Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фехтування
| Оновлено 26 липня 2021, 15:42
615
0

Ігор РЕЙЗЛІН: «На доріжці боровся сам з собою, а не з суперником»

Український шпажист – про завоювання бронзової медалі

| Оновлено 26 липня 2021, 15:42
615
0
Ігор РЕЙЗЛІН: «На доріжці боровся сам з собою, а не з суперником»
Getty Images/Global Images Ukraine

36-річний український шпажист Ігор Рейзлін прокоментував завоювання бронзової медалі в індивідуальних змаганнях з фехтування на Олімпійських іграх в Токіо.

«Я майже 30 років займаюсь фехтуванням. Це мої перші Олімпійські ігри. Звісно, хотілося виграти півфінал, а потім фінал. Я дуже сильно засмутився після півфіналу. Але вдалося переломити себе, взяти себе в руки і поборотися за бронзу.

Суперники теж люди, він [Сантареллі] вів бій достатньо успішно. Була перевага в три уколи, а потім він зупинився, і дозволив мені його дістати. Але цього суперника я побоювався, бо він, по-перше, у серйозних людей перемагав. Помітно, що сьогодні його день, що у нього, як у нас кажуть, "горить", тому було лячно. Добре, що так склалося, знову ж таки, він молодий, а я більш досвідчений, тому вийшло переломити, бо я там програвав укольчик в середині бою. Вийшло переломити та виграти.

Фехтував достатньо посередньо і те, що вдалося взяти медаль – слава Богу. Я перезавантажувався після півфіналу, довелося себе ламати, щоб не засмучуватися, не впадати у відчай: "Усе, я програв і зараз програю, і четверте місце посяду". Батько мене налаштовував так, що в будь-якому випадку виступ гарний, звісно, медаль хочеться, але навіть якщо ти програєш – звинуватити тебе немає за що.

Я трохи відпустив себе і більш-менш пішло фехтування. Трохи підсів фізично, важко було дихати вже, тому потрібна була пауза невелика. Готував одну дію, щоб напевно нанести цей 15 укол. Подорослішав, напевно, тому що раніше емоції заважали і я на дорожці боровся сам з собою, а не з суперником, подорослішав, порозумнішав і результат пішов», - сказав Рейзлін.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.