Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фехтування
| Оновлено 26 липня 2021, 15:41
19376
8

Тренер: «Харлан потрібно самій визначитися – або особисте життя, або спорт»

Валерій Штурбабін – про фіаско української шаблістки

| Оновлено 26 липня 2021, 15:41
19376
8
Тренер: «Харлан потрібно самій визначитися – або особисте життя, або спорт»
Getty Images/Global Images Ukraine. Ольга Харлан

Українська шаблістка Ольга Харлан вже в першому поєдинку сенсаційно програла на олімпійському турнірі в Токіо і вибула з боротьби за нагороди.

Заслужений тренер України Валерій Штурбабін поділився своїми враженнями про виступ в Токіо олімпійської чемпіонки Ігор в Пекіні (2008 рік).

«Перший номер у світовому рейтингу Ольга Харлан неприємно здивувала. У стартовому бою з китаянкою я нарахував відразу вісім атак, які наша землячка не закінчила результативними діями. Це не припустимо для шаблістки, що робить ставку на агресивний, гостроатакуючий стиль.

Харлан, дійсно, дещо здала. Я це пояснюю тим, що вона останнім часом проживає в Італії і тренується у місцевих фахівців. Достатньо сказати, що за наявною інформацією, Ольга готувалася в складі збірної України лише на заключному етапі підготовки до Ігор в Токіо. Я нічого не маю проти італійських тренерів, але з іншого боку, невідомо, хто був у Харлан спаринг-партнерами, як було з мотивацією.

Ольга з трьох Олімпіад поспіль поверталася з нагородами і невдача в Токіо - це дуже болючий удар. Адже ми всі дуже розраховували на неї. На мій погляд, після 2-3 місяців відпочинку Харлан потрібно самій визначитися: на першому плані особисте життя, чи фехтування», - сказав Штурбабін.

Нагадаємо, що 30-річна Харлан не змогла вийти в 1/8 фіналу Олімпійських ігор в Токіо. В 1/16 фіналу вона поступилася китаянці Ян Хен'юй з рахунком 12:15.

Джерело Metaratings
Оцініть матеріал
(189)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ArtemDoneck
Фига вы минусите.Все правильно тренер сказал.
BekXanov
Харлан была и есть чемпионкой.Но эта олимпиада для наших провальная.Не готовы не в форме и т.д.Это вопросы и много вопросов.
Владислав Антонов
Харлан уже вписала золотими буквами своє ім'я в історію українського і світового фехтування. Але видно вік бере своє, і цього разу "Акела промахнувся".
Shunya|Kh
Це буде провальна олімпіада в медальному заліку.