі Угорщини склалася для лідера загального заліку невдало. Макс Ферстаппен показав лише 3-й результат, а сам Ред Булл, стартуючи позаду двох Мерседесів, повинен був починати гонку на шинах софт, тоді як у суперника був більш довговічний медіум. Втім, шинне питання нікого не турбувало, тому що через дощ і мокру трасу стартували всі на проміжній гумі.

На хаотичному старті Льюїс Хемілтон зберіг лідерство, а ось обидва Ред Булли потрапили в завал! Через аварію позаду боліди на старті почали вилітати і вибивати один одного! Все почав Боттас, який помилився і врізався в Норріса, і вони обидва винесли Ферстаппена і Серхіо Переса! Макс продовжив гонку, а ось Боттас, Леклер, Перес і Стролл зійшли. Ферстаппен, маючи великі пошкодження боліда, під машиною безпеки поїхав на піт і повернувся 13-м. А стюарди в результаті оголосили червоні прапори і зупинили гонку. Ось це початок! Але така пауза була на користь Ред Булла, який мав можливість привести машину в порядок.

Після тривалої паузи боліди повернулися на трасу для старту з місця. Ферстаппен на пошкодженому боліді був 13-м, а топ-5 в цьому хаосі становили Хемілтон, Окон, Феттель, Сайнс і Цунода. Однак після прогрівочного кола всі поїхали за шинами слік, тому що траса стала сухою. Всі, крім Хемілтона! Льюїс стартував на самоті! Ось це картинка. Всі змінили шини, а Хемілтон тільки через коло поїхав за сліками і повернувся останнім! Ферстаппен був 11-м, а лідирували Окон, Феттель і Латіфі. Що за початок гонки!

Поки Макс і Льюїс намагалися прорватися в топ-10 на складній для обгонів трасі, Окон лідирував з перевагою в 2 секунди перед Феттелем. У топ-3 несподівано тримався Латіфі на Вільямсі. А ось у битві претендентів на чемпіонство Ферстаппен довго не міг пройти Шумахера, але все ж обігнав Міка і піднявся на 10-е місце. А ось Льюїс уперся в Гаслі в боротьбі за 12-ту позицію. Хемілтон не міг пройти суперника з Альфа Таурі і Мерседес вирішив першим відкрити хвилю піт-стопів, помінявши Хемілтону гуму. І це спрацювало! Ферстаппен тут же поїхав на піт, але в підсумку пропустив і Хемілтона, і Ріккардо. Тепер Хемілтон був 10-м, а Ферстаппен - 12-м. При цьому британець неймовірно швидко прорвався на 5-е місце, а ось Макс не міг пройти Ріккардо. Ймовірно, позначався пошкоджений болід Ред Булла.

Що стосується битви за перемогу, то після піт-стопів Феттеля і Окона попереду залишився Естебан! Пілот Альпін відразу потрапив під пресинг Себастьяна, але зумів відбити його атаки.

За 20 кіл до кінця топ-3 були Окон, Феттель і Сайнс, але зовсім поруч їхали Хемілтон і Алонсо. І серед них на ще один піт вирішив поїхати Льюїс. Пілот Мерседеса отримав свіжий медіум, повернувся 5-м і кинувся в погоню за перемогою, тому що всі суперники були на старій гумі. Відзначимо супербитву, яку видали Алонсо і Хемілтон (9 титулів на двох) за 4-е місце! Фернандо видав шалено круту оборону і здорово стримував британця і тим самим допомагав своєму напарнику Окону і іншим претендентам на подіум.

За 5 кіл до кінця Хемілтон пройшов Алонсо і вийшов на 4-е місце, але часу для перемоги точно не вистачало.

А переміг Естебан Окон на Альпін! Неймовірно. Відзначимо француза, який майже всю гонку стримував Феттеля і не допустив жодної помилки. Що за пілотаж. Себ, відповідно, фінішував другим. Другий подіум для пілота Астон Мартін в сезоні.

Третім фінішував Хемілтон, який йде на перерву лідером загального заліку. Ферстаппен закінчив етап тільки 10-м. За дві гонки Макс набрав лише одне очко. Як і весь Ред Булл у битві з Мерседесом за Кубок конструкторів. Оце так поворот.

Відзначимо подвійний фініш в очках від Альфа Таурі і Вільямса. Супергонка перед відходом на перерву!

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 195
2. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 187
3. Ландо Норріс (Макларен) - 113
4. Валттері Боттас (Мерседес) - 108
5. Серхіо Перес (Ред Булл) - 104

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Леннокс Льюіс припустив, хто б переміг: Майк Тайсон чи Володимир Кличко
Бокс | 02 липня 2024, 07:05 2
Леннокс Льюіс припустив, хто б переміг: Майк Тайсон чи Володимир Кличко

Легендарний боксер вважає, що українець здолав би американця

Хто зіграє у складі збірної України на Олімпіаді у Парижі?
Олімпійські ігри | 01 липня 2024, 14:20 27
Хто зіграє у складі збірної України на Олімпіаді у Парижі?

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко вважає, що Руслан Ротань повезе на Олімпіаду конкурентну команду

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maxcrimea10
Не пойму РБ, если хотя бы раз Перес как-нибудь не вынесет афроангличанина с трассы)
erranta erranta Erranta
Щось вже дуже часто цього сезону команда Люїса придумує йому проблеми..... Окон і Феттель мають нормально проставитись Алонсо. І взагалі Альпін сьогодні топчик.
DIBUA
А тепер глянемо як РБ і Макс уміють тримати удар
DIBUA
Хемілтон в останніх двох гонках звичайно ж щасливчик, але сьогодні із останнього місця на подіум заїхав.
Микола Гуцуляк
Что что там в «резком умном, абьі читали» заголовке?Ферстапен сам себя вьітолкнул😎?
Сергей Паюк
На месте Ферстапена нужно было на круг отстать и выбить Хемилтона типа случайно , была б ржака!.
Ihor Marynin
Валера с Мазепиным в топчике антитопчика - два днаря. Льюису конечно не фартануло на старте, но обгоны красивые совершал, и при всем этом предельно аккуратно. Макларену же везет как утопленнику, и вроде ж ничем не заслужили. Тут буквально неделю назад бывшего пилота оранжевых, Вандорна, в электрической формуле торпедировали с первого места примерно как Ландо сегодня. Дэн тоже ехал на битом болиде после непонятных маневров Стролла. Хаос одним словом)
Денис Торопцев
Ще б пару кіл і Хемільтон виграв би цю гонку.
brighi10
Великий Хэм вернулся на свое законное место
Ну на рестарте это конечно ржачь был.Главный вопрос - кто лажанул, сам Хэм или команда?