Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фехтування
| Оновлено 26 липня 2021, 15:42
977
0

Тренер: «Рейзлін і його батько заслужили цю бронзу»

Валерій Штурбабін – про медалі українського шпажиста

| Оновлено 26 липня 2021, 15:42
977
0
Тренер: «Рейзлін і його батько заслужили цю бронзу»
Getty Images/Global Images Ukraine. Ігор Рейзлін

У фехтуванні на шпагах киянин Ігор Рейзлин завоював в олімпійському Токіо бронзову медаль.

Заслужений тренер України Валерій Штурбабін поділився своїми враженнями про виступ українських олімпійців у цьому виді програми.

«Деякі ЗМІ назвали «бронзовий» зліт Ігоря Рейзліна сенсаційним. Це не так, адже киянин - відома особистість у фехтуванні, зокрема, два роки тому він ставав дворазовим призером чемпіонату світу в Будапешті.

Може, журналістів ввело в оману те, що Рейзліну вже 37 років? Але у фехтуванні на шпагах вік - один з вагомих «козирів». Угорець Імре Геза ставав призером Олімпіади в Ріо-де-Жанейро в 42 роки, а наш Богдан Нікішин в 39 років піднімався на п'єдестал пошани чемпіонату світу.

Серед шпажистів особливо в ціні - витримка, холодний розрахунок, терпіння, вміння зібратися і «вистрілити» у вирішальний момент. За винятком півфінального поєдинку Рейзлін порадував в Токіо цілеспрямованістю, зарядженістю на боротьбу в кінцівці поєдинку. І я переконаний, що Ігор, якого тренує його батько - Дмитро Ігорович заслужено завоював «бронзу», підтвердивши свій високий клас. Вони обидва заслужили цю бронзу.

На жаль, наш лідер Богдан Нікішин змушений був зійти в Токіо з дистанції вже після першого бою. Прикро, але знаючи його бійцівський характер, можна сподіватися, що він зуміє реабілітуватися в командній першості. А якщо взяти до уваги, що Нікішина готові підтримати Ігор Рейзлін, Роман Свічкар, Анатолій Герей, то в цьому виді програми у нас є медальні перспективи», - сказав Штурбабін.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.